Pierie: ‘Ik weet het oprecht nog niet’

FinnDekker, 04-04-2019 om 23:50, 5275 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kik Pierie weet niet waar zijn toekomst ligt, zo vertelt de verdediger aan FOX Sports. De speler van sc Heerenveen is toe aan een volgende stap, maar weet nog niet hoe deze het beste ingevuld kan worden.

‘Ik heb al meerdere malen gezegd dat ik na dit seizoen een stap wil maken. Of dat bij Ajax, Heerenveen of een andere club is, weet ik oprecht nog niet’, luidt het statement donderdagavond na de verloren wedstrijd tegen Feyenoord.

Fan van Ajax is Pierie wel. ‘Dat ik heb ik wel eens gezegd ja, dat ik eerst in het eerste van Heerenveen wilde spelen, dan Ajax en dan Barça. Dat zijn natuurlijk kleine jongensdromen. Of dat uiteindelijk zo gaat zijn, weet je nooit.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Ik ben er uit, niet geschikt voor Ajax en zou jeugdspelrs uit eigen opleiding alleen maar in de weg staan.
0 -1
martijndepro
Dit hoeft van mij ook niet zo. Is een 18 jarige CV van Heerenveen zoveel beter dan wat Ajax zelf aan het opleiden is?

Vorig jaar Schuurs al gehaald, Magallan is erbij gekomen...Pierie wordt nooit voor de basis gehaald. Beter spendeert Ajax gewoon voornamelijk geld aan de basis en directe versterkingen. Deze externe 18 jarige snotneuzen die niet constant kunnen presteren en uberhaupt al een twijfelachtig niveau hebben moeten lekker bij hun clubs blijven.
2 0
Maus1978
Pfff, hou eens op zeg, welke scout komt hier dan mee. En op basis waarvan in godsnaam ?! Gisteren ook weer dramatisch gewoon.. 2 goals van Feyenoord door slap optreden van deze gast... Sowieso vraag ik me af hoe het kan dat middelmaat als Kristensen, Orejuela, Labyad naar binnen gehaald worden. Daar kijken toch minimaal 4 schijven naar (scouting, TD, RvB, trainer). Is er dan niemand die zegt: “ laten we maar even verder kijken”. Des te onbegrijpelijker omdat er wel ook pareltjes binnengehaald worden..
2 0
ajax4lifebaby
Geloof me heb Bandé zien voetballen in Belgiè en in de voorbereiding die kan ook zo op het lijstje. Maja aankopen van tussen de 4/10 zijn vaak toch gokjes. Als je 100% zekerheid wil hebben moet je vaak al 15 gaan. Maar bijvoorbeeld Coutinho bij Barca voor 160m, soms loopt het gewoon niet zoals je verwacht.
0 0
grannig mokum1
Pierie heeft een goede crosspas maar dat blijft ook bij,
1 0
de-Ajacied
Wat was die Pierie gisteren slecht tegen feyenoord
3 0
3sterrenAjax1
hele matige speler. snap werkelijk er niks van dat we interesse hebben. ontzettend slap in t verdedigen en voetballend echt niet bijzonder (itt wat sommigen beweren).
2 0
blessure
Gisterenavond speciaal op hem gelet.
Het is echt geen goede verdediger, mist body en lengte.
1 0
Catenaccio
Bij Onana dachten we in het begin ook : “ jesus, wat een grabbelaar”. Vind wel dat je bij een andere eredivisie club/buitenlandse club veruit de beste moet zijn om bij Ajax te voetballen.
Jonge talenten van 16-17 haar daargelaten.
Maggelan is weg gegooid geld idd
0 -1
Ajacied33
Magallan kun je nog lang niet afschrijven nu, geef m de tijd. Ik geloof nog wel in hem, in tegenstelling tot deze Pierie. Dit is helemaal niks
2 0
mercurius3
Er lopen buiten Ajax om geen Nederlandse grote talenten op de Nederlandse velden. Dat is al 15 jaar zo. Wat van Heerenveen en AZ komt, mislukt. Scherpen en Pierie maken geen geweldige indruk in de eredivisie. Je moet van het niveau Zyiech zijn wil je het maken bij Ajax, komend vanuit een provincieclub. Alles wat daaronder zit is niet goed genoeg.
5 -1
ErikDeBosz
Ik moet zeggen, Pierie en Scherpen hebben deze week geen slechte indruk gemaakt.

Sorry, maar wat is dit weer voor onzin? Laat die Overmars alleen met goede spelers komen. Kristensen, Magallán, Orejuela en Cassiera hadden gewoon nooit gekocht mogen worden. Iedere gebruiker van deze site ziet na 1 wedstrijd al dat zij het niveau van Ajax niet hebben, waarom kunnen die scouts het na 10 wedstrijden niet zien. Wober was een degelijke verdediger en die wordt ingeruild voor een houten klaas als Magallán. Daarmee wil ik niet zeggen dat Overmars geen goede dingen heeft gedaan, echter ben ik bang dat we Pierie en Scherpen binnenkort ook aan dat lijstje kunnen toevoegen.
3 -3
ETM
Maar wat jij hier schrijft is ook onzin. De mening van supporters wordt gevormd op basis van een realiteit van momentopnames, en een realiteit waarin betreffende speler daadwerkelijk 'al' voor Ajax speelt. Gekoppeld aan een vooroordeel. Voor veel supporters wordt de realiteit daar dan weer een karikatuur van.
De spelers die gescout worden werden in een totaal andere setting over een periode uitvoerig gevolgd. Buiten misschien Magallan om gaat het ook om spelers die gehaald werden omdat Ajax meende dat er vooral veel rek in zat. Van alle spelers die uiteindelijk geen succes blijken te zijn kun je zeggen dat ze nooit gehaald hadden moeten worden. En toch zul je bij iedere club altijd weer een handje vol spelers zien die niet goed uit de verf komen. Je mag daar dan zeker kritisch over zijn, maar het gaat erom dat je de balans opmaakt. En vooral dat je contexten kan zien per individueel geval. Gudelj heeft veel gespeeld in Ajax1 en is op een haar na kampioen geworden. Maar ik vond en vind de aankoop Gudelj slechter dan de aankoop Cassierra. Heitinga en Siem de Jong; daarvan wist je buiten fyzieke problemen om wat ze in huis hadden en je kon met redelijke zekerheid concluderen dat die spelers op hun best voor de breedte zouden komen. Dan praat je vervolgens over beleid. Het ging Ajax om gedreven ervaren spelers. Imo hadden zij nooit gehaald moeten worden.
Een Labyad is bijv gekomen op nadrukkelijke voorspraak van de trainer die eerder met hem werkte. Etc ect.

Bij zowel Pierie als Scherpen kun je er vanuit gaan dat zij niet worden gehaald om spelers uit Ajax1 te vervangen. En de verantwoordelijken bij Ajax zien weldegelijk deze jongens geregeld fouten maken. Scherpen is een 19jarige doelman in de basis bij een club die erin slaagde de promoveren. Een club die dus goed beleid heeft gevoerd. En deze 19jarige doelman is ook eerste keus terwijl men tegen degradatie vecht. Veel supporters maken er dan van dat hij gescout wordt omdat hij lang is, maar dat hij er verder geen ruk van kan.. tsja.
Tegenover Orejuela, Cassierra en Kristensen (die overigens best nuttig kan blijken) staan ook Sanchez, Tagliafico en Neres. Over die laatste drie vraagt de wereld zich weer af hoe een Ajax het toch weer geflikt heeft. Met dergelijke jonkies ver komen in Europa en ze dan dood leuk verkopen voor 8x het bedrag dat ervoor betaald werd (Sanchez). Ondertussen malen er enkele Ajaxsupporters in bed over waarom in hemels naam Orejuela, die ondertussen elders gevierd wordt en zijn persoonlijke successen viert..
0 -2
MPAjax
Eigen jeugd eerst en dan pas verder kijken, Alvarez goede keus, de rest B-keus en opvulling voor Jong
4 -2
Pierre Heno
En wat was 'ie goed hè tegen Feyenoord!! Top verdediger!
2 0
Ajax114
Echt he en dan toe zijn aan een volgende stap hahhaha.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Heb mijn twijfels, weer zo’n Barca lover
0 0
Patrick78
Zelfs St. Juste is beter dan Pierie. Niet goed genoeg voor een top team als Ajax. Next, dus Alvarez.
8 -2
MPAjax
Pierie liefhebbers kom er maar in en geef me een minnetje als je hem graag wil hebben
5 -3
didierajax020
Viel vanavond (wederom) weer behoorlijk door de mand. Fosu-Mensah of gewoon Álvarez Marc, geen Eredivisie middelmaat.
10 -1
Ajax114
Net als Scherpen maar waarom dan toch geld uitgeven aan deze twee ?
0 0
mercurius3
Omdat niemand binnen de club de koppige Overmars nog tegenhoudt.
2 -1
Adios
Met alle respect voor deze jongen zie ik toch veel liever Timothy Fosu-Mensah komen als centraal verdediger. Die is voetballend iets minder, maar voor de rest op elk vlak klassen beter. Ajax heeft met Blind al een voetballende centrumverdediger, dus dan lijkt het me handig om een fysiek beest ernaast te hebben. Fosu-Mensah heeft nog 1 jaar een contract bij United, dus daar moet wel het een en ander mogelijk zijn. Daarnaast komt hij uit de eigen opleiding en kan hij zich in de kijker spelen bij Oranje en de Europese top. Stel hij draait een waardeloos seizoen, dan heeft hij sowieso Ajax achter zijn naam staan, waardoor hij altijd nog naar Tottenham of Napoli kan!
2 -1