Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Reiziger: 'Cerny uit voorzorg gewisseld'

SJvanveen, 15-04-2019 om 23:14, 3844 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Michael Reiziger wisselde Vaclav Cerny maandagavond bij Jong Ajax uit voorzorg. De trainer van de beloften zag een goed elftal dat mooi voetbal speelde en Go Ahead Eagles uiteindelijk met 5-2 versloeg op Sportpark de Toekomst.

'Die had wat last, dus hebben we uit voorzorg eraf gehaald', was Reiziger bij FOX Sports kraakhelder toen hem gevraagd werd waarom Cerny vroegtijdig naar de kant moest. De Tsjech, dit seizoen hersteld van een kruisbandblessure, speelt wekelijks bij Jong Ajax, maar moest zich maandag noodgedwongen laten vervangen. 

Op en naast het veld zag de buitenspeler dat de achttienjarige Lassina Traoré weer eens uitblonk. Reiziger was lovend over zijn pupil, ook kon het middenveld hem bekoren. 'Ik ben het meest tevreden over het feit dat je toch veel kansen creëert. De individuele kwaliteit, daar geniet je altijd van. Hoe we de 1-1 uitspelen, is heel mooi, daarnaast zie je bij Lassina (Traoré, red.) de kracht en bij het middenveld de souplesse.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxmax
Traoré en Brobbey naar het eerste
0 0
Voetbalverstand2punt0
Lijkt me beter om Traore door te schuiven en Brobbey minuten in jong te laten maken. Denk wel dat Traore nog niet aan de bak komt volgend jaar. Misschien verhuren aan een eredivisieclub met gras een goed idee. Heerenveen zal bijvoorbeeld nog een nieuwe spits nodig hebben en ook Twente als ze promoveren. Zijn ook clubs waar jonge spelers gewoon kansen krijgen.
0 0