Ødegaard slaat geen Ajax-duel in CL over

FinnDekker, 16-04-2019 om 10:25, 10287 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Met plezier kijkt Martin Ødegaard naar de Champions League-duels van Ajax. Dit vooral om het niveau wat de Nederlandse club haalt in deze wedstrijden, maar ook stiekem omdat het heel misschien zijn volgende bestemming is. 

'Ik sla geen Champions League-avondje over', vertelt de Noor aan De Telegraaf. 'Het is het podium waarop ik snel hoop te spelen. Ook zou ik graag in een grote competitie willen voetballen. Maar ik moet ook niet te hard van stapel lopen, ik ben pas twintig. Ik heb nog wel een paar jaartjes te gaan.'

Momenteel speelt Ødegaard voor Vitesse, dat de middenvelder annex aanvaller huurt van Real Madrid. Volgend seizoen speelt de spelmaker waarschijnlijk niet meer in Arnhem, zo vertelt Ødegaard. 'Ik wil ieder jaar een stap maken.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Capi86
Als Ziyech weg gaat zou ik Tadic op zijn plek zetten. Bedenk ook dat Schone jaren op de 10 positie heeft gespeeld en Donny kan daar ook prima spelen.
0 0
Sterspeler
Je krijgt met Schone wel een heel andere invulling. Ik vraag me af of Ten Hag dat ook zo voor zich ziet. Ik zou lekker Neres op rechts zetten.
0 0
Capi86
Odegaard heeft het talent en de wil om een goede Ajacied te zijn. En hij is er klaar voor denk ik.
Wat heb je te verliezen?
0 0
BillSplate
20 mln
0 0
eriksen23
Hangend op rechts zou ik het geen gek idee vinden, gezien we dit seizoen vaak genoeg met 2 nummers 10 hebben gespeeld op de flanken. Kan ook binnendoor komen en uithalen zoals tegen PSV, is ook wel balvast. Handig in de kleine ruimte, verlies je niet echt aan het vermogen om door te combineren. Moet wel stappen maken in zijn tempo, doorzettingsvermogen en eigenlijk ook wel in het scorend aspect maar past wel in het Amsterdams plaatje vind ik zelf.
0 0
Gecko
Open sollicitatie
Gauw halen die speler
1 -2
altijdwelwat
Odegaard kan prima voetballen , maar ik zou het zonde vinden als Lang dan het slachtoffer zou worden. Die toont de hele 2e seizoenshelft al aan de KKD te zijn ontgroeid. De Ajax filosofie is altijd geweest eerst binnen de eigen opleiding kijken, dat maakt Ajax juist de onderscheidende club die het is.
0 0
De Stift
Dit vind ik ook in bredere zin een lastige vraag voor volgend seizoen. Kan De Ligt vervangen worden door Schuurs, Sinkgraven de positie van Tagliafico overnemen, zijn Ekkelenberg of Gravenberg klaar om de nieuwe De Jong te worden, kan Eiting eindelijk het stokje van Schone overnemen, en hebben we met Bande, Cerny en Lang al de vervangers van Neres en Ziyech in huis?

Het succes van het huidige Ajax is de combinatie van uitzonderlijk talent uit de eigen opleiding en briljante aankopen. Zeg maar: Onana, De Ligt en De Jong Tadic en Ziyech. Als ik kijk naar de huidige talenten die zich aandienen -Schuurs, Ekkelenberg, Lang, Traore, Gravenberg, Unuvar, Brobbey - dan ben ik wel bang dat je een stapje terug zet in kwaliteit.

Ik zie toch liever dat Ajax enerzijds investeert in aankopen van Europese (sub)topniveau op de kwaliteit van de selectie zo hoog mogelijk te houden. En anderzijds ruimte maakt in de selectie door wat mindere goden te verkopen. In die laatste categorie vallen wat mij betreft Lamprou, Varela, Kristensen, Magallan, Labyad en De Wit.

Als topspelers als Ziyech, Neres, De Jong, De Ligt en Tagliafico vertrekken, moeten daar vijf nieuwe topspelers/toptalenten voor in de plaats komen. Ik hoop op Depay, Kluivert, Odegaard, en Vertonghen.

Volgend seizoen heb je dan:

Onana (Scherpen)
Mazraoui (Veltman) - Schuurs (Veltman)- Vertonghen (Pirie)- Blind (Sinkgraven)
Ekkelenberg (Schone) - Sinkgraven (Eiting)
Marin (Lang)
Odegaard/Kluivert (Bande) - Depay (Dolberg) - Tadic (Cerny)
0 -1
DannTheDon020
Ekkelenberg xd
0 0
Sterspeler
Dolkamp
0 0
Ajax#1900
Moest harder lachen om Kluivert en Depay
1 0
Hziyech14
Geen kluivert aub. Hij heeft vorig jaar de keuze gemaakt ons te verlaten, dus dan moet hij nu op de blaren zitten.
1 0
KleinMiljoen
Lang vergelijken met Odegaard. Okee
0 -1
AFC34
Weet ook niet op welke positie hij zou moeten komen spelen. Met VD Beek, Marin, Schone en eventueel Tadic en Lang heb je aardig wat middenvelders. Ook heb je nog Gravenberch waarvan ik verwacht dat hij wel wat potjes mee zou kunnen spelen, en Mazraoui die ik ook nog wel eens op het middenveld wil zien. Lang zou als buitenspeler kunnen fungeren maar dat is niet zijn beste positie, zie onze talenten het liefst op hun favoriete positie doorbreken en niet plaats maken voor een aankoop. Wat ik me nog wel kan inbeelden is dat Odegaard de vervanging van Frenkie zou zijn. Dan heb je met Odegaard, Marin en Vd Beek een heerlijk middenveld. Al houd je dan wel Lang op de bank of linksbuiten. Ben heel erg benieuwd naar de selectie van ons voor volgend jaar!
1 0
Bennyben
Carrière planning is iets waar deze jongen niet aan doet, bah bah hoe die zich bij Ajax probeert in te likken
1 -2
afcasven1995
Ik ook niet.
1 0
Ajaccus
Hij staat al lang op de radar en lijkt nu bijna per wedstrijd te groeien.
Hij heeft kwaliteiten die bij Ajax passen. Dat hebben de scouts dus toen al goed ingeschat. Ik zie hem wel bij Ajax spelen.
1 0
arubajax
Nergens zegt hij dat hij geen Ajax duel in de CL overslaat. Er staat dat hij geen Champions League-avondje overslaat... Zo kun je ook nieuwsberichten bij elkaar verzinnen natuurlijk.
3 -1
AFCAwooz
Als hij geen cl mist, ziet hij ook alle wedstrijden van Ajax toch? :)
1 -2
JPM
Perfecte vervanger van Ziyech, ervan uitgaande dat Hakim helaas zal vertrekken na dit seizoen (wat hem overigens meer dan gegund is).
0 0
Schip
Ik ben niet 100% overtuigd. Zeker wel van zijn techniek en acties, iets van van zijn wedstrijdinzicht en het minst van zijn mentaliteit en drive. Hij is geen dynamo a la Ziyech, die maar blijft proberen en gaan, die heel veel controlerend werk verricht, druk op de bal zet etc.

Nou is Ziyech daarin uniek - die gaan we enorm missen - maar Odegaard is pas het laatste half jaar meer bepalend geworden. Voor een groot en duur talent vind ik dat erg sober. Om erbij te hebben een hele aantrekkelijke speler - als hij zich doorontwikkelt - maar om de hoofdprijs te betalen als opvolger van Ziyech...mwah. Mag nog wel een tandje bij. Het enthousiasme om voor Ajax te spelen druipt er niet van af.
0 -1
eriksen23
Was Ziyech ook niet echt bij Twente, is vooral met Peter Bosz gekomen bij Ziyech. Kan me nog wel goed herinneren dat hij zich toendertijd te beroerd voelde om zijn back achterna te gaan, zodra ze de bal kwijt waren begon Ziyech te lopen als een oma. Die heeft ook heel veel stappen gezet nadat Ajax hem heeft gehaald, dus mits Odegaard hetzelfde kan aantonen en wil aantonen kan het nog een soortgelijk traject worden.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ik maak echt niet de illusie dat er spelers zijn die niet als kleine BVtjes opereren, maar vind hem beetje kil en klinisch beetje liefde voor een club of filosofie is wenselijk.
0 0
arnoldajax
Deze gozer had paar jaar geleden voor Ajax moeten kiezen ipv Real...
0 0
Aspers73
Hij is van Madrid, waarom zou hij over Ajax praten?
0 0
Joseph
Heel goed, 5 jaar tekenen dan, of lekker ergens anders heen.
1 0
GrandMasterFlex
Nee hij wil een stap maken, dus kan ook zijn naar Ajax als talent, vaste basisspeler, aanvoerder, succes in Europa.
1 0
KleinMiljoen
Zegt hij nou echt dat hij elke jaar een andere club wil?
0 -1
Jebale
' ik wil ieder jaar een stap maken' daar heb je dus niet zoveel aan als Ajax zijnde.
2 0
Leviathan
Stap naar de basis bijvoorbeeld bij Ajax stap als 1 van de belangrijkste en de stap naar de beste van de competitie.
0 0
Sterretje73
Kom op zeg. Hij bedoelt een stap in zijn ontwikkeling...
1 0
Jebale
In de context lezen. Dat zegt hij dus niet.
0 -1
Liniaal
Tikje ironisch dat je dat zelf niet lijkt te doen. Impliciet zegt hij namelijk dat hij bij Vitesse geen stap meer kan maken en daarom naar een volgende club wil.
1 0
Jebale
Echt hè, dan houd het op hoor. Fijne wedstrijd
0 -1
gi0vanni
Inderdaad, gewoon kopen of verplicht 3 jaar huren.
1 0