Ajax moet opnieuw vrezen voor straf UEFA

FinnDekker, 11-04-2019 om 17:40, 16246 views, AD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Er hangt opnieuw een straf boven het hoofd van Ajax. De UEFA gaat namelijk opnieuw onderzoeken of het publiek van de Amsterdammers zich misdragen heeft, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Het zou gaan om het gooien van voorwerpen op het veld door supporters. Dit gebeurde onder andere bij de goal van Juventus vlak voor rust. De Italianen vierden het doelpunt bij een van de cornervlaggen en werden vervolgens naar verluidt bekogeld met bier. 

De strafzaak dient op donderdag 16 mei bij de UEFA. Het zou niet de eerste keer zijn dat Ajax een boete krijgt voor een dergelijke vergrijp. Onder meer in het tweeluik met Real Madrid ging het ook fout. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tomajax1990
Dan heb ik nog wat geld tegoed van een aantal wedstrijden dat ik onder het bier zat na afloop. Ook nog wat feestjes meegemaakt waarbij ik onder het bier zat. Kortom: ik ga rijk worden.
0 0
OpaVerteld
Ach...maakt het uit jongens.
Kost de club weer enige 10 duizenden euri's en het geld klotst toch al tegen de plinten.
Hoop dat e.e.a. goed in beeld is gebracht en de betreffende "supporters" hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden en tot in de hel achtervolgt worden door deurwaarders, afgezien van een levenslang stadionverbod.
En of het nu wel of niet ernstige gedragingen zijn doet niet ter zake.
De UEFA ziet er gewoon streng op toe omdat het onderdeel is van hun verdien-model en iedereen met meer dan 5 hersencellen weet dat.
0 0
Joseph
Wat een gejank, als die Ronaldo zo nodig zijn feestje wilt vieren met onze supporters, zijn we niet te beroerd om ons bier te delen!
0 -1
Noxin
Gaat weer nergens over.
0 0
niquedegraaff
Anders leggen we effe op elke slak zout. Non de ju
2 -2
JanTa
De UEFA moet nu niet gaan zitten zeiken over een paar plastic bekertjes op het veld want het stadionpubliek is nu 1x geen theaterpubliek.
2 0
Pierre Heno
Je hebt anders wel een behoorlijk gooitechniek nodig om een plastic bekertje zo ver te kunnen gooien. Vol met bier gooi je zo'n plastic beker in elk geval een stuk verder. Het zal dus wel om andere zaken gaan die op het veld terecht kwamen. Ik vraag me overigens af wat de lol er van is om dingen op het veld te gooien. Al vond ik die opblaasbanaan in De Kuip nog wel iets geinigs hebben. Stel je die die Feyenoord fan even voor die voorafgaand aan de wedstrijd thuis aan zijn vrouw vraagt "zeg schat weet jij waar die opblaasbanaan leg?" Zij: "wat gaat jij daar mee doen dan hè?!" Hij: die gaat ik vanmiddag in De Kuip op het veld gooie!!" .
1 0
MichelAngelo66
Toch lekker dat je als overkoepelende organisatie gewoon van alles kan bedenken om geld binnen te harken. Al die luxe tripjes en escort dames en heren moeten toch ergens van betaald worden.
3 0
Oliveira
Dat is gekkenwerk, Ajax aansprakelijk stellen voor alles wat alle supporters doen. Dus als iemand dronken wild plast is Ajax ook aansprakelijk? , of wanneer er een vechtpartij is dat werkelijk niks heeft te maken met de wedstrijd maar omdat het op de zelfde locatie is wordt Ajax alsnog aansprakelijk gesteld? Of ook wel Ajax kan na elke wedstrijd gelijk al minimaal 10.000 afstaan aan de UEFA voor boetes. Lekkere verdienmodel ...
0 0
Tinus
En Ajax verhaalt het op de daders. Wordt achteraf nog een duur biertje dus. Na de voorgaande wedstrijden kunnen de gooiers niet zeggen dat ze niet gewaarschuwd zijn. Oliedom gedrag.
1 0
niquedegraaff
Ze leggen echt op alle slakken zout om geld terug te hevelen in de vorm van boetes
0 -1
Michels
Ja, dit gebeurt niet alleen bij Ajax. Ja, het waren maar plastic bekertjes. Ja, je zou het vieren van het doelpunt als provocerend kunnen opvatten. Allemaal waar... Maar houd je bier toch gewoon in je hand! Gaan gooien met spullen is nooit de oplossing. Dat mocht vroeger op de kleuterschool al niet en dat mag nu in een stadion nog steeds niet...
1 0
T.reckveugel
Is AEK met die molotov cocktail al uitgesloten voor het leven?
Corrupte bende. Begint al bij dat blik kutscheidsrechters dat ze elke keer weer op ons afsturen. Het geluk van die bloedzuiger toen hij Nico geel kon geven! En die Italianen maar sparen, walgelijk mechanisme
1 -1
Tinus
Wat loop je nou het slachtoffer uit te hangen? Die gasten moeten gewoon normaal doen. Je gooit toch geen bier over iemand heen? Het is laf, vies en respectloos. Opeens sinds dit seizoen vinden een hoop supporters het normaal en leuk om met bier te gooien. Niet elk biertje haalt bovendien het veld. Erg grappig hoor als je ongevraagd een vol biertje in je nek krijgt, wat een lol.
1 0
driesterren***
Allemaal emoties of het goed is of niet, waren plastic bekers waar hebben we het over!
UEFA moet optreden tegen echt wangedrag geen emotioneel gedrag, Ronaldo stond daar ook lekker uitdagend had het ook tussen de lijnen kunnen doen!
2 0
AFCA-B93
Dit gebeurt toch in elk stadion of ben ik nou gek?
3 -1
Murph
Vind het ook zo schandalig dat de Ajax spelers na een competitie wedstrijd in de JC ARENA weerloze supporters proberen neer te halen door ballen op ze te schieten.
KNVB doe hier iets aan aub .
4 -1
Murtagh
UEFA MAFFIA UEFA MAFFIA
3 -1
PJK54
Natuurlijk heeft iedereen het gedaan behalve de schuldige en die schreeuwen nu waarschijnlijk het hardst. Ik zeg met één vinger naar voren wijzen is met drie naar achteren!!!
0 -2
Bennyben
We kunnen een hoop zeggen over de UEFA, maar eerlijk is eerlijk dit is niet de eerste keer dit seizoen.

Er werd duidelijk met bier gegooid richting Ronaldo hoop dat diegene word opgepakt snap ook niet dat hier nog zoveel supporters zitten die het goed praten.
3 -1
KingJames23
Je hoort sowieso opgepakt te worden als je onnodig bier verspild.
5 0
Ajacied0591
Nekschot.
0 0
31xAjax
Met die 1-celligen zie ik Ajax nog wel een keer in een leeg stadion een CL of EL thuiswedstrijd afwerken....
3 -2
Rockpotje
Protisten weren wordt wel lastig hoor.
0 -1
MM1974
Wat je zegt idd,leeg hoofden,die verpesten het voor iedereen,nu maar eens keihard optreden tegen die nep supporters
1 -2
ajaxro
Misschien dat die 'leeghoofden' wel weten hoe ze keihard schrijven
1 0
MM1974
lekker boiend ajaxro en Murph dan zijn jullie juist de leeg hoofden toch?gaat toch om het bericht zucht. en niet hoe het even geschreven wordt.Nogmaals keihard aanpakken.
0 -1
ajaxro
Ach meteen dat geschreeuw van nepsupporters en leeghoofden. Meestal zegt dat wel iets over degene die het typt. Ben wel benieuwd of je het optreden van de politie gerechtvaardigd vond, en of je die supporters ook nepsupporters vindt?
0 0
Stibba020
Wat een mongolen, Ajax is hier al een paar keer voor gewaarschuwd. Maar toch blijven mensen voorwerpen gooien..
3 0
Ajaxtao
Bij die spaanse en italiaanse clubs nooit iemand op een trap?
Uefa Maffia
1 0
Fvy
Dus het excuus is emotie... En wat voor excuus is er voor witverpletterende domheid??
0 -1
MisterAFCA
Zwartopverende correctheid...
0 0
EersteAanname
Wauw, jij gebruikt het woord witverpletterend. Jij moet wel ontzettend intelligent zijn. Ik neem aan dat je dit graag wil horen dus ik help je even.
0 0
Fvy
Bedankt. Is terecht
0 0
TimAFCA
Haha precies wat ik dacht
0 0
insectenverdelg
Het schijnt zelfs dat en supporters zijn die tijdens het zingen, springen, en juichen ook geademd hrbbrn. Ongehoord.
5 0
020bornraised
Ach rot nou een keer op man
0 0
Murph
Ik kreeg bij het doelpunt van Ajax bier op mijn jas uit de tweede ring.
Ik zeg leeg laten die tweede ring wat een tuig is het toch.
2 0
Tinus
Jij mag het van mij leuk vinden om bier over je heen te krijgen, maar dat geeft jou of een ander nog niet het recht om het maar over andere supporters heen te gooien. Laat staan spelers. Als je met bier wil gooien, dan ga je maar naar één of andere bierschuur in de achterhoek. In Amsterdam drinken we het bier op.
1 0
Murph
Dat merk dat ze in Amsterdam hun bier opdrinken.
In de achterhoek bij jou op je erf zeker.
0 0
Ajaxbrl
De finale spelen we dus zonder publiek...!?
4 0
0184AFCA
Sorry hoor maar 'Crowd disturbances ' wat hebben die rapporteurs van de UEFA gesnoven? Of heb ik vanwege de spanning wat gemist?

https://www.uefa.com/insideuefa/disciplinary/index.html
1 0
Ajax_026
Ik snap dit niet als je beeldmateriaal hebt dat de stewards die gooien mensen er meteen uit werken is probleem toch aangepakt..... daar gaat een boete niks meer aan veranderen
1 0
Ecktelenkamp
Niet normaal, er werd zelfs een kind het veld opgesmeten!!
4 0
talent020
Kijk dat biertje richting spelers gooien keur ik ten zeerste af, dat hoort niet en is daarnaast zonde van het bier, een boete daarvoor kan ik ook begrijpen,maar onrust op de tribune? En trappen blokkeren? Dat zijn weer de alom bekende spek drogredenen van de FIFA om de kas te spekken,( niet alleen bij Ajax maar bij elke club!)
0 0
MPAjax
Hmm? Hebben ze de prijs van 1996 dan net zo eerlijk al gegeven aan de tegenstander van de gediskwalificeerde club Juventus voor het bewezen gebruik van doping?

Klinkt wel overspannen daar bij de UEFA, de straf voor AEK was minder erg terwijl het vergrijp veel erger was, zijn daar alleen maar criminelen die de strafmaat bepalen?
1 0
maikelklaassen
de biergooiers kunnen wel een krantenwijkje bijnemen
0 -1
Dexy
16 mei is na de halve finales, dus een eventuele straf zal dan wel voor de finale gelden neem ik aan? (ervanuit gaande dat we die halen)
0 0
meerzicht
Stel gewoon als regel dat een doelpunt alleen binnen de lijnen van het veld gevierd mag worden dan ben je overal vanaf. Je zag nu dat ronaldo bewust steeds dichter naar de bording stapte om uit te dagen. Volgens mij was het aan de oplettendheid van een steward te danken dat een opgewonden supporter niet bij ronaldo kon komen die werd op tijd tegen gehouden.
5 -2
Stone020island
Wat een onzin
1 -2
meerzicht
Kom jij dan eens met een ZINNIGE oplossing.
0 0
Babayaka
Wat een onzin, publiek mensen moeten zich gedragen, Al's je niet Kan handelen dat de tegenpartij scoort en hey viert, moet je lekker thuis kijken en daar spullen gaan gooien.
2 -4
Leviathan
Onzin vind dat soms wel lachen, mensen moeten gewoon normaal doen een bekertje bier overleef je nog wel maar aanstekers van ver komen wel hard aan..
1 0
JordanAFCA
Dit bedoel ik dus
0 0
mercurius3
Kost verdomme klauwen met geld telkens. Tonnen per jaar ben je aan dit soort idotie kwijt.
1 0
jollie18
Ben benieuwd wat hier uit gaat komen.
0 0
Mokum31
Ach gossie we moeten weer afkopen
€70000 genoeg
Zoet maar hoor
0 -1
AFCA0492
1beker XD
0 0
Antafca
had die gladde homo graag geraakt met een muntje vast op z'n smoel
2 -13
Stibba020
Stoer man
2 0
Leviathan
Triest figuur. Het is een spelletje hoor en daarbij is Ronaldo een fenomeen zulke spelers maken het voetbal mooi. En kom nou niet met een dom argument dat ie niks dee ik baseer niet op 1 wedstrijd.
2 -2
Vince355
Het is een spelletje hahahaha
3 -2
Vertonghen
Gelijk Christiano ook onderzoeken... staat duidelijk te provoceren!
5 -6
Tinus
Stel je niet zo vreselijk aan man! Je bent je gebruikersnaam niet waard met dit soort flauwekul.
0 0
Bjorn
Helaas een feit dat het weer gebeurde. Degene die het veroorzaken zien te identificeren en heel fijn het bedrag verhalen. Gaat een heel tribunedeel / een aantal vakken de dupe van worden.

In de emotie doe je dat soort dingen maar als Ajax zijnde kun je niet anders..
3 0
Ajax#1900
Is gewoon emotie idd. Kun je die mensen niet kwalijk nemen, gebeurt in een split seconden. Nu is het wachten op de moraalridders die nooit in een stadion komen die direct deze mensen tuig en tokkies noemen haha
2 -2
FlyingDutchMan
Mijn streampje werkt wel elke keer, hoop dat jullie de komende Europese wedstrijden het (uit)vak nog in komen.
0 0
Oeroeboeroe
als je je opslag niet krijgt gooi je zeker ook je bekertje koffie naar je baas. of ben je 1 van de oppertokkies die zelfs een aansteker gooit. goed hoor knul!!!
1 -1
4xEC1
Vaak zijn jouw comments rijp voor duimpjes omhoog. Dit keer alleen maar onzin. Je gooit gewoon bewust je biertje naar die speler. Als je werkgever je pissed off maakt en je gooit je beker drank naar hem toe, denk je dat je dan alle begrip krijgt? Want het was emotie? En dat gelul over moraalridders die nooit naar het stadion gaan, dus als je geen rotzooi trapt ga je nooit naar het stadion? Ik heb van '96 tot '06 een seizoenskaart gehad, volgens mij doe je dat om voetbal van je favoriete club te kijken en niet om stoer te doen als je in een grote menigte ben van dezelfde 'kleur'.
0 0
RedFeather
Hahahaha
Ik vat even samen: alles wat zonder na te denken of in emotie gebeurt is niet kwalijk te nemen
Op die manier kun je niet samenleven vriend
Maar dat snap je niet
Dus is je niet aan te rekenen
5 0