'Aanpassing PSV maakt je eigenlijk al sterk'

ArthurV, 01-04-2019 om 18:30, 8628 views, Ajax TV |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-trainer Erik ten Hag vond het 'enigszins verrassend' dat PSV afgelopen zondag tegen Ajax met de punt naar achteren op het middenveld speelde. Hierdoor traden de Eindhovenaren met de verdedigend ingestelde Michal Sadílek aan, in plaats van een aanvallend ingestelde speler. 

'Het hele seizoen speelden ze al met de punt naar voren, met een offensieve speler', spreekt Ten Hag voor de camera van Ajax TV. 'Nu was het een aanpassing naar ons toe, dat maakt je eigenlijk al sterk. En zo was denk ik ook de eerste helft, dat we grip op de wedstrijd hadden en controleerden.' De oefenmeester benadrukt dat zijn ploeg zelf ook niet veel uitspeelde. 'Maar ik denk dat wij PSV totaal onder controle hadden, dat was prima.'

Wat Ten Hag ook verbaasde, was dat PSV bij een achterstand niet veel offensiever uit de kleedkamer kwam na rust. 'Ze werden wel wat dreigender en hadden een grote kans met Hirving Lozano, dat was goed gered van André Onana. Het was een hele belangrijke redding op dat moment. En dan valt die rode kaart, dan wordt het een totaal andere wedstrijd.'

Ten Hag doelt daarbij op de rode kaart van Noussair Mazraoui, die van het veld werd gestuurd wegens het schoppen tegen het hoofd van Angeliño. 'Dat is natuurlijk een heel vervelend moment. We hadden nog niet eens de kans om te wisselen, of het was al 1-1. Terwijl wij vooraf moesten winnen. Dan sta je met tien man en is het 1-1, dan moet je hele snelle keuzes maken. Dan ga je in een soort 4-4-1 spelen, waarbij je zorgt dat er diepte, dribbelaars en creativiteit op het veld blijven. Als team hebben we denk ik goed verdedigd en onverzettelijkheid getoond. Daar voorin hebben ze er wat uitgesleept, met natuurlijk David Neres als de grote uitblinker.' 

Na de 2-1 van Dusan Tadic, moest Ajax het met tien man nog twintig minuten zien vol te houden tegen de koploper. Hierdoor bracht Ten Hag verdedigers Rasmus Kristensen en Lisandro Magallán in de ploeg. 'Die fase zijn we inderdaad defensief gaan wisselen. Er kwam veel dreiging van de backs van PSV. En voor de kopkracht hadden we Magga gebracht, om daar nog sterker te staan. Ze hebben natuurlijk een kopsterke spits met Luuk de Jong, en ik denk dat die wissel goed is uitgepakt.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Goed gezien van TH, het feit dat Magallan dan ,net ingevallen, een verkeerde terugspeelbal van Frenkie tegen een PSV-er aanschopt is niet de fout van TH en zegt eigenlijk weinig over Magallan.

Heel jammer dat we hem ( Magallan) nu al beginnen af te zagen,ook Swart doet hier aan mee,terwijl hij nauwelijks speeltijd heeft gehad.
Laten we hem toch nog minstens een faire kans geven.
0 0
MickS
PSV scheet bij voorbaat al bagger voor de aanvalskracht van Ajax. Wat 'n laf zooitje bij elkaar was dat.
1 0
433metdepuntnaarlinks
"Vroeger op het pleintje speelde je ook niet voor 0-0" - aldus van Bommel voor de wedstrijd ... En dan met zo'n trieste tactiek en opstelling aankomen, lafaard dat het is.
1 0
Lane 8
Ten hag baas
1 0
trooop
Controle, grip op de wedstrijd. Dat klinkt mij als voetbalminnende Ajacied als muziek in de oren. En aan de reacties te zien ben ik bepaald niet de enige! Eindelijk krijgt het realisme een serieuze kans. 5e verdediger erbij voor nog wat extra defensieve zekerheid, 6e verdediger erbij voor nog wat extra kopkracht.

We creëerden weliswaar niks, maar jezus, moet het nou echt weer daarover gaan? Kansen creëren doen we woensdag tegen emmen wel weer. We hadden de tegenstander gister goed onder controle. Wat zeg ik: totáál onder controle. De eerste helft in elk geval. Dus dat was gewoon prima. Wat mij betreft bouwen we hier stevig op voort. Alles voor die schaal!
1 -1
BokkieBokstra
Ik denk dat je het wel even in perspectief moet zien. Ik vond PSV helemaal niet zo slecht spelen, ze wilden een resultaat halen. Ajax had weinig kansen, uiteindelijk moet een PSV'er in eigen doel schieten. En was er een VAR penalty voor nodig om Ajax weer in het zadel te helpen. De kansen waren schaars. PSV had ook nog paar prima kansen, Lozano alleen op Onana af bijvoorbeeld. Wat ik wel heel goed van Ajax vond was het vechten en het mentale. Hoop doet leven.

Ajax speelde ook in de Europese variant, en niet met Dolberg of Huntelaar. Ja, ben ook geen fan van van Bommel maar slecht zijn ze niet.
1 -4
..::Rootje::..
3-1.

Dat is het enige dat telt.
0 0
BokkieBokstra
Natuurlijk, dat is het enige dat telt maar om nu te doen alsof PSV er helemaal niets van kan en niets van gebakken heeft vind ik niet terecht. En dat PSV zich aanpast begrijp ik wel, van Bommel zal ook gekeken hebben naar Real - Ajax, of PEC - Ajax. Als je het opengooit tegen Ajax ben je gezien. Maar ik weet, in deze euforie is het link een paar opmerkingen te maken.
0 -1
Ajax#1900
Huh? Ze spelen gewoon als een degradatie club. Ook met een cam spelen ze vrij sober omdat Hendrix en Rosario simpele spelers zijn die voetballend beperkt zijn. Schwaab en Viergever durven ook amper in te schuiven.
0 0
Yeshyeshyall
Precies dit. Ze spelen zo behoudend en proberen de overwinning te stelen. Niet slecht maar ook niet interessant. Snap niet dat mensen er fan van kunnen zijn. Prachtig dat we zelfs met 10 man nog naar 3-1 konden uitlopen, dat zegt toch wel iets over het verschil in niveau op dit moment. Ze kunnen lullen wat ze willen maar als topploeg in een rechtstreeks titelduel met 11 tegen 10 niet eens een gelijke stand kunnen vasthouden is natuurlijk echt heel pijnlijk voor ze. Hoop dat we er optimaal van gaan profiteren de komende weken, zal nog lastig genoeg worden met die resultaat spelertjes uit eindhoven
0 0
..::Rootje::..
Ze hebben er inderdaad niets van gebakken. Eerste echte kans kreeg PSV pas in de 53e minuut. Twee minuten later krijgt Nous rood en maakt PSV gelijk. Dan is het logisch dat Ajax terugzakt, wat wel pijn aan mijn ogen deed.

Maar zelfs toen heeft PSV maar één echte kans gehad; in de 76e minuut van Viergever. Daarbuiten speelden ze ook helemaal niet geweldig.
1 0
AjaxDaniel
Gewoon terecht dat hij defensief wisselde. Als hij aanvallend had gewisseld en psv had dan gescoord had hij ook alles en iedereen over zich heen gehad.
2 0
Ziyech22
als we hadden verloren na 3 defensieve wissels had hij ok alles en iedereen over zich heen gehad.. ik was overigens hierover ook direct aan het mopperen. vooral bij het inbrengen van magallan
0 0
Web
Ten Hag heeft gisteren met zijn staf alles goed gedaan, er was maar een optie en dat is winnen
Hij begon met het sterkste team, en heeft heel goed geanticipeerd op de rode kaart
Realistisch gewisseld, Veltman viel sterk in, Kristensen deed het prima, Angelino niet meer aan de bal gezien, en erg blij dat hij Neres heeft laten staan, en die heeft dit direct terugbetaald.
Het zal mij een zorg zijn als je met 10 man komt te spelen, en 4-4-1 gaat spelen en de ruimtes klein maakt
Ik was blij dat van Bommel niet Pereiro er in zette, dit is nu net wel een speler die in de kleine ruimte overzicht houd, en beslissend had kunnen zijn, nee hij koos voor nog een hardloper er bij te zetten Malen, dan begrijp je er in mijn ogen niets van.
Dit komt omdat van Bommel alleen maar met randzaken bezig is.
Sadilek is het veld ingestuurd met alleen maar Ajax te intimideren.
8 0
Middellijn
Inderdaad, tactisch prachtig gedaan. Maar nog mooier vond ik dat je daarmee PSV verslaat op hun eigen lelijke PSV manier. Inclusief countergoal in de laatste minuut. Ik heb ervan genoten in het stadion.

PSV speelt reactief voetbal. Creeeren voetballend helemaal niets. Zeker niet met dit laffe middenveld. Zelfs niet tegen 10 man.
0 0
Lazell
Eens. Ten Hag heeft van Bommel even een lesje tactiek gegeven. Vind van Bommel ook geen koekebakker hoor. Lelijke speelstijl met lelijke spelers, maar wel effectief. Hij laat het mindere materiaal optimaal renderen. Ik had Cocu graag op zijn plek gezien.
1 0
Good Luck
We hadden niet eens kans om te wisselen of het was al 1-1. Beste Björn waarom kon PSV dit op het gemak doen bij de strafschop?
7 -2
AjaxPassion
Omdat die al spelers hadden klaarstaan die hadden warmgelopen en omgekleed? Wilde gok hoor...
1 -1
Gecko
Daar hoorden ze engelen zingen
Ajax
Kampioen
Bij mij geen twijfel meer. PSV is knock-out
Gaat toch in de hoofden zitten
0 0