[Update] Overmars: 'Doel is aanhaken bij Europese top'

BVeenstra, 06-04-2019 om 08:15, 7400 views, Voetbal International |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax betaalt in de Eredivisie van alle clubs veruit het meest aan makelaarscommissies, zo weet Voetbal International te melden. De Amsterdammers gaan aan kop, met Feyenoord en daarna PSV als 'naaste' belagers.

Het totaalbedrag dat door de Nederlandse clubs werd betaald aan de zaakwaarnemers staat op ruim 24 miljoen euro. Dat betekent bijna een verdrievoudiging ten opzichte van het seizoen 2015/2016, toen dat bedrag nog op negen miljoen euro lag.

Ajax is met een kleine 10,4 miljoen euro veruit de koploper in Nederland. Feyenoord staat op de tweede plek met bijna drie miljoen, terwijl PSV daarna volgt met 2,2 miljoen. Vitesse (2,1 miljoen) en AZ (1,6 miljoen) completeren de top vijf.

Update - 08.15 uur (6 april 2019) - Overmars: 'Doel is aanhaken bij de Europese top'

Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft in gesprek met De Telegraaf laten weten dat het het doel van Ajax is om 'aan te haken bij de Europese top'. Hiermee geeft hij een reactie op het nieuws van eerder deze week toen naar buiten kwam dat Ajax zo'n 10,4 van de in totaal 24,5 miljoen euro aan zaakwaarnemers uitgekeerde commissie voor haar rekening neemt.

De Telegraaf schrijft dat Ajax er verder niet al te veel over kwijt wil, want wil je erbij horen, horen dit soort bedragen er een beetje bij. De krant schrijft dat het bedrag bij een club als Liverpool met vijftig miljoen euro bijvoorbeeld nog veel hoger ligt. 'Maar – zo klinkt het ook – dat hoort bij deze tijd en is nu eenmaal het huidige systeem. Overmars zal het niet hardop zeggen, maar het is voor de directeur voetbalzaken een goed teken als hij volgend seizoen nóg veel meer moet uitkeren', schrijft de ochtendkrant.

'We hebben deze zomer behoorlijk geïnvesteerd', gaat Overmars zelf verder. 'Niet alleen in nieuwe spelers, maar ook in het behoud van spelers door het opwaarderen van hun contracten', aldus de directeur spelersbeleid, die daarmee doelt op het strikken van spelers als Daley Blind en Dusan Tadic, maar ook de contractverleningen van spelers als Hakim Ziyech, Kasper Dolberg en recentelijk André Onana. De Telegraaf schrijft verder dat Ajax ook aan spelersagenten betaalt bij uitgaande transfers, zoals bij Maximilian Wöber die naar Sevilla vertrok. 'Ajax verdeelde de vergoeding over de oude en nieuwe zaakwaarnemer van Wöber.'

Uiteindelijk ziet De Telegraaf het eigenlijk allemaal vrij positief in en hoeft men niet al te verontwaardigd te doen: 'In het kort komt het erop neer dat Ajax bij uitgaande transfers zelf meer verdient naar mate er meer wordt uitgekeerd aan agenten en spelers. En een flinke commissie voor zaakwaarnemers bij het aantrekken van spelers zou moeten betekenen dat er kwaliteit wordt binnengehaald.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
lm
Dan moet je niet gaan shoppen bij Emmen en Heerenveen
1 0
Babangida83
Het is andersom. Hoe hoger de transferbedragen, hoe hoger de fee voor zaakwaarnemers.
0 0
Ajax114
Zolang er vele miskopen worden gedaan en je de toppers elke keer na een jaar al weer van de hand doet gaat dat niet lukken. Dit zijn de voornaamste verbeterpunten in het beleid bij Ajax. Waarom zou een uitgaande transfer Ajax geld moeten kosten? Totaal onbegrijpelijk.
1 -2
Schwalbino
De beste stuurlui spelen FIFA.
0 0
Civilengineer
Het is jammer genoeg normaal om zulke bedragen te betalen. Echter moet de fifa of de uefa hier wel wat aan gaan doen. Het gaat de verkeerde kant op.
0 0
Wheelie
Hij betaalT, hij betaalDE
0 0
3*stars*3
Pfff PSV 2,2 mil.
Ze doen geen uitspraken over Lozano deal en niet wat ze krijgen met die nieuwe sponsordeal maar media weet wel dat ze 2,2 uitgeven aan makelaars?
Ja joh, zal wel.

Dat Ajax meer uitgeeft is geen verrassing en peanuts in vergelijking met wat er binnenkomt.
2 0
Redrum
Bij psv zijn ze altijd heel voorzichtig met het vrijgeven van details. Daar zullen ze wel zo hun redenen voor hebben. Ik zie Brands nog stotteren en hakkelen met een kop zo rood als de anus van een baviaan toen hij geïnterviewd werd over het binnenhalen van Lozano. Laatst ging Toontje Gerbrands even met zijn kneiterharde erectie iedereen langs die het maar wilde horen: Psv had een werelddeal gesloten die werkelijk ongekend innovatief en uniek was binnen de sportwereld. Er werden natuurlijk geen bedragen genoemd door Toon, want ja dat is toch bijzaak tijdens zon moment van euforie? Oh wat was Toon trots. Even later hoorde ik dat 5 bedrijven allemaal 1 miljoen per jaar gaan sponsoren... Maar, er kunnen nog meer bedrijven bij komen hoor! Het trieste is dat ze vooral hun eigen fans continu voor de gek houden met dit soort wanstaltige praktijken. Die gasten krijgen al elke week schaamteloos zaadvoetbal voorgeschoteld en worden dan ook nog wijsgemaakt dat zij de beste club van Nederland zijn. Die arme gasten zijn er helemaal in gaan geloven en zetten zichzelf continu zwaar voor lul. Het licht gaat snel weer uit in Eindhoven en dan zal de kille realiteit weer doordringen in het gemoedelijke Zuiden: psv is geen reet verder gekomen ondanks alle titels. Hele magere jaren zullen volgen, terwijl bij Ajax de prijzenkast weer in rap tempo gevuld zal worden.
2 0
mgtow
Psv doet alles heel stiekem. Dat zagen we wel toen die technisch directeur van ze destijds ondervraagd werd over een transferconstructie die ze bedacht hadden in een poging om ons bij te blijven. Nou die kerel zweette liters en liters en ontwijkend antwoord na ontwijkend antwoord. De lijken komen daar nog wel uit de kast.
1 0
Jortjuh14
Welk interview? Ik ben heel erg benieuwd haha!
0 0
Redrum
Zo genant was dat interview. Nog steeds is niet helemaal duidelijk wat de deal nou precies is geweest. Je hoort dan zaken als 40 % doorverkooppercentage, maar de transferprijs zelf is een raadsel. Zoals Lozano nu speelt gaat psv niet heel erg veel aan hem verdienen, dat weet ik wel zeker.
0 0
voorkennis
scoren ook vaak stiekem in extra tijd
0 0
Redrum
Ja dat noemen ze een kwaliteit haha. De kwaliteit om een tegenstander te doen geloven dat ze beter zijn of in slaap te doen sukkelen en dan geniepig toeslaan. Een kwaliteit die past bij een degradatiekandidaat die een topseizoen beleeft, maar absoluut niet bij een topclub. Winnen in blessuretijd als je over de hele wedstrijd gezien de betere bent geweest noem ik niet lucky, dat is gewoon verdiend. Negentig minuten lang weggetikt worden door Pec Zwolle en dan met een ongelofelijk geniepige pisgoal de 0-1 maken in de 93e minuut is gewoon smerig. Heel erg smerig.
0 0
Joseph
Dat hier iets aan gedaan moet worden is duidelijk, maar dat Ajax het meeste betaald mag toch geen verassing zijn..

Er moet gewoon een maximum percentage komen voor de zaakwaarnemers.
2 -1
Ferd
zelfs dan zal Ajax het meeste uitgeven aan zaakwaarnemers. Stel dat het percentage op 1% wordt gezet, dan nog betaald Ajax de zaakwaarnemer van Frenkie 3 keer wat PSV in totaal uitgeeft.
0 0
BrandjeXL
Volgens mij betaald de kopende club de zaakwaarnemer en niet de verkopende club.
0 0
MisterAFCA
Ik denk het toch niet. In het stuk staat bv dat Ajax een vergoeding betaalde bij de transfer van Wöber , aan zijn nieuwe en oude zaakwaarnemer.
0 0
Bjorn
Niet iets waar Cruijff voor stond. Maar eerlijk is eerlijk, als je toppers wil aantrekken ontkom je hier niet aan.
0 0
Ferd
het is wel iets waar Cruijff voor stond. Kwaliteit kost geld.
1 0
RusselWestbrook
Cruijff heeft de zaakwaarnemer persoonlijk geïntroduceerd in de (Nederlandse) voetballerij.
1 0
ST
WZAWZDR
2 0
JPM
Erg verrassend. Mijn leraar op de basisschool legde vroeger wel eens uit dat een % van een groter getal vaak leidt tot een grotere uitkomst.

VI daarentegen kiest ervoor om dat basale gegeven compleet te negeren en met een tendentieus stuk te zorgen voor stemmingmakerij onder alle simpele havenslaven en lampenkappen. Lekker bezig VI.
6 0
3*stars*3
Ik lees soms de comments daar maar wat zijn die psv en kakkies daar toch triest!
Pure haat en frustratie als er een artikel over Ajax verschijnt.

Maar idd ook vi lokt reacties van zulke types uit.
0 0
Redrum
Ik ben gestopt met het lezen van reacties op sites als VI en Voetbalprimeur. Wat een pure droevenis. Supporters van andere clubs weten alle feiten zo te verdraaien dat Ajax er altijd negatief van afkomt. Dat soort kansloos gelul lezen is slecht voor mijn bloeddruk. Ik negeer het liever en dat geeft me een hoop rust.
1 0
Ajax#1900
VI is ook drama de laatste jaren. Was ooit een gerespecteerd medium. Is niks meer van over.
1 0
pieke
Sinds Pieter Zwart er zit?
0 0
mgtow
Hee kijk nou PSV is dus toch niet zo'n grote club als ze zelf dachten.
0 0
MPAjax
schijnt de zaakwaarnemer van lozano toch minder te krijgen dan gedacht
0 0