'Ajax de club in Nederland die het beste bij me past'

JesseTH, 14-04-2019 om 17:50, 6921 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kik Pierie is van mening dat Ajax voor hem de beste club is in Nederland. De huidige stopper van sc Heerenveen voelt zich goed bij het voetbal dat de Amsterdammers spelen en hoopt zichzelf te bewijzen op een hoger niveau.

'Ajax is de club in Nederland die het beste bij me past', oordeelt Pierie tegenover het Algemeen Dagblad. 'Als je kijkt naar hun filosofie, naar het type voetbal dat ze spelen. Als het allemaal doorgaat, is dit een uitdaging die ik aan moet gaan. En dan moet ik maar laten zien dat ik bij de beste elf spelers hoor. Zo gaat dat bij een topclub.'

Pierie houdt er dan ook rekening mee dat hij niet direct in de basis zal starten. Het behoort tot de mogelijkheden, maar de verdediger beseft dat dat aan hemzelf zal liggen. 'Je krijgt geen garanties op speeltijd. Het is aan mij de taak om te laten zien wat ik kan. Dat ik ook op dat niveau thuishoor.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
Hij kan me nog positief verassen, wie weet, is wel atletisch en aanvallend ingesteld maar hoe dat zit puur verdedigend, zal meer een voorstopper zijn als CV.
4 0
Ozymandias
Verdedigend moet hij nog veel leren (wat logisch is voor een 18 jarige) maar zolang een speler de nodige spelintelligentie heeft (wat Pierie heeft) is verdedigen goed te leren. Veel van de beste Nederlandse verdedigers waren als 18 jarige puur verdedigend gezien geen geweldenaars en waren vooral aan de bal goed. Pierie is een speler met potentieel maar zal zich goed moeten ontwikkelen om ooit een basis basisspeler te worden. Dat geld alleen natuurlijk voor elk talent.
2 0
Afcatobias
Hij staat wel goed in zijn schoenen.
6 0