Buitenlandse kranten over Ajax: 'Waanzinnig sprookje'

GinoHaverkamp, 17-04-2019 om 08:20, 49610 views, Buitenlandse media |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Net zoals wel vaker dit seizoen heeft Ajax de ogen van de buitenlandse pers massaal op haar gericht weten te krijgen. Verschillende media van buitenaf struikelen over elkaar heen in complimenten aan het adres van de Amsterdammers. 

De mooiste kop komt wellicht van het Britse The Independent. 'Reuzendoder Ajax schrijft opnieuw historie', prijkt bovenaan het artikel. 'Dit is al de tweede keer dat Ajax voor een gigantische stunt zorgt en de voetbalwereld op z'n kop zet. Dit is het meest waanzinnige voetbalsprookje in de recente geschiedenis van het voetbal. David versloeg Goliath één keer, Ajax flikt het nu twee keer in een paar weken tijd.'

Ook in Frankrijk is men lovend over Ajax. L'Équipe heeft vooral aandacht voor de individuele spelers. Vooral Matthijs de Ligt kan rekenen op complimenten. 'De jonge aanvoerder was betrokken bij het doelpunt van Cristiano Ronaldo, maar heeft daarna weer uitmuntend gespeeld. Zorgvuldig in de lucht, keizerlijk in de duels en beslissend door het winnende doelpunt te maken', schrijft de krant over De Ligt. 

Dan over naar Spanje, waar Marca een subtiele knipoog geeft naar het verleden van de Amsterdammers. ''Met totaalvoetbal wint Ajax óók van Juventus', kopt het. 'Ze flikken het wéér. In Turijn werd dinsdagavond geschiedenis geschreven.' Daar leek het in de beginfase niet op volgens het blad. De krant zag dat Ajax het moeilijk had in de beginfase van de wedstrijd, maar zag ook dat het zich goed herstelde. 'Na rust speelde Ajax meesterlijk. Dit voetbal was net zo goed als wat we zagen in Madrid, misschien was het zelfs beter. Met fraai combinatievoetbal werd er kans op kans gecreëerd. Het Allianz Stadium viel stil en stroomde in de slotminuten leeg. Subliem, exceptioneel, waanzinnig: de wereld ligt aan de voeten van dit jonge Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
En heerlijk om Tagliafico te horen praten, dat is wat ik wil horen! Dat is ook vroeger ouderwetse conditie training, doorgaan dat je niet meer kan, je lichaam, pijntjes voelen en dan nog even een paar sprintjes. Laatst nog even docu van Cruijff gezien, zie je daar het elftal tegen een heuvel op rennen. Herinner ik me ook nog wel, trappen in de duinen lopen, afzien. Dat getrut met meten is weten... goede conditie, wat fitness training erbij, beste manier om zo min mogelijk blessures te krijgen.. en goed afwisselen met rust...
0 0
ARUCAMBA
Stel je voor de finale in madrid tussen ajax en barca, we kunnen die madridlenen geen grotere pijn aan doen en JOHAN CRUYFF kijkt vanaf boven toe en ziet dat het goed is en denkt "ja logisch toch"
1 0
PaulC
Het complete Ajax-DNA zit in de halve finales! Naast Ajax, Barca, Guardiola en Tottenham met al zijn Ajax-spelers...
1 0
Murtagh
Heerlijk even lekker nagenieten vandaag!
0 0
AFCA-B93
Wat ik bizar vond aan gisteravond was dat Ten Hag en Schreuder eigenlijk al na 5 minuten de plannen overboord gooiden (deels) en iets nieuws aan het bespreken waren. Dit is coachen op CL niveau! Pure klasse hoor van onze staff
4 0
PetrusKeizer
ik denk dat het 2e scenario niet echt geimproviseerd was, maar dat t erover ging of de situatie echt zo was dat ze ernaar om moesten schakelen.
0 0
Francisco81
Je zag het idd na een paar minuten langs de zijlijn gebeuren. Ik zei het ook gelijk gelijk tegen een vriend van me, ze grijpen gelijk in. Erg sterk gedaan
1 0
AFCA-B93
Ajax gisteravond worldwide trending topic #1 op Twitter. De hele wereld praat over he en dan ook nog positief. Wat een reclame dit voor ons cluppie en wat is het fijn om Ajacied te zijn!
1 0
Tonymacaroni
Al meer dan 55 jaar fan, en alle hoogte- en dieptepunten meegemaakt,
maar ik ben nog steeds beduusd van gisteravond.
8 0
PetrusKeizer
baas boven baas, ik pas 50 jaar :) maar wel als rotterdamse jongen, dus daar krijg ik bonuspunten voor, hahaha
2 0
Pheadrus
Wow! 55 jaar!
Prachtig man.
2 0
AJAXTHELEGEND
Ik las ook deze tekst over Ronaldo .
Marca trekt een duidelijke conclusie. „De bevestiging is er nu: Real Madrid kan niet zonder Cristiano en Cristiano kan niet zonder Real Madrid. ’Er zijn huwelijken die altijd in stand moeten blijven, omdat ze zonder elkaar geen succes hebben.
Voorzichtig concluderend ,denk ik dat dit ook geldt voor bepaalde Ajacieden .
In het verleden ,en in tegenwoordige tijd.
1 0
ARUCAMBA
Aan alles komt een eind, ook aan ronaldo, hij is over de hill, nog steeds goed natuurlijk maar het beste is ervan af
0 0
ARUCAMBA
Aan alles komt een eind, ook aan ronaldo, hij is over de hill, nog steeds goed natuurlijk maar het beste is ervan af
0 0
Maxwell_5
Na iedere Europese pot kijk ik uit naar dit item, hoe heeft de rest van de wereld Ajax beleefd? Schitterend om te lezen, weer dat trotse gevoel van gisteravond herbeleven.
3 0
Truth
Man, man, man..! Wat is dit heerlijk wakker worden zeg! Heel de nacht liggen dromen over de wedstrijd nog en dan wakker worden en dan blijkt het allemaal echt te zijn gebeurd! Trots als een motherfucker!!
4 0
Horrontelli
Johan Cruijff sprak 7 jaar geleden dit als ambitie uit. Volgens velen, ook Van der Gijp, was Cruijff niet goed bij zijn hoofd. Dat kon helemaal niet meer.

Dank Johan, voor alles wat je voor Ajax en ons als supporters hebt gedaan.

We vergeten je nooit.
102 -1
mgtow
Wat is eigenlijk de hoogst geupvote comment ooit hier?
0 0
jaripettersson
100:)
0 0
4xEC1
En ja hoor. Er is altijd wel iemand die negatieve aandacht moet vragen om hiervoor te minnen. Vroeger (of nog steeds) thuis mishandeld?
Zo niet, toch maar hulp zoeken.
1 0
kaashaas
Jij hebt groot gelijk gap
1 0
Horrontelli
Bedankt man
0 0
Matts
'Je bent net zo lang gestoord tot je een genie bent' - Johan Cruijff.

Misschien nu wel meer van toepassing dan ooit.
5 0
Raoul14
100% mee eens, alleen zo vreselijk jammer dat hij dit niet zelf meer kan meemaken.
1 0
PetrusKeizer
hear, hear!
1 0
Roboy
En laat het aantal likejes maar op 34 staan voor nóg iemand die we nooit vergeten
1 -1
Pheadrus
Ik hoor het hem nog zeggen; "Ajax moet weer Europese finales spelen. Dan verklaart iedereen je voor gek maar ik zeg, laten we gewoon aan de slag gaan"
Ik weet nog dat ik toen ook dacht dat dat volledig ONMOGELIJK zou zijn. Wat een groot mens en Nederlander was hij.
15 0
Juichtoon
Johan heeft altijd gelijk....(en ik schrijf dit bewust in de tegenwoordige tijd).
4 -1
Horrontelli
Mooi!
Ikzelf geloofde hem toen al. Omdat hij het was. Ik heb zijn lessen in mijn eigen leven toegepast. Hoog inzetten, durven dromen, erin geloven en er concreet aan werken. Van nadelen voordelen maken. Ben hem eeuwig dankbaar.
7 -1
Kikke
Ik geloofde het ook hoor, hij had het toch ook al bij Barca gedaan!
1 0
Horrontelli
Overal waar hij kwam!
1 0
Schip
Sterker nog, er was een meerjarenplan met een concreet jaartal dat werd genoemd om aansluiting bij de Europese top te krijgen. Staat me niet helemaal meer bij. Maar het is er.

Moet wel zeggen dat het lef van Overmars vergde om dat salarisplafond los te laten. Dat in combinatie met de spelopvatting van Cruijff, de FR met de enorme talenten van Jonk, Bergkamp en Cruijff zorgt voor dit Ajax.

Waan-zinnig.

Het kan nu en dus kan het altijd.
10 0
Cruyffie
Inderdaad. Ze zeiden in 2012 (na de gewonnen rechtszaak) letterlijk: “over 5 jaar gaan we de eerste resultaten zien, over een jaar of zeven pas echt.”

2017 en 2019. Fenomenaal. Over visie gesproken.

Eeuwig dank JC
0 0
BaddahBing
Het kan niet altijd dat heeft het verleden sinds de beursgang en na invoering TIPS en het loslaten van het AJAXvoetbal bewezen.

Het salarisplafond had ook een doel in het begin,
als je dat salarisplafond niet ingesteld had kon je namelijk nog steeds mindere spelers voor veel geld en te hoge salarissen blijven kopen, gewoon omdat het kan.
En zo dus niet de bewustwording binnen AJAX krijgen dat het opleiden van eigen jeugdspelers kwaliteit passende bij AJAX het primaire proces van AJAX is.

En dus niet denken dure spelers kopen en hopen zo Europese prijzen te winnen, dat heeft nooit gewerkt en zal nooit werken omdat NL daar een te kleine speler voor is in het Europese voetbal.

Dus iedereen die echoot dat Cruijff voor eeuwig een salarisplafond wilde voor AJAX, net zoals dat men riep dat hij tegen dure aankopen was maar wel voor het gemak vergeten te vermelden dat het wel om kwalitief goede aankopen moest gaan die een aanvulling waren op wat er voor handen is nemen een loop met de waarheid en het doel van Plan Cruijff, en dat alles om JC wederom niet de credits te hoeven geven voor zijn visie of simpelweg afgunst/afkeer vs JC.

Maar ook dat is AJAX
3 0
waayop
Het succes kwam toen werd afgerekend met het Technisch hart en het voortdurende gemekker van Jonk en Bergkamp.
1 -7
Radikaal
Onzin. Dan vergeet je een paar dingen. Dan vergeet je dat we het salarisplafond nooit hadden kunnen loslaten als er geen "Marc Netto" was geweest. 5, 6 jaar lang hebben ze een oorlogskas opgebouwd. Die jaren waren niet verloren, daar is financieel de basis gelegd. Ook niet vergeten dat JC tóen al sprak over een golf toptalenten die eraan zat te komen. De lichting Nouri, Donny, de Ligt. Mede opgeleid door Bergkamp, Jonk. Nouri moest Ziyech vervangen - Ziyech bleef (en krijgt daar wat mij betreft te weinig krediet voor). En tenslotte: JC zelf kreeg ook altijd te horen dat ie niet zo moest mekkeren. En @horrontelli: JC veroorzaakte, ook als trainer, graag een ruzie in eigen gelederen om de boel op scherp te zetten.
5 -1
Horrontelli
Dit moest dus juist niet volgens Johan. Ruziemaken in de eigen gelederen.
1 0
Babangida83
Toen was de basis gelegd. Het is echt een samenspel geweest. Als ze dat nu van elkaar ingezien hadden, hadden we al die bonje niet gehad.
1 0
mercurius3
Onzin. Er moest eerst eigen vermogen worden opgebouwd, daarom was dat salaris plafond er. Toen het eigen vermogen eenmaal was opgebouwd en de omzet iets hoger kwam te liggen, werd het salarisplafond logischerwijs losgelaten. Logisch toch?
4 0
Cruyffie
Precies. En Cruijff heeft nooit gezegd dat het salaris-plafond absoluut was: hij vond juist dat 'uitzonderingen uitzonderlijk moesten worden betaald'. Het ging hem erom dat salarishuishouding als geheel op orde was, en geen Sulejmani-taferelen.
3 0
Juichtoon
Maar da's logisch.
1 0
MichelAngelo66
Je bezorgt me betraande ogen. Je hebt zo gelijk. Johan had zo gelijk, .....zoals bijna altijd.
6 -1
Horrontelli
Ik ook vanmorgen onder de douche.
1 0
Horrontelli
Ajax!!! Ajax!!!
3 0
MickS
Ik kan het nog steeds amper geloven dat we gewoon in de halve finale staan.... Ik ben zo enorm trots op de boys, met geen pen te beschrijven!
4 0