Matusiwa trots op debuut: 'Schöne stelde me gerust'

BVeenstra, 03-04-2019 om 07:50, 5244 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Azor Matusiwa is wat betreft zijn nog prille voetbalcarrière het meest trots op zijn debuut in de Eredivisie namens Ajax. De middenvelder, die voor de rest van het seizoen verhuurd is aan De Graafschap, vertelt over zijn debuutwedstrijd - tegen Excelsior - in gesprek met Voetbal International.

'Het was een heel raar seizoen, waarin ik bij Jong Ajax op de bank begon, omdat Carel Eiting alles speelde. Na de winterstop speelde ikzelf alles en trainde ik vaker met het eerste mee. Ik had al een paar keer bij de wedstrijdselectie gezeten en tegen Excelsior maakte ik mijn debuut', zegt Matusiwa, die goed werd opgevangen in de hoofdmacht van Ajax. 'De jongens hielpen me enorm, onder anderen Lasse Schöne. Hij stelde me gerust en zei dat ik vertrouwen moest hebben omdat ik het op de trainingen al goed deed.'

Matusiwa noemt in hetzelfde interview Frenkie de Jong, Dusan Tadic en Hakim Ziyech als beste spelers van de Eredivisie. Over laatstgenoemde heeft hij een extra positieve opmerking. 'Hakim Ziyech is verdedigend echt sterk geworden. Hij maakt veel vuile meters. Op deze manier kan hij ook de internationale top halen, denk ik.'

'Ajax mist een echte balafpakker'

Tot slot laat de verdedigende middenvelder weten enorm van Ajax te hebben genoten in de Champions League tegen Real Madrid. Hij vindt dan ook dat de Amsterdammers voor niemand bang hoeven te zijn. 'Wel denk ik dat ze een echte balafpakker missen, zo mis je balans in sommige wedstrijden', geeft hij de beleidsbepalers van Ajax wellicht een kleine hint.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied0343
Serieus gegroeid aan de bal. Stoomt regelmatig door het midden 2/3 man voorbij en heeft een goede steekpass. Missing link volgend jaar, let maar op.
2 0
Ajax#1900
Viel mij ook al op. Wanneer hij dat blijft ontwikkelen maakt hij zeker een kans. Als ze er in blijven zou ik weer een speler aan ze verhuren. Eiting bijvoorbeeld, of Danilo
1 0
Adam24
Ik vind hem echt een goede speler maar in de eredivisie heb je als Ajax zijnde niet zo veel aan hem ben ik bang. Wellicht wanneer je twee creatievelingen voor hem zet.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Matusiwa als wisselspeler uiteindelijk wel zijn waarde kan hebben. Stel dat Ajax weer met een ‘6’ gaat spelen, dan hebben ze met Blind in de basis, Eiting als diens back-up en Matusiwa als wisselspeler (voor specifieke momenten) die positie in mijn ogen geweldig bezet.
0 -3
gi0vanni
OK boodschap begrepen. Volgend jaar na de CL winst komt Kante. :d
0 -1