[Update] PSV past opstelling aan tegen Ajax

SJvanveen, 31-03-2019 om 15:35, 15463 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Jan Joost van Gangelen, presentator bij FOX Sports, verwacht een tactische variant bij PSV zondagmiddag. De Eindhovenaren spelen uit bij Ajax en treden mogelijk aan met Luuk de Jong op het middenveld, zo laat hij op zender weten.

De journalist is vijf uur voor de wedstrijd al aangekomen in de Johan Cruijff Arena en verwacht Donyell Malen in de basis. De jonge ex-Ajacied zou dan in de spits fungeren, waarbij Luuk de Jong een linie terugzakt naar het middenveld. Vanuit daar zou de kopsterke spits luchtduels kunnen aangaan met Frenkie de Jong en Lasse Schöne, mocht laatstgenoemde ook in de basis starten. 

De rest van de elf namen lijken hetzelfde te blijven, al is het de vraag wie naast Pablo Rosario het blok vormt op het PSV-middenveld. De laatste weken krijgt Michal Sadilek steeds meer kansen, terwijl ook Jorrit Hendrix daar kan opereren. 16.45 uur is de aftrap, de opstellingen zijn doorgaans een uur en een kwartier van tevoren bekend. 

Update - 15.35 uur (31 maart 2019) - PSV past opstelling aan tegen Ajax 

Mark van Bommel heeft zijn opstelling aangepast voor het onderlinge treffen met Ajax. De trainer start met een ogenschijnlijk defensiever middenveld dan normaal het geval is. Zowel Pablo Rosario, Jorrit Hendrix als Michal Sadilek gaan spelen, de andere namen zijn hetzelfde. 

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino; Rosario, Sadilek, Hendrix; Lozano, De Jong, Bergwijn.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Gelijk hebben ze. Ajax moet, Pisv mag.
0 0
3*stars*3
pfff dat het een laffe club was, wist ik al maar dit...
0 0
X-RaY
Lafaards daar in Eindhoven. Hoop dat ze afgestraft worden net als toen Cocu met z'n 532 opstelling aantrad hier in Amsterdam.
0 0
MrPink
Schijtbak die van bommel
1 0
PuurGeluk
Schijtluizen!!!
0 0
Murtagh
hoe verzin je het met 3 controleurs spelen
1 0
ajax4ever01
Wat een schijters zeg
0 0
Marcw1972
JJ zit er mooi naast, de eikel.
0 -1
ajaxwestland09
wie is jan joost van gangelen ohjaa die vent die hoopt dat pisvee wint vanmiddag
1 0
AFC34
Mocht dit in de wedstrijd gebeuren zou ik Donny op Luuk laten staan en Schone of Frenkie wat verder naar voren laten spelen.
0 -1
jollie18
Ja PSV wil niet 2x van de mat gespeeld worden. Zoals bij Feyenoord. Hopelijk gaat de tactische variant niet werken
0 0
Fussball
Laat ze dat maar doen, wij winnen toch wel.
0 -1
Dennis1964
Pfffffff zenuwachtig en het erge is als we winnen dan staan we niet eens eerste. Maar bij een ander resultaat is het klaar. Gewoon knallen en hopen op 3 punten. Daarna zien we wel wie er aan het eind de meeste punten heeft.
3 0
Ajacied33
Als we winnen staan we geen eerste, klopt. Maar je gaat wel kampioen worden dan, ben ik van overtuigd. Psv is al matig sinds de winterstop en bij een nederlaag vanmiddag wordt het spel en vertrouwen alleen nog maar minder denk ik. Zij krijgen Vitesse ,Willem2 en Az nog uit.
1 -2
Adios
Laat PSV maar lekker in de CL-variant spelen, want Europees hebben ze zoveel punten gehaald...
1 -1
Redrum
Net als Ajax speelt psv in de CL-variant. Luuk de Jong als eerste verdediger rond de middenlijn.
6 0
Adam24
Prima, korter lopen naar zijn eigen zestien.
0 0
mgtow
Tactische variant? Wat? Ze gaan met zijn allen op de doellijn staan de hele wedstrijd? En dan met zijn allen naar voren hollen als dwazen? Schrijf maar op: 10-0
2 -1
AlexIbarra
Ik kijk niet vaak naar PSV maar wanneer ik ze in de CL even zag of in andere wedstrijden waar ze onder druk stonden, zag ik De Jong altijd heel ver inzakken.
Tegen Tottenham of Barcelona was hij een keer letterlijk hun beste verdediger.

Hopelijk zijn onze jongens fris en gretig genoeg om veel meters zonder bal te maken en uit de duels te blijven. Tegen AZ zagen ze er te gesloopt uit om de strijd echt aan te gaan.
2 -1
ajax4ever01
Vroeg scoren zal de wedstrijd open doen gooien.
0 0
10Sneijder10
Sinds wanneer zijn woorden van deze tumor nieuwswaardig?
0 -3
ETM
Ik verwacht dat PSV vol op de aanval gaat proberen te beginnen, agressief en veel pressie. Dat werkte voor AZ en dat werkte voor PEC. Ik denk wel dat PSV eerder dan AZ gaat terugtrekken..
Voor mijn gevoel is PSV al maanden met deze wedstrijd bezig en Ajax sinds een paar uur. Zeer overdreven gesteld, dat wel. Voor mij was de situatie van deze pot echt anders geweest als Ajax de koppositie had kunnen overnemen. Dan had ik er denk ik een beter gevoel over gehad. Nu moet ik in alle eerlijkheid zeggen dat ik een goed resultaat voor PSV vrees.
Spanning voel ik al flink. Ik hoop zo onwijs dat Ajax wint. Op de eerste plaats omdat ik ontzettend hoop dat Ajax kampioen wordt, en op de 2de plaats om dat ik dit PSV ongelooflijk zat ben. Alle potten die ik van ze zag, 3x CL en ik geloof 5x eredivisie vond ik ze totaal niet indrukwekkend. Wat een kutkampioen zou dat zijn.
2 0
Red Devil
Maakt niets uit wat dat Pisvee gaat doen.
Ajax moet ze meteen bij de strot pakken en dichtknijpen door snel te scoren en gewoon door te gaan met jagen op goals ook al staat het 5-0 bij rust.
Die v Bommel moet met het schaamrood op de kaken de J.C.Arena verlaten vanavond.
0 0
masterrr
Zou een logische keus zijn van Bommel. Ze hebben een gevaarlijke voorhoede, maar dat hadden Real en Bayern ook.
1 0
BrandjeXL
Logische keuze door je spel toe te spitsen op een speler zonder nul variatie?;Mocht Bommel dit echt doen dan gaat psv er wel zo dik vanaf want als Mathijs Luuk uitschakelt dan heeft psv al helemaal niks aan die vier voorste spelers.
1 0
ditisdebeslissing
ik denk dat Ajax psv gaat vernederen. en het word helemaal niet zo spannend als ze bij fox beweren. ovigens vanmorgen de tafel van Kees gekeken. met 3 psvers aan tafel ongeveer 6 keer moeten zien hoe bommel ooit 3 doelpunten tegen ajax maakte. en de kok beweerde dat hij onpartijdig had gekookt. en dus werden tortillas (Mexicaans) geserveerd.
5 -1
GinoAFCA
tortillas heb je ook in Spanje. maar ik begrijp je punt
0 0
godenzonenssuper
Die Marokkaanse kok is voor Ajax.
1 0
Ajacied33
Klopt, heeft ie vorig jaar zelf aangegeven bij Tafel van. Je zou het niet denken met zijn zachte g accent, maar onze supporters zitten gelukkig overal
0 0
Marcw1972
denk het niet. die geeft of gaf les op een ROC in Eindhoven
0 0
Ajacied33
Dat zegt toch niks. Er zitten op AS ook Rotterdammers, maar zijn gewoon Ajacied
0 0
Adios
Onder het motto: We hakken ze in de pan en we vreten ze op!
0 0
Ajacied33
Geloof het of niet, maar die kok is toch echt een Ajacied
0 0
mgtow
Lol. Kan psv niet lekker in de Mexicaanse competitie spelen?
0 0
Ajax The Best
Helaas zal dit wel niet gebeuren. Luuk is goed in het terugleggen/breed leggen met zijn hoofd, niet in het diep sturen. Dus als ze dit doen blijven ze in het blok verdediging/middenveld hangen en vormen ze geen gevaar.
0 0
Eltjo
Toch ben ik bang dat Ajax onderuit gaat. Van Bommel weet precies waar Ajax zwak is, diepte met snelle spelers en deze tactiek lijkt erop dat ze daar vol voor gaan. De jong kopt door en Lozano, Malen en Bergwijn rennen erachteraan.
Ajax kan veel en veel beter voetballen maar verdedigen met ruimte in de rug.....
3 -2
BrandjeXL
Volgens mij verdedigt Ajax al ruim 40 jaar met ruimte in de rug.
2 0
Ruff Rhythim
Soort van Man U variant EL finale 2017 zeg maar...
6 -1
GvanAchteren
De Jong als Fellaini... Werkte tegen een bosz elftal, maar niet tegen een ten hag elftal.
Hoop ik.
1 -1
Joseph
Ten Hag elftal heeft Frenkie, Blind, Tadic en op elke positie een speler die verder is, mag toch hopen van niet..
0 0
Ruff Rhythim
Dat hoop ik ook ja
0 0
Labrador
Ik heb ook nog wel een tactisch idee. Jan Joost van de buis.
5 0
JordyAjacied
Flashback Mourinho United.. Elk kop duel verliezen en niet in ons spel kunnen komen.
2 -1
edalm
Bus parkeren en counteren
0 0
ajax4ever01
Verrassend
1 0
Adios
Dan is het misschien niet onverstandig om Donny op de plek van Schone te zetten. Het voetballend vermogen van PSV op het middenveld is trouwens wel bedroevend...
0 0
Tomajax1990
Lekker met ze alle beuken dus op het middenveld en achterin en dan die bal naar voren rossen. Laten wij maar even laten zien in de Johan Cruijff Arena hoe het spel gespeeld hoort te worden.
0 0
insectenverdelg
thuis was t ook al alle ballen op Luuk.
0 0
31xAjax
Als L de Jong kopduels aan moet gaan met Frenkie en Schöne hebben we het voetballend al verloren....
1 0
talent020
Frenkie is verdedigend wel een aardige kopper, daarnaast draait hij voetballend makkelijk weg bij die lompe Luuk, De Ligt willen ze juist uit het centrum trekken,
0 0
BrandjeXL
En dat is in dit geval dus alleen maar gunstig voor ons. De Ligt, hoe groot zijn talent ook, heeft net als Van Dijk moeite met snelle wendbare spelers dus laat hem aub doordekken op Luuk. Dan kan Frenkie prima naast Blind komen te staan want die is veel wendbaarder dan Mathijs. Voorin vol druk zetten op Schwaab, Viergever en Angelino zodat zij de lange bal op Luuk niet kunnen geven. Laat Dumfries maar vrij want die is alleen gevaarlijk als komende maan. Het is niet zo moeilijk en zeker geen reden om in paniek te raken.
0 0
insectenverdelg
Dan moet je de Ligt dus doorschuiven op Luuk en de Jong erachter zetten.
0 -1
Koningtoto
Nee, dat is dus precies wat ze willen, de Ligt uit het centrum trekken.
1 0
BrandjeXL
Je moet de speler aanpakken die het grootste gevaar vormt en dat is De Jong. Verder zal men voorin heel kort druk moeten zetten en zorgen dat de bal niet op De Jong gegeven kan worden. Dan hou je alleen Zoet over met een uittrap. Nee joh komt goed dit. Ik zei vier doelpunten verschil met de deze laffe tactiek wint Ajax met vijf doelpunten verschil. Helemaal kapot spelen die handel.
0 0
insectenverdelg
Maar alle ballen op Luuk en hem dan vrij laten koppen zie ik ook niet zitten. In Eindhoven hebben ze ons daarmee opgerold
0 -1
FSideMaluku
Ik vrees de scheidsrechter meer dan welke variant dan ook van pisvee.

http://www.soccernews.nl/news/291789/een-kerstkaartje-van-psv-voor-scheidsrechter-kuipers-is-op-zijn-plaats
1 0
Web
Als dat zou kunnen, De Jong op het middenveld
Haal je gelijk de hangel er uit bij PSV waar ze Ajax zeer kunnen doen
Maar het is maar van Gangelen
1 0
Joseph
Erg slim, je middenveld opofferen zodat daar een speler kan staan die alleen kan koppen.

Als Ajax van eigen kracht uit gaat, spelen ze PSV helemaal kapot.
5 0
insectenverdelg
dacht je e htat PSV wilde opbouwen? in de heen wedstrijd gooide ze al alle ballen op Luuk die vrij mochr doorkoppen. Maar ze weten ook zdra Luuk een verdediger krijgt die beter is dan eredovisie niveau, hij bijzonder wieing kan. Dus maken ze de variant dat hij als 10 staat en de ballen op 3 lopende mensen door kopt. Mooi is t niet, maar wel iets dat Ajax problemen kan gaan geven. Dar moet je dus op anticiperen.
0 0
Joseph
Als Luuk naar achteren moet, kan hij niks doorkoppen. Het gaat pas mis als Ajax naar achteren gaat lopen om te anticiperen op Luuk.
0 0
BarcoVanMasten
Niet echt iets om bang van te worden. Hoop vooral dat de scheids goed gaat opletten vanmiddag, die boertjes hebben echt typisch een paar van die spelers die hun gebrek aan kwaliteit moeten compenseren met aanstellerij en smerige overtredingen.

Net hun coach, die als een stervende naar de grond ging toen VD Vaart een balletje naar de zijlijn gooide. Hoop dat we dit laffe clubje een ongelofelijke voetbal les gaan geven :)
4 0
talent020
haha was dat niet Chivu in Eindhoven? die gooide dat balletje heerlijk in zijn gezicht idd
1 0
Labrador
Fijn dat wij wel van onze eigen kracht uitgaan een geen gekke dingen doen met onze vaste 11.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Kan die Mickey Mouse Van Gangelen niet een keer zijn snuit houden en op een wedstrijdje FC Emmen gezet worden... waar niemand interesse in heeft.
1 0
10Sneijder10
Waar kan ik tekenen?
0 0
AFCA.
Mocht je al voor psv zijn, dan is Luuk de Jong op het middenveld toch wel het punt waarop je er klaar mee bent en voor een andere voetbalclub kiest...
4 0
3*stars*3
Nee hoor, dat zijn de echte successupporters.
Zolang ze maar winnen, vinden ze alles goed.
Vandaag zullen ze een puntje ook vieren.

Alleen door die kampioenswedstrijd van vorig jaar moet Ajax nu dik revancheren.
0 0
Mocrodammerr
eerlijk is eerlijk.. met 5pt zou ik een puntje vandaag ook vieren. zo gek is dat niet.
0 0
3*stars*3
Mwa, Ajacieden zijn kritisch.
Als wij met kutvoetbal winnen of puntje pakken dan zijn we niet happy.
Zelfs na Ajax-PEC was er aardig wat kritiek en toen won Ajax zelfs.

Maarja dat maakt Ajax ook de grootste.
Druk, verwachtingspatroon en dan ook nog (prijzen) moeten winnen.
0 0
Mocrodammerr
nee volledig mee eens. ik vind zelfs dat we de lat hoger moeten leggen, absoluut. maar in deze fase met de topper op het programma is een puntje vieren niet zo gek.
0 0
ZeeuwsAjax34
Een gelijkspel is kampioenschap weg. Die lampen gaan echt niet meer dan 1x vaker dan ons punten laten liggen, dus het is nu of nooit. Normaal gezien zou ik ook AZ-uit nog als een moeilijke pot zien voor hun, maar de laatste speeldag gaan zij dus alles geven en AZ maakt het de ballen meer uit, laat staan als na 86 minuten een acceptabele stand hebben staan.
0 0
BrandjeXL
Doe eens even normaal met je puntje vieren.
0 0
Mocrodammerr
we hadden het over psv.. ietsie verder teruglezen
0 0
BrandjeXL
Mijn fout
0 0
AFCA1510
Nouja, stond je nou op 2 punten had je kunnen revancheren. Met een gat van 5 punten zal dat toch nooit als een echte revanche aanvoelen.
0 0
3*stars*3
Daar heb je een punt en echte revanche kan pas als je tegen hun kampioen kan worden maar dat komt nog wel een keer! ;-)

Maar gewoon een dikke overwinning en rest van NL laten zien wie de beste is.
Je kan echt een mentale tik uitdelen waardoor PSV echt wankelend het seizoen door moet.
Overigens is Ajax na de winter wisselvallig in de ED maar niveau wat Ajax aantikte tegen Real en eerdere CL duels, kan PSV niet aan en ze kunnen niet in mee als Ajax zo’n niveau aantikt.
Dan gaat het 4 goals of meer worden.
0 0
AFCA1510
Hopen op een heerlijke middag in de ArenA met een "Europees" sfeertje. Het is simpel, heeft Ajax er zin in vandaag en leeft het geloof op de titel nog, dan gaat PSV helemaal scheel getikt worden. Ik heb er zin!
0 0
talent020
Frenkie is verdedigend gezien wel een aardige kopper, toen hij als CV speelde won hij best nog wat duels, dus laat Luukie maar komen.
1 0
Radie125
afmaken die boeren en JJvG
2 0
Jajijdaar
Lange ballen op het middenveld geven en Luuk de Jong door koppen naar de snelle spelers voorin.
0 0
DannTheDon020
Gewoon over grond spelen dus voor Ajax, alles op frenkie die dribbelt de Jong wel ff voorbij en dan is het ‘fortnite’ wapen van PSV leeg kwa ammo
0 0