Veltman weet: 'Ik moet aan de bak, ja'

BVeenstra, 01-04-2019 om 08:05, 9686 views, Voetbalzone |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Joël Veltman zou de komende weken weleens vaker minuten kunnen gaan maken in het shirt van Ajax. De rechtsbenige verdediger zag Noussair Mazraoui een rode kaart krijgen, waardoor de vaste rechtsback nu niet alleen geschorst is in de Champions League, maar ook in de Eredivisie.

'Ja, ik moet aan de bak, ja', zegt Veltman in gesprek met Voetbalzone. 'Rasmus (Kristensen, red.) en ik kunnen er spelen. Hopelijk ben ik dat, maar dat zien we woensdag (Ajax speelt dan tegen FC Emmen, red.) wel', aldus de IJmuidenaar, die vorig jaar zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie. Inmiddels wordt hij steeds fitter. 'Ik heb drie oefenwedstrijden gespeeld en tegen NAC Breda en Real Madrid ben ik ingevallen. Nu was het iets langer. Zo wordt het lekker opgebouwd.'

Ajax met zes verdedigers

De overwinning op PSV (3-1) is een heel belangrijke en voor Veltman was het wellicht ook even wennen dat Ajax in de slotfase met liefst zes verdedigers speelde. 'Nee, dat heb ik ook niet vaak gezien', lacht hij. 'Op een gegeven moment stonden we met zes verdedigers. Wanneer ik wist dat we gingen winnen? Bij de 3-1 van Neres.'

De titelstrijd ligt door de zege van Ajax weer open, al weet Veltman ook dat je uiteindelijk kampioen wordt tegen de kleintjes. 'Drie punten vandaag is mooi, maar tegen FC Emmen zijn het ook weer drie punten. (...) Als Ajax moet je altijd kampioen worden. Dat is vier jaar niet gebeurd en dat is veel te lang.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sanalologo
Veltman komende 2 wedstrijden lekker basis om speelminuten op te doen voor juventus.
1 0
RedFeather
Woensdag sowieso vanwege schorsing
En denk dat TH hem sowieso volgend weekend had laten spelen
Dus nu kan hij 2,5 potje op rij spelen
Komt goed uit
0 0
Woodenshoe
Op dat malle hockeyveld in Emmen? Misschien beter Kristensen opstellen..
0 0
AFCA-B93
Hopelijk heeft Joel kunnen zien bij Nous hoe het aanvallend wél moet, want daar lag toch wel zijn gebrek. Verdedigend deed hij het uitstekend iig, hopen dat hij dit vast kan houden.
0 0
Markopantelic007
Grote kwaliteit van Veltman ten opzichte van Mazraoui is dat hij iemand echt kan uitschakelen en ook ff wat gemene trekjes heeft wanneer nodig. Ik zie hem dan ook graag tegen Juventus spelen.
0 0
JohnnyD
In grotere wedstrijden is hij alleen zo vaak extreem opgefokt. Misschien kwam het door die aanvoerdersband waardoor hij mogelijk idee had zichzelf te moeten profileren. Geen idee. Die heeft hij nu lig niet meer dus mogelijk valt er een last van zijn schouders.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Eigenlijk niet eens zo verkeerd allemaal. Het is jammer voor Nous maar hij is nu even geschorst, geeft Veltman de tijd en verplichting om er gelijk te staan. Daarmee bereidt hij zichzelf ook voor op Juventus waar Nous ook geschorst is. Nous zal echt wel basisspeler blijven en Veltman kan zichzelf andermaal in de kijker spelen. Speelde gisteren tegen PSV echt heel sterk, nauwelijks iets verkeerd gedaan.

En wie weet heeft Ten Hag wel een plek voor Nous op het middenveld voor ogen, kan Veltman ook na dit seizoen nog gewoon door bij Ajax. Ik weet niet of ik daarop moet hopen maargoed, we zien aan Schone hoe gek het allemaal kan lopen! Het is Veltman in elk geval enorm gegund!
2 0
Bky
Hij moet aan de bak!

JAAAAAA!
4 -1