Blind: 'Moeten iets tastbaars overhouden aan dit jaar'

GinoHaverkamp, 15-04-2019 om 14:05, 6991 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbaltechnisch kan geconcludeerd worden dat Ajax een sterk seizoen speelt, maar dat is voor Daley Blind niet genoeg. Hij wil de goede jaargang maar al te graag afsluiten met prijzen. Dat blijkt uit een vraaggesprek met Het Parool.

'We moeten iets tastbaars overhouden aan dit jaar. Voor complimenten alleen doen we het niet', vindt Blind. Ajax doet op drie fronten nog mee: de Champions League, de Eredivisie en de KNVB-beker. Vooral dat eerste is knap te noemen, aangezien het meer dan vijftien jaar geleden is dat Ajax in de kwartfinale van het miljardenbal stond. Blind: 'En dan te bedenken dat we in juli en augustus nog drie voorronden moesten overleven om aan het toernooi mee te kunnen doen. In voorgaande jaren was dat vaak al een brug te ver.'

Om de kans op een mogelijke Champions League-beker in leven te houden, moet Ajax dinsdagavond afrekenen met Juventus. In de eerste wedstrijd werd het 1-1 en dus moet Ajax scoren om door te gaan. Blind gaat uit van eigen kracht, want de Amsterdammers scoren vrijwel altijd. 'We creëren overal onze kansen en maken onze goals. Dat gevoel moeten we meenemen. Doen wat we altijd doen: durf en lef tonen. En dan moet het een beetje meezitten: het wedstrijdverloop, het scoreverloop. Net als uit tegen Real Madrid'

Ondanks de goede prestaties dit seizoen, krijgt Erik ten Hag regelmatig te maken met kritiek. Onder meer zijn wisselbeleid en overkomen worden vaak ter discussie gesteld. Blind gaat daar niet in mee. 'Iedereen staat achter de speelwijze en gelooft erin. Naarmate je meer wedstrijden wint, ook de heel zware, groeit dat geloof', beweert hij. 'We hebben al veel gespeeld dit seizoen, maar als je plezier hebt, voel je geen vermoeidheid. Of je drukt die weg.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
komop
Misschien ben ik een van de weinige die zo denkt, maar ik vind dat alleen de titel telt.
Ik zou zwaar teleurgesteld zijn als ze in Eindhoven een feestje zouden gaan vieren... Dus heel eerlijk gezegd, hoop ik dat de Ajax spelers morgen geen ontverantwoorde risico's gaan nemen. Zaterdag tegen Groningen moeten we er 100% staan. De schaal gaat voor alles.
0 0
BrandjeXL
Als je zo redeneert dan is zaterdag wellicht de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en wat zou het zonde, nee dom, zijn als je binnen twee jaar daar de titel verspeelt.
0 0
ajaxpat
helemaal gelijk,win liever in Groningen dan morgen in Turijn.CL is een heerlijk toetje maar die schaal is het belangrijkst.
0 0
Siemmie
Ik heb het hele seizoen de schaal ook belangrijker gevonden dan de Champions League, maar nu de fucking halve finale in beeld is... Dan zou ik toch liever in Turijn winnen en in de halve finale zitten dan zaterdag winnen. Ook dan denk ik namelijk dat de schaal naar ons gaat, want PSV slaat al wekenlang helemaal nergens op en ik zie ze nog wel punten verspelen. Maar goed, morgen én zaterdag winnen zou natuurlijk het beste zijn :)
0 0
EricAjax1
Waarom niet morgen 2-2 spelen in Turijn en winnen in Groningen? :)
0 0
Kuningast
Sommige mensen lopen echt enorm naast hun schoenen... CL winst? Het zou al een wonder zijn als we Juve uitschakelen en dan krijg je nog City en Liverpool of Barcelona.

Kampioen worden en de beker winnen is wel een must. Europees is het seizoen al geslaagd
0 0
jollie18
Ben ik een keer positief is het weer niet goed
0 -1
MankeNelis
Cup met de grote oren
0 0
Ajaxbrl
Minimaal 2 Daley
0 0
Schwalbino
Onze bank is niet goed genoeg om ook in de CL de prijs te pakken. We hebben al een probleem als Nico geschorst is. Clubs als City of Barca hebben in dat opzicht gewoon betere spelers achter de hand.

Nationaal moet je in elk geval de schaal pakken. Bekertje erbij is ook fijn.
1 0
Labrador
Ik ben zelden zo zenuwachtig geweest aan het eind van een seizoen. Doet mij denken aan 2011
1 0
gi0vanni
Waarom? In 2011 moest het gebeuren. Nu hebben we al een mooi seizoen. En de CL zou natuurlijk geweldig zijn maar is geen must. Realistisch gezien ook alleen mogelijk als we weer geweldig spelen maar nu ook dodelijk afwerken en een berg geluk hebben. De beker moet worden gewonnen en in de ED is het natuurlijk erg spannend maar ik denk dat ze nu tegen de kleintjes ook serieus gaan spelen en geen AZ wanprestatie's meer. Dus de dubbel zou heel mooi zijn en alles in de CL is een bonus. Het CL seizoen is al geslaagd. Wel een slecht gevoel voor morgen. Vooral nu Tagliafico er niet is.
1 0
Labrador
Ik heb meer zenuwen voor de competitie. Europees is het seizoen al geslaagd. Groningen uit is voor ons nooit makkelijk.
0 0
jollie18
Ben ook zo benieuwd zaterdag hor aja uit die wedstrijd gaat komen. Maar eerst morgen als je die wint sta je met een been in de finale. Hopelijk beseffen de spelers dat
0 0
Ronaldinho020
1 been in de finale? Ben je dronken?
0 0
Dolberg25
Spurs en City kunnen er niks van joh.
0 0
BrandjeXL
Die lopen nog meer op hun laatste benen dan Ajax. Ik durf een weddenschap aan te gaan als Ajax tegen Juve doorgaat spelen ze ook de finale.
0 0
jollie18
Nee helemaal niet maar de spurs of City moet te doen zijn
0 -1
ajaxpat
ben zenuwachtiger voor Groningen zaterdag dan voor Juve.
1 0
afca_sittard
Hier precies het zelfde, maar des al niet te min heb ik wel vertrouwen in dit ajax! Ontzettend veel zin in morgen, en zoals de tekst al zegt we scoren altijd! COME ONE BOYS MAKE US PROUD AGAIN!
1 0
jollie18
Er gaan al geruchten dat als Ajax morgen de halve finale gaat halen . Dat ze in de beker met een B elftal gaan spelen. Ik hoop het toch niet. Gewoon de beste 11 alsjeblieft
0 0
Schwalbino
Er is maar 1 persoon die daarover gaat en die lekt zo'n dingen niet. Dus nee, allemaal onzin.
0 0
jollie18
Ik hoop het! Ik als ajacied wil graag dat Ajax de beker wint. Maar als Ajax idd dinsdag 7 mei moeten spelen is de kans best aanwezig. Veel hangt van het resultaat op 30 of 1 mei
0 0
Habalaski
Ja daar zijn ze nu al mee bezig... Geloof je het zelf? Ik zal bij deze een nieuw gerucht de wereld in gooien: mocht ajax dit jaar geen prijzen winnen, dan kopen ze in de zomer Ronaldo messi neymar de bruyne en van dijk.
0 0
jollie18
Diverse sites van Ajax op Facebook melden het. Hoeft het natuurlijk nog niet waar te zijn maar ik hoop dat ze gewoon hun sterkste spelers opstellen. Na 4 min kun je ze nog altijd wisselen
0 0
Schwalbino
Sites van Ajax? Er is maar 1 site van Ajax en die meldt dit niet. De rest is allemaal ruis.
0 0
jollie18
45 min
0 0
mvdk
Cool dat ga ik op mijn werk vertellen!!
0 0
jollie18
De komende weken geen fouten meer maken. En in de beker Willem II niet onderschatten
0 0
Redrum
Natuurlijk moet dit seizoen worden afgesloten met prijzen en dat gaat ook zeker gebeuren. De vraag is alleen hoeveel? Ik reken er sowieso op 2 en morgenavond gaat blijken of het er misschien nog meer kunnen worden.
0 0
Lazell
Ik ook. De competitie en de beker mogen we nooit meer weggeven.
0 0