Ziyech: 'Je ziet dat ze heel vermoeid raken'

JesseTH, 06-04-2019 om 22:05, 18204 views, Ajax TV |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Hakim Ziyech is blij met het feit dat Ajax heeft weten te winnen van en bij Willem II. Tijdens de eerste helft bood de opponent het nodige verweer, maar dat was na rust een stuk minder. Onder anderen Ziyech zelf, die Ajax' honderdste Eredivisie-treffer van het seizoen maakte, liep het dan ook uit naar 1-4.

'Vooral in de fase waarin we nu zitten, is het heel belangrijk dat je gewoon je wedstrijden wint', klinkt Ziyech tegenover Ajax TV. 'In de eerste helft speelde Willem II redelijk goed, ze stonden goed. In de tweede helft merkte je wel een beetje dat zij niet gewend zijn om twee keer in de week te spelen. Dan zie je dat ze heel vermoeid raken. Ik denk dat we daar goed gebruik van hebben gemaakt en op de juiste momenten hebben toegeslagen.'

Zelf was Ziyech verantwoordelijk voor de 1-4 en daarmee ook voor de honderdste Ajax-treffer in het huidige Eredivisie-seizoen. De aanvaller zelf had daar op het veld nog geen idee van. 'Pas in de kleedkamer zag ik dat het de honderdste was, wel mooi. Als je dan ook nog zo'n mooie teamgoal maakt als honderdste, dan is dat nog extra mooi. We zetten goed druk en via Nico, David en Dusan kwam de bal bij mij terecht. Ik dacht niet na en haalde gewoon uit.'

Ziyech kwam tegen Willem II de volle negentig minuten in actie en dat was alweer even geleden. Op 17 februari, thuis tegen NAC Breda, deed hij dat wegens een kuitblessure voor het laatst. De vraag is dan ook hoe fit de international zich nu voelt. 'Ik voel me nu oké. Het is wel even wennen als je drie weken niets gedaan hebt, maar het komt vanzelf terug.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
omisom
Het blijft een onvoorspelbare speler het ene moment vervloek je hem het volgende moment juich je voor hem en hij kan op onverklaarbare wijze de wedstrijd beïnvloeden daarom best belangrijk voor Ajax. Hopelijk wil hij ook nog een jaartje blijven en die eikel en die schaal nogmaals pakken!!
0 0
ddkoning
toch vreemd dat ie tijdens de wedstrijd niet weet dat het de 100ste is
0 0
31xAjax
Natuurlijk wist ie dat wel, maar dit staat veel interessanter....
0 -1
ddkoning
vind het eerder dom overkomen
0 0
jaribombari
Hij speelde als een drol. Verprutste bijna elke Ajax aanval, maar scoort dan wel weer die 4-1.
1 -4
ETM
Kwam de 2de helft gelukkig los. Absoluut een speler die onder aan de streep het niveau omhoog tilt, maar hij worstelt al lange tijd wel met vorm. Wat ik soms mis bij Ziyech is het snelle combinatie voetbal. Toen Frenkie m in eenkeer terug gaf schrok hij een beetje. Die bal had hij zelf niet gegeven.
Staat overigens een hoop tegenover bij Ziyech. Ben erg blij met hem, maar hoop dat hij zn hoogste niveau nog gaat halen. Tegen Juve bijv zou mooi zijn.
0 0
Labrador
Een typische Ziyech wedstrijd. Speelde soms best ongelukkig en ineens schiet hij fantastisch raak
0 0
Youri08
Ja, kan beter voortaan altijd met rechts schieten ;)
0 0
Schwalbino
De 100ste is hem van harte gegund.
6 0
Koningtoto
En op fox en AS zijn ze maar aan het zoeken, Ajax moet een keer kapot gaan, want die spelen op drie fronten. Dit is zo heerlijk om te lezen.
5 0
Schwalbino
Je vergeet de Telegraaf. Het is natuurlijk dik nieuws als dit Ajax kapot zou gaan. Je moet het zo zien: de vetste vleeskar rijdt door het dorp en alle ratten lopen erachteraan in de hoop dat ie in de greppel terecht komt.
11 0
Koningtoto
Mooi verwoord. Poëtisch bijna :)
4 0