Onana: 'In Kameroen gaat het om Ajax-Juve'

BVeenstra, 08-04-2019 om 11:05, 4981 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

In Kameroen kijkt men, net als in Nederland, reikhalzend uit naar de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Juventus. Woensdag spelen ook Manchester United en FC Barcelona tegen elkaar, maar als we André Onana moeten geloven leeft vooral het duel van Ajax.

'In Kameroen gaat het om Ajax tegen Juventus', zegt Onana tegen De Telegraaf. 'De Champions League is daar sowieso populair. Maar dat ik meedoe, maakt het nog specialer', vervolgt de keeper, die hoopt de nul te houden tegen de Italiaanse opponent. 'Natuurlijk wil ik Cristiano Ronaldo en zijn ploeggenoten van scoren afhouden. En mocht dat niet lukken, dan moeten wij er meer maken. We zijn niet klaar in de Champions League. We willen onze fans opnieuw dolblij maken.'

Voor zijn geboorteland wil Onana op sportief vlak iets betekenen. Buiten het veld is hij daar met zijn foundation al volop mee bezig. 'We helpen kinderen. Jongens en meisjes die blind zijn of hun ouders hebben verloren na een aanslag van terreurgroep Boko Haram. We geven geld, voedsel en kleding. Ik ben blij dat ik iets kan doen. De kinderen zijn zo enthousiast. Zij zullen me woensdag zeker aanmoedigen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
esome
op zo'n jongen ga ik geen kritiek leveren
0 0
marrene
Hoop dat Onana snel zijn goede niveau weer heeft. De laatste week is hij toch enkele keren enorm de fout ingegaan. Tegen Psv bij het doelpunt, Tegen Emmen bij die terugspeelbal en tegen Willem 2 bij die bal op de paal.
0 0
davidodo98
die terugspeelbal was de fout van nico
0 0
AFCA-B93
Vond het fout van beide. Onana reageerde daar gewoon heel traag op de bal van Nico die volgens de ongeschreven regel niet zo gespeeld had mogen worden inderdaad.
0 0
Liam
Vind hem toch overschat, maakt stiekem aardig wat fouten en foutjes.
0 -6
Aad82
Allison Becker maakt meer fouten dan Onana en dat is zogenaamd de duurste keeper op aarde.

Vind Onana persoonlijk veel beter.
0 0
3*stars*3
Hahaha kom op man...
Tuurlijk denk ik soms ook wtf Onana!?
Maar dat weegt echt niet zwaarder dan alle goede reddingen die hij heeft gemaakt.
Het leuke is dat hij paar dagen geleden 23 is geworden maar dat hij in 16/17 al een belangrijke factor was in dat EL seizoen.
Dit seizoen kwartfinale gehaald en hij had ook aandeel met belangrijke reddingen.

Nu strijden we op 3 fronten om prijzen en ik had het wel Willen zien zonder Onana.
Zwaar onderschatte keep en in mijn ogen, 1 van de beste keepers in zijn leeftijdscategorie.
Zoniet de beste.
1 0
komopajax777
Overschat omdat hij heel soms een foutje maakt?Daar staan anders heel veel cruxiale reddingen tegenover en een nu al heersende persoonlijkheid in het doel.We mogen blij zijn dat hij ook komend jaar nog voor Ajax speelt.Hij is een absolute puntenpakker!
1 0
AFCA-B93
Zou me niks verbazen als Ajax met zijn contractverlenging een toezegging van hulp heeft gedaan met zijn foundation. Financieel of hulp in organisatie.
0 0
3*stars*3
Dacht precies hetzelfde, toen ik het las.
Misschien helpt Adidas ook wat mee.
Sponsor van Ajax en Onana.
0 0
gi0vanni
Mooi om te lezen. Onana is niet alleen een geweldige keeper voor Ajax maar ook een top gozer. Niet alleen voor het team maar dus ook voor kinderen in nood. Toch mooi dat hij niet alleen maar aan dure spullen denkt maar dus ook aan anderen.
2 0