Emanuelson tipt Ajax: 'Geen extra aanvallers opstellen'

BartVeenstra, 13-04-2019 om 13:55, 25220 views, De Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Urby Emanuelson heeft Ajax geadviseerd om in de laatste Eredivisiewedstrijden van dit seizoen vooral geen andere dingen te gaan doen. De linkspoot, die nu bij FC Utrecht speelt, miste in 2007 de landstitel op één doelpunt na.

In een van de laatste wedstrijden van dat seizoen speelde Ajax in eigen huis tegen Sparta Rotterdam. Al snel kwamen de Amsterdammers op een 3-0 voorsprong, waarna toenmalig trainer Henk ten Cate met Kenneth Perez voor George Ogararu een extra aanvaller inbracht. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 5-2 zege voor Ajax, maar mogelijk had de score hoger uitgevallen als Ten Cate volgens plan was blijven spelen.

Emanuelsons les is dan ook: blijf altijd hetzelfde doen. 'Geen extra aanvallers opstellen, niet te snel ongeduldig worden, gewoon snel die bal rond laten gaan. Let niet op andere velden, daar heb je toch geen invloed op', zegt hij in De Volkskrant.

Kwam het door die ene wissel tegen Sparta?

Jaren later vraagt de Amsterdammer zich nog altijd af waar het misging in 2007. 'Je denkt steeds: waar hebben we het laten liggen? Kwam het door die ene wissel tegen Sparta? Had die laatste vrije trap tegen Willem II niet door een ander moeten worden genomen?’

Tijdens de slotdag van de Eredivisie in 2007 had AZ in eerste instantie de beste papieren voor het kampioenschap. De ploeg ging echter onderuit bij Excelsior. Ajax won met 0-2 bij Willem II, maar omdat PSV met 5-1 won van Vitesse, werden de Eindhovenaren - vanwege het scoren van één doelpunt meer - kampioen van Nederland.

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Excelsior? Zet dan in en krijg 6,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rik428
volgens mij hebben we het toen bij RKC laten liggen toch?
0 0
10Sneijder10
Ja ook, Vertonghen speelde toen een geweldige pot voor RKC.
1 0
gi0vanni
Dat niet alleen. Ook ene Kluivert scoorde een goal voor PSV tegen Ajax dus die was gelijk 2 waard en Ajax was zo dom om Perez naar PSV te laten gaan. Die was daar geen basisspeler maar heeft ze minimaal een x 3 punten bezorgd. Was helemaal geen slechte speler die Perez.
0 0
Willem410
Rustig aan hè Urby, de laatste wedstrijd
0 0
Ajaxbrl
En Urby zal het denkelijk niet liggen..
0 0
Juichtoon
En natuurlijk Pietertje Vink die weigerde Vitesse in de 87e minuut een strafschop te geven.
4 0
1738
thanks
0 0
Thijmen
Die foto, fantastisch uitshirt was dat zeg!
0 0
FlyingDutchMan
Was een mooie inderdaad
0 0