Huntelaar: 'Heb gewoon een heel lange jeugd'

BVeenstra, 15-04-2019 om 07:20, 3337 views, De Volkskrant |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

In de aankomende zomer wordt hij 36 jaar en daarmee is hij veel ouder dan de meeste van zijn teamgenoten bij Ajax. Toch is Klaas-Jan Huntelaar nog altijd belangrijk voor de Amsterdammers. Zo scoorde hij zaterdag tegen Excelsior (6-2) een hattrick, maar daarnaast zet hij volgens trainer Erik ten Hag ook 'de boel op scherp'.

'Ik heb gewoon een heel lange jeugd', grapt de goalgetter in gesprek met De Volkskrant. Huntelaar vindt het 'lekker' voetballen in het huidige Ajax. 'Het niveau is heel hoog, met veel talent, maar je moet het wel telkens op de mat leggen. Ik probeer daarbij te helpen. We zijn nog overal in de race, dat is mooi. Maar we hebben nog niets.'

Van tevoren houdt Huntelaar in de kleedkamer soms een praatje, ook als hij op de bank zit. 'Maar ik heb geen standaardpraatje. Het gaat spontaan, wat ik op dat moment voel', aldus Huntelaar, die ook in het veld een voortrekkersrol op zich neemt. 'Als je voorin tekeergaat moet de rest mee. Maar dat doe ik niet alleen, hoor', blijft hij bescheiden.

Kasper Dolberg

Een van zijn concurrenten bij Ajax is Kasper Dolberg. De Deen kent een moeilijk seizoen, maar afgelopen zaterdagavond wist hij tijdens zijn invalbeurt een schitterende goal te maken. 'Je ziet zijn kwaliteit, hij heeft die echte spitsendingen en een mooie toekomst. Hij moet zich focussen op elke dag alles eruithalen, zijn grenzen verleggen', krijgt Dolberg een tip van de ervaren Huntelaar.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Huntelaar scoort de winnende tegen
Juventus. Lang leve "The Hunt " !!
0 0
Freddy Al
Met Huntelaar meer als mentor en minder als concurrent denk ik dat Dolberg er alsnog gaat komen.
0 0
Schwalbino
Als je zoals Dolberg gisteren weer eens minuten mag maken en je scoort dan zo beheerst en technisch perfect dan ben je wel een koele kikker.
0 0
ajaxinho
Hij maakt er een grap over.
Maar dit is precies hoe ik de terugkeer
van Huntelaar voorstelde.

Hij zag het als een uitdaging
om zich te meten met jonkies.

En de jonkies leggen de lat heel hoog.
0 0
PetrusKeizer
hij zit Dolberg beslist niet in de weg, wil hij denk ik ook niet. Met KJH's carriere heb je denk ik echt geen behoefte om zo'n jonge jongen t vuur aan de schenen te leggen of dwars te zitten. Dolberg moet het nu op eigen kracht bewijzen. Ik vind m nog steeds n kanjer.
0 0
Mark11
'Als je voorin tekeer gaat, moet de rest mee.' Zit wel wat in natuurlijk, zulke energie straalt bijvoorbeeld niet van Dolberg af, hoe getalenteerd ik hem ook vind. Het past niet bij zijn karakter, ok, maar dit kan mentaal belangrijker zijn dan men denkt
1 0
gi0vanni
Zolang hij ook een voetballende spits blijft en ook andere in stelling kan brengen komt het wel goed. Ook een zomer rust en zonder blessures aan de voorbereiding beginnen gaan wonderen doen. Met de lessen van opa Huntelaar wat vertrouwen en energie hebben we nog steeds een groot talent in huis.
1 0
Ajax#1900
Zo zie ik het ook. Heb wel vertrouwen in hem als basiskleur voor volgend seizoen. Als je hem laat staan schiet hij er gegarandeerd 20 in.
0 0
Schwalbino
Hij moet dan wel spelen en blijven staan ook al scoort hij een paar wedstrijden niet.
0 0