Veltman: 'Moet nu ook aanvallende dingen brengen'

JesseTH, 06-04-2019 om 20:50, 4403 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Joël Veltman gaat steeds meer genieten van het spelen als rechtsback. Bovendien ziet de verdediger dat er sinds zijn blessure het nodige voor hem veranderd is, want plots moet de 27-jarige Ajacied ook aanvallend zijn steentje bijdragen. Zaterdag zette hij daar als doelpuntenmaker een goede stap in.

'Toen ik vaak op de tribune zat, zag je ook dat Nous, Rasmus en Nico veel opkomen. Daar leer je toch van, want ervoor was ik echt een rechtsback die verdedigend dacht', spreekt Veltman tegenover FOX Sports. 'Nu moet ik ook de aanvallende dingen brengen. De trainer verwacht het van me. Het liefst speel ik centraal, maar ik begin steeds meer van de rechtsbackpositie te houden.'

De aanvallende kwaliteiten bracht hij, want op prachtige wijze werkte hij de 1-3 binnen. 'Je weet van tevoren dat je gaat spelen, die goal is extra. Het was ook een wereldbal met rechts van Tadic. Daar kun je van genieten. Hakim heeft ook met zijn rechter gescoord, dus we zijn tweebenig met z’n allen.'

Na zijn rentree na blessureleed is Veltman nu helemaal terug bij Ajax. Hoe fijn is het dan dat je terugkomt in een goedlopend team? 'Op het begin was het wel even aanpoten. Er was een trainingsniveau waar je "u" tegen moest zeggen. Twee jaar geleden hadden we natuurlijk een goede selectie, vorig jaar ook, alleen toen kwam het er net niet uit. Nu zie je, ook door de aankopen, dat het niveau echt heel hoog is.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Hij doet het goed. Met de juiste steun kan hij vleugels krijgen en Ronaldo uitschakelen. Maar ik vrees voor een veltmannetje.
0 0
mercurius3
Zet mazraoui dit seizoen door dan heb je ook de zwakke Schöneberg uit het elftal. Veltman kan dan op rb blijven.
0 0
Dubbelvla
Met Veltman heb je gewoon weer een speler terug met een Ajax-hart die knokt voor elke meter. Ik ben superblij met hoe alles nu gaat, maar we moeten wel oppassen dat er wel een Ajax blijft staan, en geen vreemdenlegioen.

Jongens als van de Beek, Veltman, de Ligt, Huntelaar, Schone, die moet je koesteren. Die wakkeren het vuur aan en spelen met hun hart.
0 0
KleinMiljoen
Hij speelde Tete uit de basis omdat Veltman aanvallend beter was dan Tete
0 0
Remco020
Respect voor Veldman. Brengt strijd in het elftal. Heel belangrijk in deze fase van het seizoen. Mooi dat hij een goal maakte, is hem gegund.
0 0
NUL20
Mooi!
0 0
Koningtoto
Ik heb niemand zo hard een goal gegund als Joël, echt fantastisch deze goal.
2 0
MitsjollAjax
Benieuwd hoe hij het woensdag gaat doen. Dit is natuurlijk "maar" willem elf.
Juve is niet gek en zal druk /ajax niet laten opbouwen via links. Hierdoor zal het voetbal van achteruit via de driehoek de ligt, veltman en schone moet gaan. Ben zo benieuwd hoe we het gaan doen, echt nu al zin in die wedstrijd!!
1 0
Caparzo
Veltman is met zijn rust en ervaring goud waard voor Ajax, we kunnen slechts hopen dat hij er volgend jaar weer/nog bij is. Hoe gek het ook klinkt, hij is rijper en completer uit die verschrikkelijke blessure gekomen, hij is op dit moment de beste optie als rechtsback, omdat Nous het beste voor dit seizoen gegeven heeft, zijn eerste op topniveau. Veltman brengt nu rust en overwicht met zijn 27j en redelijk rijke ervaring met vele topwedstrijden, interlands en Europees, o.a. de campagne 16/17. So good to have you back Joël!
2 0
Ozymandias
Toen Ten Hag werd aangesteld schreef ik dat Veltman van Bosz had geleerd dat hij zijn directe tegenstander tot heel hoog op het veld moest doordekken en dat ik hoopte dat hij van Ten Hag zou leren dat hij de gehele flank moet bespelen. Als hij dat juist tijdens zijn blessure heeft geleerd zou dat een enorme stap in zijn ontwikkeling zijn.
0 0
3*stars*3
Mooie comeback van Veltman en heerlijk die 1-3 gemaakt.
Niet vergeten dat hij vaker knieproblemen had en zegt ook wel wat over zijn karakter.
Een echte strijder.
2 0
insectenverdelg
Vond m sterk spelen. Verdedigend echt een klasse beter dan Nous, die ook op zn tandvlees aan t lopen is hebik het gevoel.
5 0
Gonzo
Blij dat hij terug is. Deed het heel goed.
3 0
Schwalbino
Mooie en goede goal. Veltman maakt optimaal gebruik van de ruimte omdat het spel over de andere flank loopt kan hij heel hoog staan. Ziet dan het moment en komt in en krijgt de bal op maat.
4 0
3sterrenAjax1
joel hoort id basis. doet t fantastisch. verder erg sympathiek. is onterecht al jaren bij n deel van de supporters n pispaal.
8 0
JariJari
1 van de beste spelers van de eredivisie. Is wel zijn top.
0 0
MSwertz92
Dat had je altijd al moeten doen Joel, maar goed. Sterk teruggekomen uit je blessure had niet verwacht dat je mee kon met dit niveau. Prachtige goal man.
2 0
Lane 8
Deze man moet gewoon zijn hele leven bij ajax blijven..
6 -1
JBM
Haha zegt iedereen nu.
1 foutje en hij kan er weer helemaal niks van op AS
5 0
3*stars*3
Correctie, deel van AS.
Maar dat zijn ook dezelfde types die gillen dat Tadic, Frenkie, Neres, Onana weg moeten, als die een mindere fase hebben.

Maar Veltman stond vaak bekend om een “Veltmannetje”.
Verdedigend gewoon de beste back in de Eredivisie.
3 0
Lane 8
Zeg ik al sinds zijn debuut hoor. Joel haters smoor ik altijd in de kiem. Perfect voor ajax, niet goed genoeg voor het buitenland.
0 0
Ferd
Die goal fenomenaal. Hij was aan het wijzen waar de bal moest komen, het was allemaal heel bewust.
5 0
vdhaas
Sinds hij terug is heeft hij weinig fout gedaan. Knap.
5 0
Bjorn
Klasse wedstrijd. Goed hem weer te zien. In het verleden hebben we ons denk ik allemaal vaak aan zijn laksheid gestoord, maar op dit moment is hij messcherp en haalt heel veel weg/tegen als hij speelt.
4 0
swing
Veltman is gewoon een held, echte Ajacied.
3 0