Ziyech en Veltman treden toe tot basis tegen Willem II

JesseTH, 06-04-2019 om 17:25, 8131 views, AS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax kent twee wijzigingen in haar basiself ten opzichte van de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Emmen. Waar Rasmus Kristensen en Klaas-Jan Huntelaar toen in de basis mochten starten, is het in plaats van hen nu de beurt aan Joël Veltman en Hakim Ziyech.

Dat de Marokkaans international Huntelaar vervangt in de basis betekent eveneens dat Dusan Tadic tegen Willem II in de spits zal starten. Waar die troef van Erik ten Hag voorheen vooral bekend stond als de Champions League-variant, lijkt dat nu verleden tijd. De Serviër zal in de aanval geflankeerd worden door de genoemde Ziyech en David Neres.

Op het middenveld zijn er zaterdag geen verrassingen terug te vinden in de opstelling van Ajax. Lasse Schöne en Frenkie de Jong zullen de controlerende rol op zich gaan nemen, terwijl Donny van de Beek zoals gewend de rol kort achter de spits invult.

In de verdediging vult Veltman dus de positie van rechtsback in, terwijl Kristensen dat deed tegen FC Emmen. De laatste linie wordt aangevuld door sterkhouders Matthijs de Ligt, Daley Blind en linksback Nicolás Tagliafico. André Onana staat als vanzelfsprekend op doel.

Volledige opstelling Ajax:

Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, De Jong; Ziyech, Tadic, Neres.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BillSplate
Tadic had wel een wedstrijd rust kunnen krijgen. Hij had er altijd nog in kunnen komen. Niet dat we dan Willem II onderschatten, maar omdat we met Huntelaar of Dolberg in de spits gewoon horen te winnen.
0 0
Ar
Had toch liever Dolberg gezien.
Met Veltman, die wat minder aanvallend is dan Nous, zie ik liever Neres rechts en Ziyech vanaf het middenveld. Dan maar Donny of Lasse banken.
2 -1
Jajijdaar
Dolberg komt uiteindelijk gewoon tekort. Zonde dat we die 40 miljoen niet geaccepteerd hadden destijds. Hij mist gewoon vechtlust en de echte wil om te willen slagen. Dat zie je gewoon aan z'n uitstraling.
1 -2
Ar
Ja, vond ook dat we m toen hadden moeten verkopen.
0 0
ajax4ever01
Dolberg is nu terecht buiten de basis
1 0
NotForSale
Dolberg is al lang verleden tijd man
1 0
Bonno1978
Schöne!!!!!!! Ja!!!!!!! 0-1 Ajax
0 0
swing
echt?
0 -1
FlyingDutchMan
Schöne gaat een grote worden
0 0
Bky
Enorm talent en al zoveel ervaring, gaan we nog veel van horen inderdaad.
0 0
ZeeuwsAjax34
Schijnt het al goed te doen bij de shirtverkoop
0 0