'Geen twijfel om Sinkgraven in te brengen'

BVeenstra, 17-04-2019 om 10:15, 5831 views, Het Parool |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer te spreken over het optreden van Daley Sinkgraven in het Champions League-duel met Juventus van dinsdagavond. De linksbenige verdediger annex middenvelder kampte lange tijd met blessures, speelt de laatste tijd amper, en moest plots opdraven tegen een grootmacht als Juventus in een zinderende Champions League-wedstrijd.

'Ik had geen twijfel om Daley in te brengen', zegt Ten Hag, geciteerd door Het Parool. De trainer vindt dat Sinkgraven de kwaliteiten heeft om op dit niveau te acteren. 'Hij is van ver gekomen. De eerste zeven maanden dat ik trainer was van Ajax, heb ik hem door zijn blessure niet eens gezien. Als je dan terugkeert en er staat een ander op jouw plek, dan is dat moeilijk. Ik heb de afgelopen weken en dagen veel op hem ingepraat. Als trainer moet je zo'n speler dan een steuntje geven. Want er komt een keer een kans en die moet hij dan pakken.'

Complimenten van Van de Beek en Van der Sar

Ook Donny van de Beek is lovend over Sinkgraven. Hij geeft zijn teamgenoot complimenten. 'Daley Sinkgraven is er zo lang uit geweest en dan in de kwartfinale van de Champions League er in één keer staan. Je moet het maar doen', aldus de middenvelder, terwijl ook algemeen directeur Edwin van der Sar complimenten uitdeelt. 'Grote complimenten voor Sinkgraven en voor Joël Veltman, want ook hij is na een zware blessure teruggekeerd op dit niveau.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
433metdepuntnaarlinks
Maar wat ook gezegd mag worden: een geweldige wissel om Sink eraf te halen en Magallan te brengen. Was een 1 op 1 antwoord voor het inbrengen van Joao Cancelo. Toen die er net in stond gaf Sink hem gelijk enorm veel ruimte voor een (matige) voorzet. Daarop heeft ten Hag gelijk een verdediger (Magallan en Blind aan de linkerkant van de defensie) gebracht die het defensiever beter doet tegen de aanvaller Cancelo. Vond ik tactisch echt slim omdat Juve vooral opportunistisch wilde gaan spelen maar t trio de Jong Blind en Magallan heeft daar staan slopen aan de zijlijn rond de linksback/linkshalf plek.

Maar Sink, wat viel jij goed in! Grote klasse!
2 0
MK77
Precies, Magallan en Sinkgraven al de grond in gepraat dit seizoen. Hier en daar wordt er ook al gemekkerd op Nous en Hakim omdat het even wat minder lijkt. Echt heel jammer aangezien ze allebei alles geven
2 0
PetrusKeizer
Magallan kan goed kort op de man spelen, eigenlijk is hij n ouderwetse voorstopper. Voor de rest vind ik t nog steeds niks, die argentijn. Ik zeg dan maar steeds: hopelijk krijg ik ongelijk.
1 0
Ruff Rhythim
Eerlijk: ik had na 10 minuten toen Mazraoui uitviel en ik Sinkgraven zag invallen wel even de rillingen over mn rug lopen.
Maar ook Sinkgraven pakte het na een lastig begin fantastisch op in de wedstrijd.
4 0
AjaxForEverAjax
Veltman en Sinkgraven zijn ook een deel van de bevestiging dat Ajax als team flink gegroeid is. Veltman heeft mij positief verrast door de rust, die nu wel heeft tov voor zijn blessure. Sinkgraven, 23j, vind ik een goede alternatief voor Nico, als die vertrekt. Hopelijk blijft hij blessurevrij.
3 0
Petterson1964
Lachwekkend hoe men hier over Sinkgraven sprak.
Massale alzheimer ofzo.
Speelde een geweldige seizoen onder Bosz.
1 slechte invalbeurt tegen Heerenveen en hij werd volledig afgeschreven.
3 0
ajaxiscruijff
Inderdaad. Goede speler Sinkgraven. Ondanks dat linksback niet zijn favoriete positie is, toch een heel seizoen onder Bosz prima gespeeld. Mist alleen het gif van Tagliafico, maar is opbouwend misschien wel beter.
2 0
Nick
Voetballend veel zekerder en slimmer dan Tagliafico.
0 0
ricky10
precies dat
2 0
JanTa
Het begon ff moeizaam voor Sinkgraven maar pakte het steeds beter op en daarom mijn complimenten voor hem.
2 0
AFCAMM
Dit is echt geweldig voor Daley en Joël. Voor iedereen natuurlijk, maar na die zware blessures en alle bullshit gun ik die twee dit echt.
2 0
Ajax418
Net een ticket geboekt naar London op 30 april voor de halve finale, de datum staat vast toch? Anders ben ik de pineut
0 0
Ajacied33
Londen? Denk dat de reis toch echt naar Manchester gaat hoor
0 0
Stamhoofd
Het kan ook nog Manchester worden he ;)
0 0
AFCAMM
City of Spurs inderdaad. Maar ach, vanuit London kom je ook wel in Manchester.
1 0
Willem410
Nou het schijnt dat de Graafschap een verzoek bij de uefa heeft ingediend om de CL halve finale te verplaatsen naar donderdagmiddag.
Het loopt anders helemaal in de soep daar in de achterhoek.
2 0
pinballmagic
Veltman is na zijn blessure beter dan hij ooit was
Heeft hij de knop omgezet en zit hij nu op het juiste spoor
3 0
Leviathan
Veltman heeft wel vaker een paar goede potten op rij gespeeld hoor, maar in een team dat draait is het ook makkelijker spelen he.
0 0
EuforischeRealist
Die jongen werd door heel veel mensen afgeschreven na een mindere periode vol blessureleed. Heeft inderdaad in de optredens daarna niet zijn beste vorm laten zien, maar zoals hij en zeker ook Veltman gisterenavond speelden vind ik grote klasse. Zonder al te veel speelminuten dit laten zien op het hoogste niveau is buitengewoon knap en het bewijst eens te meer dat de selectie van Ajax toch een stuk breder en sterker is dan velen denken!!!
2 0
ajaxajaxajax
Moest in het begin even wakker worden maar heeft het daarna fantastisch opgepakt.
1 0
RaynoFischer
Was wel meer wennen dan wakker worden denk ik :P
Amper gespeeld en er dan ineens moeten staan, moet je ook maar net kunnen, heeft het gelukkig goed opgepakt.

Veltman is volgens mij sterker dan ooit nu na zijn blessure
1 0
Oeroeboeroe
Veltman speelde prima. Nu ook nog zijn voorzetten, want die waren ruk.
0 0
Ozymandias
Ik hoop enorm dat Tagliafico nog een seizoen bij Ajax blijft maar met Sinkgraven heeft Ajax (mits hij fit blijft) zijn vervanger in ieder geval al in huis. Natuurlijk is hij verdedigend gezien positioneel kwetsbaar maar dat zijn de meeste backs in de top van Europa (kijk naar Kimmich, Roberto, Marcelo, Walker, etc.). Door zijn groot voetballend vermogen en het goede spelinzicht wat hij heeft zorgt Sinkgraven er keer op keer voor dat er een extra aanspeelpunt op het middenveld beschikbaar is. Dit was de Sinkgraven die ik mij nog goed herinnerde uit zijn periode onder Bosz.
5 0
MankeNelis
Sinky ging gewoon mee in de flow of hij nooit weggeweest was. Met de rugdekking van Daley Blind kwam het allemaal goed.
2 0