'Binnen speelstijl inspelen op cultuurverschil'

FinnDekker, 09-04-2019 om 15:55, 10275 views, Ajax.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Het verslaan van Juventus over twee wedstrijden wordt een pittige klus, is Erik ten Hag van mening. Ajax krijgt te maken met een nieuwe tegenstander met een andere cultuur dan de Amsterdammers gewend zijn, ook in de Champions League. Desondanks heeft de trainer hoop in een goede afloop. 

'De uitdagingen worden steeds zwaarder, de lat komt steeds hoger te liggen. Grenzen moeten verlegd worden om Juventus te verslaan.' Waar ligt het gevaar dan voor Ajax? 'Juventus is zo ervaren. We moeten voorbereid zijn op alles, goed de wedstrijd lezen en goed anticiperen. We gaan de uitdagingen aan. Het is weer een andere ploeg uit een ander land', doelt Ten Hag op de verdedigende speelwijze. 'Het is een cultuurverschil, daar moet je op inspelen, maar binnen onze eigen speelstijl.'

Deze eigen speelstijl is een moedige tactiek, vindt een journalist. 'Als jij de bal hebt, kan de ander niet scoren. We gaan uit van balbezit. Als je dat met zijn allen doet, is het mogelijk om op het allerhoogste niveau Europees succes te behalen. Iedereen valt aan en iedereen verdedigt. Onze spelers zijn zo tactisch geslepen, dat ze in meerdere posities meerdere taken kunnen verrichten', aldus de coach op de persconferentie.

Met dat spel strijdt Ajax nog in alle mogelijke competities om een prijs. Van sparen voor de Eredivisie of andersom wil Ten Hag niets weten. 'Er is nu geen ander daglicht nu we eerste staan. We zijn op drie fronten actief. We leven van wedstrijd tot wedstrijd. We focussen ons nu op Juventus en kijken niet over wedstrijden heen.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mocrodammerr
binnen speelstijl inspelen op verschillende culturen. diepe shit ouwe.
3 0
maikelklaassen
off topic: ik vrees dat de KNVB Nijhuis aan het klaarstomen is voor de wedstrijd groningen-ajax. En dat bevalt me allerminst
1 0
mickey2602
Ten eerste,Ajax moet ook zonder scheidsrechterlijke dwalingen van Groningen kunnen winnen. VAn welke scheidsrechter dan ook.
En ik denk niet dat Nijhuis onze wedstrijd tegen Groningen gaat fluiten. Ik las nl ergens(via facebook op een voetbalsite,weet niet meer welke)dat die scheids van PSV afgelopen zondag een weekend rust heeft,geen eredivisie,geen VAR en geen KKD.
Daarentegen mag Nijhuis komend weekend wel fluiten en wel bij de wedstrijd Heerenveen-Groningen(staat nu ook op teletekst).
Dan denk ik niet dat Nijhuis volgende week wéér een wedstrijd van Groningen zal fluiten.
0 0
JPM
Nice, goed uitgezocht. Thanks.
0 0
JariHeijden
Wat een enorm Calimero gedrag van je, zeg. Pffff..........
0 -1
goajaxgo
Nou ja, van Nijhuis kun e wel rustig stellen dat ie anti-Ajax is. Toch geen fijn idee als ie dan scheids is..
0 0
JPM
Hoe kom je erbij dat Naaihuis onze wedstrijd in Groningen fluit? Overigens roerend eens dat dat een enorm fiasco zou zijn voor ons.
0 0
Koningtoto
Ook even wat anders: De gemeente Enschede moet bezuinigen op de sociale voorzieningen, maar helpt nu wel Twente uit de brand. ABN Amro scheldt ze even een miljoenschuld kwijt. Dat is overheidssteun, dat mag toch niet?
2 0
NegentigMinutenLang
Precies, ik snap niet dat hier niet meer aandacht voor is. Er staat tegenover dat er komend seizoen 2000 kaarten per wedstrijd naar minder bedeelden in Enschede gaan, maar dat is natuurlijk niets in vergelijking met de 30 miljoen euro die ze hiermee cadeau krijgen. Overigens is er nog 30 miljoen af te lossen, maar ik vind het echt bizar.
0 0
Bky
Tja, dat is de spagaat waar je in zit als je aan zulke constructies begint.

5 miljoen kwijtschelden en daardoor faillissement afwenden.
Niets kwijtschelden en 17 (weet niet precies hoeveel het is, dit las ik ergens) miljoen verliezen door een faillissement.

Welke keuze zou jij maken?
1 0
Koningtoto
Gaat mij erom of het überhaupt mag volgens de regeltjes die we met zijn allen na moeten komen.
1 0
Labrador
Even iets anders. WAAROM hangen een stel '' supporters'' een handgranaat op aan het supportershome van ADO?? We willen toch weer welkom zijn in den Haag? Stelletje hersenloze! Nu mogen we nooit meer naar den Haag. Bedankt!
4 -1
Pointer1
Totaal idioot en levensgevaarlijk.
1 -1
Mikes
Hahaha dus omdat er 3 kruizen staan, moeten het Ajax supporters zijn....
3 0
Pointer1
Dat maakt niet eens uit wie t gedaan heeft een volslagen imbeciel in ieder geval. Een supporter is t niet want die doet zoiets niet. Wees blij dat er niemand aan heeft gezeten. Dit is gewoon poging doodslag dit. Hoop dat ze degene pakken en dat die een tijd mag gaan nadenken in de lik.
0 0
GvanderK
Eerst even afwachten wie het waren voor we gaan oordelen...
2 0
Sterspeler
Wie zegt dat dat Ajacieden waren?
1 0
Labrador
Er stonden 3 Kruizen op het home
0 -1
Mikes
Ooh want het is zo moeilijk voor een persoon om 3 kruizen te tekenen..... Hoe kan je nou conclusie trekken dat het om Ajax supporters gaat...
1 0
Labrador
Het is voor de hand(granaat) liggend. Oke oke Mischien reageerde ik te snel uit emotie maar ik wil gewoon naar Ado uit.
0 0
Koningtoto
Dat kan iedereen doen he? Wel zo makkelijk. Vingertje gaat meteen naar Amsterdam, terwijl er misschien iets heel anders aan de hand is. Maar als het wel Ajacieden waren, mogen ze wat mij betreft gestenigd worden op de middenstip van de Arena. Handgranaten gaan gewoon veel te ver.
2 0
Ozymandias
Weet iemand waarom Cerny afgelopen wedstrijd niet met Jong Ajax meedeed maar ook niet bij de wedstrijdselectie van het eerste was opgenomen? Ik hoop niet dat hij geblesseerd is geraakt want hij begon de laatste twee maanden steeds meer op stoom te komen. Je ziet dat hij qua fitheid nog niet op het niveau van voor zijn blessure(s) zit (na een uur spelen gaat bijna niets meer goed door vermoeidheid) maar zijn balgevoel en de snelheid van zijn handelen zijn bijna helemaal terug op niveau. Ik denk dat (als hij niet weer geblesseerd is geraakt of zal raken) hij volgend seizoen het eerste in de breedte kan versterken.
0 -1
AFCA.
Waar blijft het live topic voor de wedstrijd!? Kan niet wachten....

Wordt overigens 3-0
18' 1-0 Lasse Schöne vrije trap
52' 2-0 Dusan Tadic
57' 3-0 Hakim Ziyech
0 0
Koningtoto
Is morgen pas he?
0 0
Ajacied33
Live topic? Nu al....?
0 0
Mazraoui
It aint over till it's over
1 0
PJSM
Odegaard en Alvarez.....zijn ze al binnen gehaald? Ff gas er op Marc.
0 -5