Pierie bevestigt: 'Ben in Amsterdam geweest'

JesseTH, 14-04-2019 om 17:30, 4621 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kik Pierie geeft, nadat De Telegraaf onlangs al meldde dat de jongeling medisch gekeurd zou zijn, toe dat hij al een bezoek heeft gebracht aan Amsterdam. De centrale verdediger van sc Heerenveen hoopte het nog anoniem te houden, maar beseft dat dat onmogelijk is. Het enige wat Pierie rest is het hopen op een snelle afronding van de transfer.

'Ik kan wel nee zeggen, maar ik weet niet wie er door de bosjes heeft lopen gluren', vertelt de verdediger met een lach op zijn gezicht tegenover FOX Sports. 'Ik dacht nog een capuchon op te doen om te zorgen dat ik niet herkenbaar zou zijn, maar toch ben je gezien. Bij een club als Ajax is dat ook bijna onmogelijk. Ik ben in Amsterdam geweest.'

'Er zijn voorlopig nog geen contracten getekend, maar dat de clubs al een tijdje aan het praten zijn, lijkt me duidelijk', vervolgt Pierie over de situatie. 'Het kan nog alle kanten op, maar de kans is aanwezig. Er moet duidelijkheid komen. Ik zou liegen als ik zeg dat het niet fijn is als het is afgerond.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bensco
goede verdediger, blij dat we hem halen. Hij prijkt al een tijdje op meerdere lijsten voor toptalenten in Europa. Als we nog langer hadden gewacht was die naar een andere club vertrokken.
7 0
Bramzel
Ik ben het met je eens hoor dat het goed is dat we hem nu halen i.v.m. Prijs en dat het anders misschien moeilijk wordt om hem te halen. Alleen vind ik hem op dit moment nog niet goed genoeg voor Ajax. Dus ik zou ervoor zijn om hem nog 1 of 2 jaar uit te lenen en ik denk dat het dan het beste is om dat aan Heerenveen te doen.
2 0
Ozymandias
Ik denk dat hij meer zou leren als back-up bij Ajax die dagelijks op een hoog niveau met het eerste van Ajax traint en wedstrijdfit blijft door wedstrijden met Jong Ajax in de Jupiler League te spelen. Hij zal daarnaast ook wel met enige regelmaat kunnen invallen om langzaam aan het niveau van Ajax te wennen. Dan kunnen Schuurs en Pierie ook alvast aan elkaar wennen want er bestaat een goede kans dat die ooit het verdedigende centrale duo van Ajax vormen. Ik zou de keuze trouwens aan Pierie zelf overlaten.
1 0
Bramzel
Mwah misschien heb je gelijk, maar ik vind wel dat je twee tegenstrijdige dingen zegt op hoog niveau trainen (maar je moet toch ervaring op doen en vlieguren maken tijdens de wedstrijden op het hoogste niveau eredivisie dus) en vervolgens geef je aan dat hij wedstrijdfit moet blijven door in de Jupiler League te spelen. Kan toch ook in de Eredivisie dan?
0 0
Ozymandias
"Kan toch ook in de Eredivisie dan?"

Niet bij Ajax aangezien hij nog niet goed genoeg is voor veel speeltijd in het eerste van Ajax. Ik denk dat een talent meer leert van dagelijks trainen met het eerste van Ajax en iets van 30 wedstrijden spelen met Jong Ajax in de Eerste Divisie dan van dagelijks trainen met het eerste van Heerenveen en iets van 30 wedstrijden spelen met Heerenveen in de Eredivisie.
0 0
Bramzel
Ja ik bedoelde ook met kan toch ook in de Eredivisie bij Heerenveen. Maar misschien wat jij zegt kan ook. Ik ben alleen van mening dat uitlenen aan Heerenveen beter lijkt, maar misschien heb ik het mis is niet met zekerheid te zeggen wat het beste is voor de ontwikkeling voor een talent voor de een werkt namelijk uitlenen en de ander kan met een transfer er ineens staan.
0 0