'Twee opties om finale te verzetten gestrand'

FinnDekker, 02-04-2019 om 13:00, 5705 views, KNVB |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De KNVB heeft geprobeerd de KNVB Bekerfinale tussen Ajax en Willem II te verplaatsen, maar een ander scenario dan het huidige is niet haalbaar. Dit blijkt uit een statement van de KNVB op dinsdagmiddag. Wel worden twee competitiewedstrijden van Ajax (Vitesse-thuis en Groningen-uit) op een ander moment afgewerkt.

'We hebben in overleg met de autoriteiten zorgvuldig alle scenario’s bekeken om de benodigde minimale ruimte te kunnen creëren tussen de wedstrijden die Ajax in korte tijd moet afwerken', aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de bond. 'Niet als eerder met de insteek om Ajax de optimale ruimte te geven, maar in dit geval om de wedstrijden überhaupt te kunnen spelen.'

'Nadat twee serieuze opties om de TOTO KNVB Bekerfinale te verzetten waren gestrand, kwamen we uit bij het huidige scenario, waarin niet alle wedstrijden uit de voorlaatste speelronde tegelijkertijd worden afgewerkt. Het liefst hadden we dit voor fans en de clubs voorkomen, maar andere opties waren er niet.' De finale wordt op zondag 5 mei gespeeld in de Rotterdamse Kuip. 

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Hoe mooi dat we in april nog op alle fronten actief zijn, I love it!!
0 0
UltimateKaos
Duurt wel lang met de info van Ajax fancare trouwens. Ergens in maart zou er meer info komen over de finale...
0 0
AFCAPolarBear
Hoezo geen andere mogelijkheden? De bekerfinale kan toch gewoon 19 mei gespeeld worden!
0 0
Babayaka
snap niet dat ze die wedstrijd in rotjeknor spelen.
0 0
mgtow
Beker is altijd in de kuip maar tegenwoordig de Johan cruijff schaal niet meer vast in de arena. Hoe krom wil je het hebben?
0 0
afcaman
Helemaal vreemd aangezien je de Cruijff schaal toch het beste in de Cruijff ArenA zou kunnen spelen zou je denken.
0 0
jollie18
Mits de halve finale gehaald word natuurlijk
0 0
jollie18
Maar even een vraagje als Ajax op 7 mei moet spelen van de UEFA dan moeten ze toch wel verplaatsen??
0 0
Labrador
jep
0 0
jollie18
Mocht Ajax de halve finale halen dan hoop ik dat Ajax op 8 mei mag spelen.
0 0
b.hulshof
Als je de halve finale van de cl haalt, dan heb je geen andere keus dan de beker finale en Graafschap uit met een B teamte spelen. Bij een goed resultaat thuis tegen juventus is de B keus thuis tegen exelsior ook een optie. Varela, Veltman, Magalan, Schuurs, Kristensen, de Wit, Gravenberch, Sinkraven, Lang, Huntelaar,Labyad.
0 -1
theflyingdutchm
Ohja B-keuze opstellen in de laatste fase van de competitie waarin we geen punten mogen verliezen. Dat heeft in het verleden zeer goed uitgepakt.
1 0
jollie18
Je kunt in de eerste helft van de finale ook de beste 11 opstellen en dan als de score het tot laat spelers eruit halen. Vind het niet terecht als het zover komt dat het zo waarschijnlijk moet met de basis.
0 -1
pieke
Wat een poespas om niets als blijkt dat Ajax de halve finale niet haalt.
0 -2
BRAMHOUTEN
gewoon in een ander stadion spelen. rotterdam gaat niet meewerken
6 0
Bramzel
Inderdaad en niet zeggen dat dat niet kan, want dat hebben we gezien met de Johan Cruijff Schaal die ineens niet eens in de Johan Cruijff Arena wordt gespeeld (eigenlijk te gek voor woorden), maar in het stadion van de kampioen.
0 0
AFCAjax
Wat als het goed is voorlopig betekend dat ie in de Johan Cruijff Arena gespeeld gaat worden.
0 0
AFCAjax
wat waren die andere opties dan? kan dit serieus niet na de competitie gespeeld worden?
3 0
AjaxPassion
Nee, want het moet bekend zijn wie het Europese ticket pakt. Wordt dit Willem II of gaat die naar de nummer 4 van de competitie...
0 0
Ajax4life94
Je zou de laatst speelronde en bekerfinale kunnen verwisselen? En als Rotterdam niet meewerkt gaat de bekerfinale lekker ergens anders heen! Van mij part verpats je het naar de Emiraten of Japan! :)
1 0
Bramzel
Inderdaad ze dachten gewoon laten we het in de competitie Ajax maar wat moeilijker maken. Je kan gewoon de Bekerfinale na de competitie laten spelen. Niks aan de hand!
4 -1
Babayaka
Beker finale zou zo ie zo na de competitie gespeelt moeten worden.
Tijdens is pure competitei vervalsing
0 0
EuforischeRealist
Dat kan niet door de play-offs. Willem 2 maakt een goede kans daarin verzeild te raken dus wanneer Ajax de beker wint moet Willem 2 daar ook aan mee doen voor Europees voetbal.
0 0