Ajax moet aan de bak om record te halen

GinoHaverkamp, 04-04-2019 om 15:30, 5858 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax moet flink aan de bak wil het nog het eigen doelpuntenrecord in de Eredivisie breken. Dat aantal ligt op 122 stuks in het seizoen 1966/67, terwijl het nu 96 keer raakt wist te schieten.

In 28 gespeelde competitiewedstrijden wisten de Amsterdammers dus 96 goals te maken. Dat komt neer op een gemiddelde van 3,43 goals per wedstrijd. Trekken we dat gemiddelde door naar 34 wedstrijden, het aantal dat elk Eredivisie-seizoen kent, dan stokt de teller van Ajax op 116 goals. Dat is het hoogste aantal sinds het seizoen 2009/2010, toen onder Martin Jol 106 keer gescoord werd. Marko Pantelic en Luis Suárez waren met z'n tweeën toen goed voor vijftig treffers.

Zoals het er nu dus naar uitziet gaat het Ajax van nu niet het stokoude record uit 1966/67 verbreken. Het kan theoretisch wel, maar dan moet het ergens in de komende zes competitieduels een flinke uitschieter maken. Met tegenstanders uit het rechterrijtje is dat een mogelijke opgave, maar desondanks wel heel lastig. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Klasseman
Als we ons hierover druk gaan maken is dat een troostprijs en dat vind ik een afgang
0 0
AJAXAFC1
record haal je nooit nog 6 wedstrijden stel je pakt 3 goals gemiddeld per pot wat ajax ongeveer wel doet denk ik dan pak je er 16 meer en het gaan er echt niet veel meer worden want met die overvolle programma gaan ze bij 0-3 sparen
0 0
Jariiii
Het interesseert me echt geen hol.
Alleen is het zo dat als je dat record haalt, dat betekent dat je heel veel hebt gescoord en dus waarschijnlijk alle laatste wedstrijden (dik) hebt gewonnen. Dus wat betreft zeg ik toch maar: pakken dat record.
0 0
Schip
Dat record zal me volkomen worst zijn.
1 0
VanDeMolen
Als we de titel niet halen, hoef ik dat record ook niet. Zo'n record hoort bij een kampioensjaar.
0 0
MrPink
Lekker boeiend, wat kan mij dat record nou schelen.
0 -3
Branie
Tagliafico hebben ze later moeten vertellen dat eigen goals niet mee tellen...XD
4 -1