Van de Beek dacht bij goal aan Nouri

BartVeenstra, 17-04-2019 om 08:25, 6374 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek moest na zijn doelpunt in het Champions League-duel met Juventus aan Abdelhak Nouri denken. Uitgerekend in de 34e minuut wist de middenvelder van Ajax te scoren, waardoor de gedachten al snel uitgingen naar zijn goede vriend.

'Ik keek naar het scorebord, zag 34 staan en dacht meteen: dat kan geen toeval zijn', zegt Van de Beek in gesprek met NUsport. 'Die 34e minuut maakte het nog mooier. Heel bijzonder', aldus de middenvelder, die samen met Nouri de jeugdopleiding van Ajax doorliep en in die periode zeer goed bevriend raakte met de geboren Amsterdammer. Nouri liep door hartfalen in juli 2017 ernstige en blijvende hersenschade op.

Bij het doelpunt van Van de Beek was het even de vraag of er geen sprake was van buitenspel. De middenvelder zelf wist echter al dat dat niet het geval was. 'Ik wist meteen dat het geen buitenspel was, ook al ging de VAR er nog naar kijken. Juventus-verdediger Bonucci zei ook al tegen me: het is een goal', zegt de middenvelder, die denkt dat Ajax wel met 1-4 had kunnen winnen. 'Dat klinkt raar, omdat Juventus een ploeg is die normaal gesproken bijna niets weggeeft. Maar na rust hebben we ze bij vlagen weggespeeld.'

Spirit is onze kracht

Ajax hield het in de slotfase van de wedstrijd goed dicht en gaf Juventus nauwelijks de kans op een slotoffensief. 'Wat dat betreft zijn we een echt team. Iedereen werkt voor elkaar en dan geef je weinig weg. Dat zie je ook terug buiten het veld. De jongens die niet in de basis staan, gingen na het laatste fluitsignaal net zo los. Die spirit is onze kracht.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Nou Donny, als je nog ff je best doet met je ploeggenoten dan kan je ook voor Nouri de 34e titel naar binnen slepen.
2 0
Ajacied33
Kippenvel. Uitgerekend Donny in de 34e mminuut..
2 0
3*stars*3
Had het eergisteren serieus gedroomd dat hij zou gaan scoren.
Vooraf snel 5€ ingezet omdat quotering 6,25 was.
Maar geld kan mij niet schelen, het trotse gevoel overheerst.
Hopelijk pakken ze nu weer die cup.
Cruijff zag het in 2011 al goed, het is mogelijk!
0 0
PJK54
Wat is dat een toevalligheid of.........

Als er één speler is die Ajax hoe dan ook binnen moet houden is het Donny wel wat is dat een kanjer.
1 0
ghouleseddik
Dat automatisch appelleren van verdedigers is zo sneu. Zelfs die knakker die buitenspel ophief stond met zijn arm te zwaaien.
3 0
JordyAjacied
Geen toeval, deze is voor appie, zoals die 1-4 in Madrid voor Johan was.
2 0
Schip
Ik las pas net dat hij in de 34e minuut scoorde. Vaak is het meer een soort eerbetoon aan Nouri, om ergens die link te leggen. Maar dit is kippenvel.
1 0
CrazyJew
Magisch
1 0