Onana: 'Als spelers pijn voelen, is dat niet erg'

GinoHaverkamp, 16-04-2019 om 09:00, 5947 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Pijntjes horen erbij. Dat stelt André Onana. In gesprek met De Telegraaf gaat de Kameroener in op de stelling of het drukke schema Ajax de titel kan kosten.

Hij vindt zelf van niet. 'We moeten in de competitie vier keer winnen en dan zijn we kampioen.' Volgens Onana is het zaak om gefocust en slim te zijn. Ajax speelt immers elke drie dagen een wedstrijd en dus moeten spelers goed hun rust pakken, wat volgens de keeper ook gebeurt. 'En als spelers pijn voelen, is dat niet erg. Je moet pijn lijden en sterk zijn om prijzen te winnen. Zelfs met kleine blessures trainen en spelen de boys. En daar ben ik trots op.'

'Ik wil de wereld laten zien wie ik ben'

Onana maakt deze jaargang meermaals indruk en is één van de sterkhouders van Ajax. Hij werd dan ook meermaals gelinkt aan een terugkeer naar FC Barcelona. Zelf vindt de sluitpost dat hij nog genoeg te leren heeft. 'Iedereen heeft altijd de mogelijkheid zich te verbeteren en ik helemaal, want ik ben nog jong. Ik wil de wereld laten zien wie ik ben. Helaas kon ik in de thuiswedstrijd mijn hand net niet achter de kopbal van Cristiano Ronaldo krijgen. Ik raakte de bal, maar het was onvoldoende.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik zag niet lang geleden een interview met Gerrard, Lampard, Neville en Garragher en die hadden allen kritiek op bepaalde spelers van Chelsea en United die bij elk pijntje rust eisen (zo blijkt Hazard op trainingen van Chelsea en het Belgische nationals elftal nauwelijks iets te doen). Alle vier zeiden dat ze in de laatste tien jaar van hun loopbaan geen wedstrijd meer hadden gespeeld zonder pijntjes en dat ze door ervaring leerde welke pijntjes serieus genomen moesten worden maar ook dat de meeste pijntjes geen enkel risico met zich mee brachten.
1 -1
Joseph
Ik denk dat er zeker gekeken moet worden naar de training als iemand last heeft, er is nogal de neiging iedereen dezelfde training te laten doen, dat vind ik ook maar ouderwets. In dit geval is die Hazard volgens mij gewoon een speler die speelt voor de centen en niet de ambitie heeft alles uit zijn carrière te halen.
1 0
Ozymandias
Natuurlijk, maar als de geruchten waar zijn dat zowel Conte als Sarri vinden dat Hazard harder moet trainen en te snel rust eist zegt dat natuurlijk veel. Het is niet alsof dit onervaren trainers zijn die niet weten hoe ze topspelers fit moeten houden.
0 0
Ozymandias
P.S. toen De Bruyne een paar maanden geleden werd gevraagd welke Belgische speler op trainingen het meeste indruk op hem maakte moest hij lachen toen De interviewer naar Hazard vroeg. Vervolgens gaf hij het meest diplomatieke antwoord dat Hazard meer indruk maakt tijdens de wedstrijden. Natuurlijk is dat veel belangrijker dan hoe iemand traint maar bij Chelsea is Hazard een leidinggevende speler en het is natuurlijk niet goed als zo’n speler de trainingen niet serieus neemt.
1 0
gi0vanni
Spelers die te goed zijn komen er wel mee weg. Romario en Ronaldo zijn de slechte voorbeelden ooit wat trainen betreft maar met de cijfers die ze konden overleggen was er zolang het goed ging geen geklaag. Alle grote spelers kunnen wel wat flikken. Zo kan Messi weigeren om gewisseld te worden, en zei Janssen bij Ajax dat hij niet stiekem was dus je kon hem zien roken maar hij zij dat hij niet de enige was die dat deed.
0 -1
Ozymandias
Zeker maar met zo’n mentaliteit verlaagt een speler zijn eigen kwalitatieve plafon. De andere Ronaldo is natuurlijk juist het beste voorbeeld. Hij is enorm getalenteerd maar dat hij de boeken in gaat als één van de beste spelers ooit komt vooral door zijn geweldige mentaliteit. Ik denk dat Hazard meer natuurlijk talent heeft dan Ronaldo maar hij zal nooit hey niveau halen wat Ronaldo zo’n tien jaar structureel haalde.
1 0