De Ligt: 'Niemand krijgt de schuld van tegengoal'

BartVeenstra, 11-04-2019 om 07:40, 4608 views, Voetbalzone |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt wil niet één specifieke speler de schuld geven voor het tegendoelpunt dat Ajax in het duel met Juventus (1-1-) kreeg te verwerken. Vlak voor rust wist Cristiano Ronaldo zich vrij te spelen en de 0-1 binnen te koppen.

'Er werd een duel verloren op het middenveld volgens mij, toen kwam Ronaldo door vanuit de sprint en kwam hij vrij te staan', beschrijft De Ligt in gesprek met Voetbalzone het doelpunt. In de kleedkamer werd over het tegendoelpunt gesproken. 'Niemand krijgt de schuld, we moeten door', zegt De Ligt, die het niet eens is als men zegt dat Ronaldo niet fit leek. 'Die sprint kun je niet maken als je niet fit bent. Hoe ik me voorbereid op een wedstrijd tegen Ronaldo? Hetzelfde als alle anderen, maar je speelt niet alleen tegen Ronaldo.'

Buiten het tegendoelpunt om is De Ligt erg tevreden over het vertoonde spel van Ajax. De aanvoerder zag Ajax veel kansen creëren en bovendien liet ook David Neres zich weer zien. 'David laat de laatste weken een uitstekend niveau zien. Nu scoorde hij met nota bene zijn rechterbeen. Hij ontwikkelt zich goed, ik ben erg blij met hem.'

 

 

Daarnaast maakte Jurgen Ekkelenkamp zijn debuut in de Champions League, terwijl hij in de Eredivisie 'pas' dertig minuten heeft gespeeld. 'Nee, het verbaast me niets. Ajax staat er altijd om bekend om talenten de kans te geven op het hoogste podium. Nu kreeg hij de kans en scoorde hij ook nog bijna. Of Dani de Wit geblesseerd is? Volgens mij was Dani gewoon fit', aldus De Ligt, die baalt van de schorsing van Nicolás Tagliafico. 'We gaan Nico zeker missen, maar we hebben genoeg spelers die hem kunnen vervangen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Ik vond die sliding van frenkie na die zaadbal van joel echt magistraal
0 0
Lagasj
Respect voor Veltman maar hij was de oorzaak van het gat waar Ronaldo indook. Dat had hij moeten overnemen en afdekken. Maar hij speelde verder een goeie wedstrijd. Jammer van dat ene momentje.
0 0
Knalpot
Ajax speelt gewoon zoneverdediging dus hoe jij het in je hoofd haalt dat dit Veltman zn fout is??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
0 0
talent020
het begon al bij die ingooi, die bal word ingegooid naar een speler die in de middencirkel helemaal vrij staat, en zonder druk het spel naar rechts kan verleggen, naast het niet mee lopen met Ronaldo kan je zeggen dat Ajax 1 minuut niet bij de les was, wat ik ze niet kwalijk neem aangezien ze de hele wedstrijd op de toppen van hun kunnen hebben gespeeld.
0 0
Keizer020
Ik vraag me af of het nodig was van Blind om op de linkerkant druk te zetten, waar ook al twee Ajacieden waren.
0 0
D.B.
Ondanks dat hij zeer goed speelde liet Frenkie hem gewoon lopen, dat lijkt me duidelijk
0 0
fanforeffer
ik vond dat de Jong en Schone Ronaldo het wel snel opgaven en hem lieten lopen.
1 0
Rentokill
De Ligt had Ronaldo in zn broekzak. Goal was inderdaadnauwelijks te verdedigen. Perfecte voorzet op de perfecte loopactie.
3 0
SnifferClarke
Wat jij zegt.. Helaas moet er gelijk een schuldige worden aangewezen, vooral bij de analisten op tv. Ik geniet liever van de perfecte pass - met de juiste hoeveelheid tegeneffect - en de perfecte loopactie en de bijna perfecte kopbal (iets hoger of lager was beter geweest).
0 0
PetrusKeizer
stomvervelend die postings datingsite. Kan daar niets tegen gedaan worden!
0 0
Murtagh
Een recaptcha bij het registeren zou misschien ook helpen
0 0
Sluk
Ze moeten postings met de inhoud verwijzend naar de betreffende site gewoon weigeren.
2 0
Rentokill
precies zo simpel ben je er vanaf
0 0