'Instituut moet onderzoek doen naar politie-optreden'

JesseTH, 14-04-2019 om 21:35, 3121 views, AT5 |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het instituut voor veiligheids- en crisismanagement (COT) is door de Amsterdamse driehoek gevraagd om onafhankelijk onderzoek te doen naar het politie-optreden tijdens de Entrada voorafgaand aan Ajax Juventus. 'Onafhankelijk onderzoek is volgens de burgemeester, het Openbaar Ministerie en de politie in het belang van alle betrokkenen', zo valt er te lezen op de website van AT5.

In het persbericht waarin de plannen van het onderzoek naar buiten kwamen, viel ook de reden voor het optreden van de politie te lezen. De bedoeling zou geweest zijn om een Entrada te voorkomen wegens dreigend onheil voor de aanwezigen bij ingang Zuid H.

Of de aanpak de juiste is geweest moet dus gaan blijken uit het onderzoek van het COT. Niet alleen dat staat op de agenda, ook zullen de Amsterdamse driehoek en de verschillende supportersverenigingen om de tafel gaan. Inzet van dat gesprek is de evaluatie van het politie-optreden.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA7
Vraagje, wat gebeurt er nou als dus blijkt dat de politie inderdaad buiten proportie heeft opgertreden etc. etc. Wat zullen de gevolgen dan zijn voor hen? Bij supporters word er gelijk gedreigd met geldboetes, stadion verboden. leeg vak etc. Gaan ze die desbetreffende agenten van die dag in dat gedeelte (Zuid H) schorsen ofzo of krijgen we een publieke 'Sorry foutje, zand erover' te horen? Wie weet hier meer over?
0 0
Rentokill
Wat zou jij een goede maatregel vinden?
0 0
AFCA7
Ik zou het niet weten, maar wel een passende voor het leed wat er is geleden.
Niet dat ze er bijvoorbeeld makkelijk vanaf komen.
0 0
je
1 advies aan Halsema aftreden houdt Gewoon de eer aan je zelf .
Ik heb de brief van de Moeder van die 17 jarige jongen gelezen heel triest gemeente.
De Entrada had een feest Moeten worden maar als een burgemeester niet weet wat er speelt in Amsterdam dan Moet je aftreden voor dat het echt te laat is .
1 0
TwoLegsAlwaysWin
Punt is evenwel dat Halsema op dat moment in de US zat en dat dus een andere mafketel de honneurs namens Halsema waarnam. Ik ben benieuwd wie dat was; het lijkt of die angstvallig buiten de publiciteit wordt gehouden. Het kan Groot Wassink (GroenLinks) zijn of Udo Kock (D66). Incompetentie viert in ieder geval hoogtij ook bij de Hoofdofficier.
0 0
Rentokill
Ik denk niet dat de burgemeester verantwoordelijk is voor de beslissing van de politie. Entrada was aangevraagd en onder voorwaarden toegestaan. Het is dan aan de politie om te beslissen of alles goed gaat en wat de maatregelen moeten zijn bij overtredingen. Die beslissing is vakgebied (deskundigheid en verantwoordelijkheid) van de politie.

Politie hoeft niet voor elke beslissing de burgemeester in te lichten. Normaal werkt dat goed. Nu helaas niet. Vandaar onderzoek.

Ik snap dat mensen graag een zondebok kiezen, zo werkt dat, maar dit is volgens mij de verkeerde.
0 -1
niquedegraaff
Toch blijft de burgemeester eindverantwoordelijk
1 -1
Rentokill
Indirect wel. Maar dan is eigenlijk de minister president eindverantwoordelijk als je m doortrekt.
0 -1
jollie18
Ajax lijkt toch mee te willen werken om jong Ajax Twente in de arena te laten spelen. Ajax wil in gesprek met de gemeente
0 0
NotForSale
Als Twente de kosten betaalt prima
0 0
mgtow
Zolang het ons maar niks kost. Twente verdient niks minder dan een faillisement.
0 0
Dolberg25
Ik zou het dan eerder in het Olympisch doen. Ziet er vrij lullig uit, 10000 man in een stadion voor 60000 man.
0 0
JCr14
Degene die beslist heeft dat er geen entrada mocht plaatsvinden. Dat is wat er mis is gegaan.
Die heeft ervoor gezorgd dat een feestje in 1 minuut in een slagveld veranderde.

Laat gewoon deze mooie traditie gebeuren.
2 0
Dolberg25
Off: Chielini is er dinsdag niet bij, aldus meerdere Italiaanse media.
1 0
Vak M
Weer een bewijs dat die Halsema ongeschikt is. Ze is zo onecht en incapabel, met dat onderwijs toontje van haar en de groen links PR machine : ik word er misselijk van.
4 -2
Ajaxtao
Dreigend onheil,ze gaan maar door met liegen en bedriegen.Als je van de politie bent en je kan niet eerlijk zijn dan vind ik dat een soort meineed.Dan ben je niet geschikt.Gebeurt te vaak dat ze gewoon maar wat zeggen als ze over schreef gaan bij voetbal.Ze weten toch dat de publieke opinie aan hun kant is.
4 0
niquedegraaff
Onheil? Haha, er klopt geen kant van het verhaal. Er gaan koppen rollen bij de politie. Over en uit met dat decennia lange machtsmisbruik
6 0
pieke
Wat is dan wel de waarheid van het verhaal. Jij weet het blijkbaar precies.
0 -1
..::Rootje::..
Eerst ging het omdat er vuurwerk werd afgestoken. Nu is het vanwege dreigend onheil.

Wat een gelul.
5 0
VanDeMolen
Als de uitkomst is dat het politieoptreden nergens op sloeg, dan is er goed gehandeld en is wat mij betreft de kous af als er excuses komen.

Als de uitkomst wordt gebruikt om het eigen straatje schoon te vegen, kan Halsema de pleuris krijgen.
3 -1
niquedegraaff
Niks excuses.. Dit trucje speelt de politie al 20 jaar. Moet bestraft worden.
5 0
0h0Litmanen0h0
Ok vrij goede reactie is dit. Gelukkig hebben we sociaal media die veel druk uitoefenen, 15 jaar geleden was dit nooit besproken en was er al helemaal geen onafhankelijk onderzoek gekomen.
1 0