Mazraoui: 'Moed zakte wel even in mijn schoenen'

BVeenstra, 12-04-2019 om 15:55, 6815 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noussair Mazraoui vreesde na zijn rode kaart in het competitieduel met PSV het ergste. Ajax moest die wedstrijd winnen om actief te blijven in de titelstrijd, maar na zijn rode kaart kwam PSV terug tot 1-1 en leek het doemscenario aanstaande.

'Nu kan ik er om lachen, omdat we met 3-1 hebben gewonnen. Maar het kon zomaar heel anders aflopen', beseft Mazraoui in gesprek met Ajax TV. De rechtsback lijkt de rode kaart wat overdreven te vinden. 'Ik heb niet veel schade bij hem aangebracht en hij (Angelino, red.) zei zelf ook dat er niets aan de hand was. Maar natuurlijk was het gevaarlijk spel, was mijn voet te hoog en was de bal ergens anders. Na de rode kaart loop je naar beneden en hoor je meteen gejuich. Je ziet op de tv Luuk de Jong juichend weglopen. Dan zakt de moed je wel even in de schoenen.'

Uiteindelijk liep het goed af voor Ajax en dus ook voor Mazraoui. Dat had hij vooral te danken aan David Neres. De Braziliaan werd gevloerd, waardoor Ajax een penalty kreeg - welke benut werd door Dusan Tadic - en even later zorgde hij ook nog voor de bevrijdende 3-1. 'Ik heb Neres heel erg bedankt', lacht Mazraoui.

Rustperiode doet Mazraoui goed

Door zijn schorsing in zowel de Eredivisie als de Champions League heeft Mazraoui onbewust een rustperiode achter de rug. 'Ik voel me nu superfit. Ik heb anderhalve week keihard getraind, maar ik heb ook een aantal dagen vrij gekregen. De rust heeft me goed gedaan, al heb ik het niet expres gedaan natuurlijk.'

Zaterdag wacht Excelsior en in die wedstrijd begint Mazraoui wellicht weer in de basis. 'We hebben alles in eigen hand en dit mag je niet meer weggeven', aldus de verdediger, die weet dat Ajax het in de uitwedstrijd vooral na rust makkelijk had. 'We moeten geduldig zijn. In het begin moeten we de tegenstander kapot spelen en dan moeten de doelpunten daarna komen.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Excelsior? Zet dan in en krijg 7,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Ieder nadeel heb ze voordeel.
1 0
Aad82
Ik heb het gevoel dat deze jongen beslissend zal gaan worden aankomende dinsdag, ofwel met een goal, ofwel met een assist.
0 0
juicy
Held!! In tijden niet zo een geweldige rechtsback gehad. Doet me denken aan Trabelsi.. Veltman komt voetballend zwaar te kort voor Ajax systeem.
2 -1
Ajacied33
Trabelsi was wel ff van een ander kaliber hoor...
0 0
TOOL
Doet je denken aan Trabelsi? Jij bent ook niet meer serieus te nemen!
0 0
edalm
Pfff Veldman veel betere verdediger.
0 -2
Ajacied33
Ja, maar daar hebben we nu niks meer aan. Veldman is jaren geleden gestopt man...
1 0
JariHeijden
:-)
0 0
de_pitbull
Ik weet niet welke opstelling het beste is voor dinsdag, maar ik zou alvast even 'oefenen' in die opstelling.
0 0
Freddy Al
Het zou nuttig zijn om een korte periode te gaan spelen met de verdediging die je dinsdag in Turijn gaat zien,ook om uit te sluiten dat je een verkeerde samenstelling het veld instuurt en daar te laat achterkomt.
Ik denk dat Nous gewoon op rechtsback moet spelen naast RCV Veltman, de Ligt naar LCV en Blind als LB.
Maar Nous kan ook LB spelen , ik zou wat uitproberen.
0 0
SpursAjax
Nee het centrum blind de ligt staat als een huis. Elke topper dat daarmee werd gerommeld ging mis. Denk aan psv en Feyenoord uit!
0 0
SpursAjax
Nee het centrum blind de ligt staat als een huis. Elke topper dat daarmee werd gerommeld ging mis. Denk aan psv en Feyenoord uit!
0 0
JariHeijden
Tegen Juve Mazraoui linksback zetten. Lijkt mij beter.
0 0
mickey2602
Nous heeft heel weinig LB gespeeld. Volgens mij een keer na een wissel,om te proberen ofzo.
Blind heeft veel vaker LB gespeeld en tegen Juve moet je toch misschien de meest ervaren man op een bepaalde positie zetten.
0 0
trodat4030
Anderzijds speelt de back tegenwoordig tegen een speler die t liefst naar binnen komt, dan kan t verdedigend handig zijn als je tegenstander t liefst over je sterke been heen wilt. Maar dat ligt er wel aan hoe goed hij passend is met links, dat is in balbezit wel een belangrijk onderdeel imo. Ik heb hem te weinig op links zien spelen om dat in te schatten eigenlijk.
0 0
off
Die kop van hem toen hij dacht dat z'n gele jaar was ingetrokken en hij dacht dat hij geen rood kreeg kan ik achteraf ook wel om lachen
0 0
Labrador
Nous zal wel starten tegen Excelsior. Ik hoop dat ze Huntelaar er ook inzetten. Schone zal wel rust krijgen en dan zakt Ziyech of Tadic een linie.
0 0
gi0vanni
Ziyech zou 't beste zijn.
1 0
Pauw
Toch Mazraoui maar weer tegen Excelsior. Moet tegen Juve linksback spelen en Veltman kan uit voorzorg maar beter even niet spelen.
0 0
marrene
Zondag?
0 0
MM1974
zaterdag om 18:30
1 0