Veltman: 'Misschien wel geen grenzen'

BartVeenstra, 17-04-2019 om 08:15, 3573 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Joël Veltman begint er steeds meer in te geloven dat Ajax dit seizoen weleens de Champions League kan winnen. Dinsdagavond schakelden de Amsterdammers Juventus uit in de kwartfinales van het miljardenbal, waardoor Ajax nu bij de laatste vier in het toernooi zit.

'Op dit moment zijn er misschien wel geen grenzen', zegt Veltman in gesprek met Ajax TV. 'Natuurlijk heb je een beetje geluk nodig, maar je speelt hier fantastisch. Het is wel Juventus, die worden met twee vingers in de neus kampioen. Je speelt ze in de tweede helft aardig weg', zegt Veltman, die vindt dat Ajax eigenlijk nog wel had kunnen uitlopen naar een hogere score. 'We kregen zeeën van ruimte om het uit te spelen. We hadden zeker wel twee doelpunten meer kunnen maken.'

Eerder in het duel was Veltman ongelukkig betrokken bij de openingsgoal van Cristiano Ronaldo. De verdediger kreeg een duw van teamgenoot Matthijs de Ligt, waardoor hij niet meer bij de bal kon komen. 'Ik wist dat ik een duw kreeg, maar ik wist niet dat het van Matthijs was. Toen ik het daarna zag, wist ik wel dat het een geldig doelpunt was', aldus de verdediger, die het uiteindelijk helemaal goed zag komen. 'Het was een gekkenhuis, niet normaal. Er werden liedjes gezongen, er werd goede muziek gedraaid en Schöne heeft op de tafel gestaan', beschrijft Veltman de sfeer in de kleedkamer.

Voor nu zal de focus op het komende duel met FC Groningen moeten. 'Ik ben blij dat er drie dagen tussenzit en dat er nu geen verlenging was. Groningen is ook wel een eindje rijden.'


Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Indy
Prima pot van Veltman.

Over de situatie met de duw van de Ligt. Veltman had daar niet moeten lopen, want zo blokkeerde hij de Ligt, die niet naar de bal kon.
Graag betere afspraken voor de halve finale!
0 -1
VMB
Ik vind het fijn en ben echt heel blij voor Veltman :) :)
En dit na zijn blessure!!! Go Veltman!!!
1 0
Schöne82
Lekker man. Super knap hoe Veltman zich terug heeft geknokt.
1 0
trainer
Veltman is gewoon altijd een prima Ajax verdediger geweest. ik zie hem liever op rechts dan nous. nous aanvallend wel sterker maar verdedigend zoveel zwakker. al die Veltman haters, waarschijnlijk zijn dat ook de Blind haters sta achter jullie spelers. ook als ze punten verliezen.
1 0
Ajax27
Gewoon feitelijk niet waar. Heel Nederland was het er een paar jaar geleden over eens dat Veltman een aardige voetballer was, maar een matige verdediger. Heel Nederland stond achter de beslissing van de bondscoach om bankzitter Tete een basisplaats te geven in het NL elftal ipv basisspeler Veltman. Het Veltmannetje van de week... keer op keer zwakke verdedigende fouten waardoor je dacht, waarom da f*ck speelt Tete niet gewoon. Voetballen kon ie, in de opbouw prima, tig keer beter dan Tete. Maar je eerste taak is verdedigen.

Vorig seizoen hem als aanvoerder was echt het dieptepunt, pure armoede.

Maar nu, na z'n lange blessure, en nadat Tagliafico is gehaald en Mazraoui is opgestaan, lijkt er iets bij 'm te zijn losgekomen. Hij is ontzettend sterk teruggekomen. De afgelopen weken speelt ie super! Gisteren vond ik 'm aan de bal niet zo top, beetje vertragend, maar verdedigend erg sterk. Chapeau Veltman!
0 -1
Godenzoon24
Onzin. Speelt niet anders dan toen. Alleen het typische Veltmannetje klopt. Dat ging er niet uit.

En Tete?? Dat is pas een overschatte matige back.
0 0
EuforischeRealist
Ik denk dat de waarheid in het midden ligt. Desalniettemin knap wat hij nu laat zien na er bijna een jaar uit te zijn geweest.

Ik kan niet anders dan trots zijn op wat al die spelers, staf en andere medewerkers met z'n allen laten zien!
1 0
AFCAMM
En toch zeggen Joel’s statistieken iets heel anders.. maar ja, ‘die ene rare overtreding’ is hetgeen dat mensen zich vervolgens van hem herinneren.
1 0
altijdwelwat
Joël speelde een prima pot, vocht zich knap in de wedstrijd ! Niet de beste voetballer die we hebben , maar wel een strijder als het moet.
1 0
ossenaar
Echt dikke respect voor Veltman. Speelde gisteren ook weer super goed. En dat terwijl ook hij nog maar een paar wedstrijden in de benen heeft, maar lijkt herboren.

Fijn voor deze echte Ajacied, maar ook fijn voor Ajax!
2 0