Van de Beek: 'Frenkie is wel slim'

GinoHaverkamp, 15-04-2019 om 11:30, 10361 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek hoopt maar al te graag dat teamgenoot Frenkie de Jong dinsdagavond meedoet in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. De middenvelder viel tegen Excelsior, afgelopen zaterdag, vroeg uit met een lichte blessure.

Volgens Van de Beek is De Jong belangrijk voor het elftal, mede door zijn slimheid op het veld. Na de heenwedstrijd in Amsterdam, die 1-1 werd, zei trainer Massimiliano Allegri van Juventus nog dat De Jong het tactische plan van de Italianen snel doorhad. 'Frenkie is wel slim, ja', zegt Van de Beek daarover tegen De Telegraaf. 'Hij heeft het altijd snel door en dat is ook een kwaliteit van hem. Laten we hopen dat hij dinsdag topfit is.'

In Italiaanse media werden de Ajacieden vorige week 'de kleinkinderen van Cruijff' genoemd. Die benoeming doet Van de Beek veel, maar benadrukt dat alles nog open ligt wat betreft de return in Turijn. 'Het was natuurlijk maar één wedstrijd en de return moet nog komen. Sowieso is er nog van alles mogelijk. We zijn natuurlijk een team dat meestal kansen creëert. En als die erin gaan, dan wordt het wel spannend.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Slim. De Ligt is ook slim. Dat zijn toch de kwaliteiten die het verschil maken. Ik heb zo veel leuke dribbelaars gezien bij Ajax in de loop van de jaren maar de beste spelers waren naast technisch aangelegd ook en vooral slim. Zelfs spelers die minder technisch waren maar wel slim groeiden vaak uit to steunpilaren zoals Lerby of Jan Wouters.
0 0
Labrador
'' De kleinkinderen van Cruijff'' En is Valentijn dan de boze stiefmoeder die alleen maar negatieve dingen roept over hun ?
3 -6
jackwolf
De stiefmoeder die dan uiteindelijk aan lager wal raakt en eindigt als poetsvrouw op de wallen.
0 0
433metdepuntnaarlinks
"De kleinkinderen van Cruijff", dat is wel een prachtig compliment! Het komt er morgen op aan; ga je jezelf belonen of niet. Want kansen krijgen we sowieso! Ik kan echt niet wachten, we gaan het Juve verschrikkelijk moeilijk maken. Als we er al uit vliegen, dan maar met opgeheven hoofd. Ik ben alleen stiekem bang voor een slopende 1-1 en een verlenging ... Dan kan het wel eens een vervelende avond worden (ook met het oog op Groningen). Maargoed als we het al eens tot een verleningen schoppen dan betekent dat alsnog dat we een wereldprestatie leveren, laat staan als we winnen.

Kan me niet snel genoeg morgenavond zijn!
3 0
AFCA.
Als je woensdag weer land heb je 2 hele dagen vrij. Dan moet je toch wel redelijk uitgerust zijn?
0 0
Lane 8
Landt
0 0
AFCA-B93
Vergeet niet dat onze jongens het hele seizoen dit al doen he..op een gegeven moment is het lichaam op, dus herstelt de boel langzamer
0 0
Schwalbino
Dat reizen is vermoeiender dan de wedstrijd.
0 0
ETM
Volgens bepaalde lieden in het Zuiden van ons land kun je ook geen 1 wedstrijd in de CL winnen en dan met opgeheven hoofd eruit vliegen ;)
0 0