Ten Hag: 'Uitspraken Cruijff doen me deugd'

FinnDekker, 09-04-2019 om 15:55, 6771 views, Persconferentie |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is trots dat Ajax, en daarmee het Nederlandse voetbal, weer een beetje terug is op het niveau van weleer. 'Eigenlijk lukt dat alleen Portugal, maar nu dus ook Nederland', laat de oefenmeester weten op de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Juventus.

Normaal gesproken spelen alleen de absolute topclubs uit Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk nog in de kwartfinales van de Champions League, maar Ajax hoort daar dit seizoen ook bij. 'Dat is ontzettend belangrijk', benadrukt Ten Hag. 'Voor de Champions League is het ook goed. Het is niet goed als ieder jaar dezelfde clubs in de laatste fase van het toernooi zitten. Het voetbal moet uit verrassingen bestaan en ik ben blij dat we daarvoor kunnen zorgen.'

De sleutel tot dit succes? 'Creativiteit', laat Ten Hag weten. De budgetverschillen tussen clubs als Ajax en Juventus zijn enorm en dus moet je als Ajax creatief zijn. 'Met een goede strategie kan je jezelf meten met de grote clubs', beweert Ten Hag. 

De eerdere uitspraken van Jordi Cruijff, die zei dat Johan Cruijff trots zou zijn op dit Ajax, doen Ten Hag deugd. 'Het voetbal moest weer de harten van de mensen veroveren, maar dan wel gekoppeld aan resultaat.' Met die uitspraak doelt de trainer op de Fluwelen Revolutie van Ajax uit 2011, waarbij Johan Cruijff de leiding over de club (indirect) overnam en Ajax met mooi voetbal weer terug aan de Europese top wilde brengen.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4xbestevaneuropa
Wat nog het mooiste is van allemaal, we zijn op voorhand zeker niet kansloos. En dit tegen een van de beste teams van europa met een van de beste spelers aller tijden in hun team.
Met dit Ajax is zelfs niet uit te sluiten dat ze 3-0 of4-1 kunnen winnen van dit Juventus, helemaal zonder hun steunpllaar chielini.
Denk dat het jordi ook veel pijn doet dat johan dit allemaal niet meer mee kan maken, helemaal als je kijkt hoe hij gestreden heeft met bijv, die rechtszaak. Nog geen 10 jaar terug die column van johan na madrid uit, en binnen 10 jaar de boel omdraaien en madrid een pak slaag geven.
2 0
Ajax114
Echt he , goed dat je het aanhaalt. Hij heeft met die rechtszaak ook gestreden voor de club . Ga dat nooit meer vergeten puur uit belang voor Ajax in tegenstelling tot al die ijdeltuiten die er toen zaten voor hun eigen belang waar er helaas nog steeds wel een paar van rondlopen bij de club. Maar goed het gaat erom dat we in europa weer meetellen, daar is het 10 jaar geleden om begonnen bij Cruijff .
0 0
Hagmag
En....altijd met Neres en Donny in de basis.
1 0
AJAXTHELEGEND
Iedereen die Ajax goedgezind is kan vandaag de dag trots zijn .Wie had dat gedacht toen ten Hag aan het roer kwam? Natuurlijk is dit succes niet aan 1 man op te hangen ,maar op héél Ajax ,de Directie ,de trainingsstaf , het gehele team .Dat mag ook weleens gezegd worden ,lijkt me .
4 0
Freddy Al
Uiteindelijk is het doel wel gehaald, wat Johan wilde is ook gebeurt, de manier waarop had veel beter gekund.
Helaas heeft die enorme ontwikkeling ook slachtoffers geëist,eerlijkheidshalve denk ik dat het een prijs is die Ajax moest betalen maar het is wel jammer dat dat moest.
5 0
AjaciedNB
Stel je voor dat Ajax nog enkele jaren Europees zo mee kan doen. Dan kun je stellen dat de fluwelen revolutie toch zijn vruchten afwerpt. Een van de doelen was om het gat tussen jeugd en het eerste elftal te verkleinen, en dat vind ik sterk verbeterd afgelopen jaren.
Een ander doel om Europees een sterkere positie af te dwingen was op het financiële vlak. De eerste jaren waren schraal. Met aankopen van 4-6 miljoen en een salarisplafond toch 4x kampioen geworden, maar weinig materiaal waarvoor mensen echt naar het stadion komen. In die tijd is Ajax wel naar een financieel kerngezonde huishouding gegaan. Er is lang ‘gespaard’ om vandaag de dag een stuk makkelijker aankopen te kunnen doen van 15-20 miljoen, zonder dat je een enorm risico loopt. En met de exorbitante bedragen van tegenwoordig moet je dit minimaal kunnen ophoesten. Dan kun je Europees aanhaken.
Het verdiende niet altijd de schoonheidsprijs. Maar we mogen blij zijn dat Cruijff vlak voor zijn overlijden toch nog zo’n indruk heeft kunnen achterlaten.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Het alternatief was dat johan had opgegeven en bijv. ten have co de macht hadden gehad. geen overmars geen vd sar, waarschijnlijk niet rijker dan ooit want ander beleid etc. met andere beleidsbepalers. Wat cruijff deed kon niet zonder slachtoffers, helemaal niet bij een club als ajax. Racisme beschuldiging aan cruijff op nationale tv, met ten have romer davids en indirect van gaal als tegenstanders. In elke oorlog vallen slachtoffers, maar we mogen cruijff op onze knieen bedanken dat hij nog 1 keer vocht voor zijn jeugdliefde, tot zijn dood aan toe. Ik kan je verzekeren dat er heel wat mensen binnen ajax zijn die johan liever kwijt dan rijk waren.
4 0
Ajax114
Helaas wel maar wel mooi omschreven van jou. Als Ajax succes heeft in Europa ook toen met Bosz twee jaar geleden moet ik altijd aan Cruijff denken. God wat hield hij van Ajax en heeft de club zoveel te danken aan deze man. Eigenlijk schieten woorden daarvoor te kort.
1 0
witchmaster11
Bij een reorganisatie vallen altijd slachtoffers daarbij is ajax (helaas en graag oude logo terug) het bij Ajax niet anders , als ouwezak van 70 lentes heb ik wel Johan altijd zien spelen en zien schitteren nog zo jong gaf hij al aan wijzigingen een groot inzicht en dat zie je niet op tv maar alleen als je live aanwezig bent dan zie je de posities die zo snel wisselen helaas kan ik nu niet meer mijn scootmobiel doet er te lang over om van af het zuiden des lands naar de arena te gaan (lolz ) maar altijd ben ik er met me hart bij de club en zit me zoon wel wekelijk in de arena goed opvoeden doet zou ik zeggen
3 0