Schuurs positief: 'Wil voor mijn kansen gaan'

BVeenstra, 11-04-2019 om 09:45, 4796 views, Keuken Kampioen Divisie |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Perr Schuurs maakt in zijn eerste seizoen bij Ajax nauwelijks minuten in het eerste elftal, maar toch denkt de Limburgse verdediger dat hij de juiste stap heeft gemaakt door Fortuna Sittard in te ruilen voor de Amsterdamse club. Dat vertelt hij in een interview op de website van de Keuken Kampioen Divisie.

'Het gaat gewoon heel goed', zegt Schuurs, die uiteraard wel had gehoopt op meer minuten bij het eerste elftal van Ajax. 'Maar als je ziet wat wij bereikt hebben dit seizoen denk ik dat wij een echte topclub zijn. We hebben veel selectiespelers en het is voor mij goed dat ik bij Jong Ajax minuten kan maken om in mijn ritme te blijven en fit te blijven.'

Schuurs vindt dat hij op sommige vlakken beter kan worden. Hij heeft het over snelheid, handelingssnelheid en fysieke kracht. 'Dat leer je allemaal op de trainingen met het eerste, daar word ik veel beter van. Niet alleen vanwege de jongens met wie ik samenspeel, maar ook vanwege de jongens die ik tegenover me heb staan', aldus de verdediger, die vaak apart met de fitnesstrainer traint om sneller te worden. Ook Winston Bogarde, assistent-trainer van Jong Ajax, helpt hem veel. 'Ik denk dat ik harder moet worden als verdediger en hij steunt mij daar ook heel erg in.'

Volgend seizoen

Met het oog op het volgende seizoen wil Schuurs voor zijn kansen gaan bij Ajax 1. Hij hoopt basisspeler te worden. 'Of daar in ieder geval dichtbij zitten. Daar moet ik nu voor gaan en het laten zien.' Een vertrek van concurrent Matthijs de Ligt zou Schuurs misschien goed uitkomen wat betreft mogelijk meer speeltijd, al zou hij het ook betreuren als de aanvoerder Ajax verlaat. 'Hij is een speler waar ik veel van leer en hij heeft ons heel ver gebracht. (...) Er zou dan natuurlijk wel een plekje vrijkomen en dat zou positief uit kunnen pakken voor mij, maar ik hoop wel dat hij blijft en ik wil voor m’n kansen gaan of hij nou blijft of niet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Schuurs, Sinkgraven, Labyad en Kristensen komen allen tekort. Snel afscheid van nemen en Ajax waardige spelers halen. Selectie moet breder volgend seizoen, zeker achterin zijn we nu kwetsbaar. Nico groot gemis tegen Juventus.
0 0
Pierre Heno
Gelukkig lukte het Overmark niet om Neres in de winterstop aan die Chinezen te verpatsen en werd Neres vervolgens mede door de luide wens van de fans door Ten Hag steeds meer opgesteld om uiteindelijk een basisplaats af te dwingen. Wöber had misschien ook nog wel kunnen doorgroeien wanneer hij wat meer speeltijd zou hebben gehad. Maar dat zijn allemaal 'als' verhalen. Feiten: Neres is bepalend geworden en voor Nico hebben we geen enkele gelijkwaardige stand-by. Dan heb je een probleem. Mazraoui is door Ten Hag wel eens op links gezet maar dat was niet bepaald een succes. Veltman als CV naast De Ligt lijkt me al helemaal geen goede gedachte en Magallan zakt volledig door het ijs in Turijn. Wöber afdanken heeft het gebrek aanbreedte van de linker verdediging wel volledig blootgelegd. Dat was niet slim Overmark. Maar ja...ook hij dacht natuurlijk dat Ajax tegen Real nooit door zou komen en Wöber was bovendien geschorst voor 2 wedstrijden. Ja maar Mark.....waarom dan in de winterstop toch niet een LCV/LB back-up gehaald? Met niks kun je weinig wisselen en in JA loopt niks wat het niveau aan kan. Ben benieuwd welke functionele oplossing we dinsdagavond uit de grote hoed krijgen voorgeschoteld.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat als De Jong en De Ligt één seizoen langer bij Ajax zouden zijn gebleven (wat ik het geval van De Ligt misschien nog kan) dat Ajax met respectievelijk Gravenberch en Schuurs hun opvolgers al in huis had gehad. Het is nu alleen nog net een jaar te vroeg voor die twee om in de basis van Ajax terecht te komen. Gravenberch moet eerst nog leren dat ondanks dat hij geweldig met de bal aan de voet is hij de bal toch maar zo kort mogelijk bij zich moet houden om het spel zo niet te vertragen. Schuurs moet met name fysiek sterker worden voordat hij klaar is voor een basisplaats bij het eerste van Ajax.
0 -2
Joseph
Volgend seizoen is er natuurlijk nog geen ruimte voor hem in de basis, de Ligt moet echt vervangen worden als je de kwaliteit hoog wilt houden. Ik hoop dat we dit jaar de beker en de eredivisie winnen, dan is dat gezeur om een vaderlands prijsje ook weg, dan kan volgend seizoen misschien weer met een "tweede" team gespeeld worden in de beker.
Onder Bosz zorgde het omgooien van het elftal ook voor een kwaliteitsverbetering, je geeft iemand anders toch makkelijker de voorkeur als hij goed met de rest van het team mee kan in een wedstrijd.
0 0
JPM
Nog het volste vertrouwen dat het eruit komt bij deze vent. Enorm veel potentie en lijkt heel goed te weten waar hij nog aan moet werken. Lekker door blijven gaan en geduld hebben.
5 -1
DeLeermeester
Hij kan wat mij betreft beter een seizoen bij een middenmoter 34 wedstrijden spelen, dan kijken we wel verder. Het zijn grote schoenen om te vullen, ik acht hem daar nog (lang) niet klaar voor.
1 -2
Ozymandias
Waarom zou Schuurs meer leren van 34 wedstrijden in de Eredivisie (waarvan maar zo'n zes tot tien tegen een tegenstander van behoorlijk niveau) bij een middenmotor dan van zo’n 300 trainingen met het eerste van Ajax en zo’n 30 wedstrijden in de Eerste Divisie? Ik denk dat Schuurs veel meer leert bij Ajax dan hij ooit bij een club als Heerenveen of FC Groningen zou doen.

Ik lees vaak dat Ajax spelers moet verhuren maar hoe vaak is dat goed gegaan. Vertonghen en Blind zijn volgens mij de laatste spelers geweest die bij Ajax zijn geslaagd na een verhuurperiode. Ik tel De Jong (die nadat hij werd gekocht eerst werd terugverhuurt aan Willem II) dan niet mee omdat hij daarvoor al bij Willem II speelde. Daarbij werd zijn verhuurperiode ingekort omdat hij nauwelijks speelde en het zou dus sowieso vreemd zijn om dat als een succesvolle verhuur te zien.
2 -3
KlasseLasse
als ik ajax zie voetballen gister weer wat een genot om naar te kijken! dan heeft met alle respect per schuurs er nog echt niks te zoeken
1 -2