'Dan denk ik dat middenveld favoriete plek is'

ThijsZwagerman, 30-03-2019 om 23:30, 5709 views, Instagram |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Noussair Mazraoui sluit niet uit op termijn weer op het middenveld te gaan spelen. De huidige eerste rechtsback van Ajax 1 werd opgeleid als middenvelder en hoewel hij tevreden is met de rechtsachterpositie, lijkt hij zichzelf in de toekomst nog wel op het middenveld te zien spelen.

In de Instagramstory van Ajax beantwoordt Mazraoui enkele vragen in een Q&A. De vraag over wat zijn lievelingspositie is, vindt hij lastig. 'Moeilijke vraag. Op dit moment verdediging, maar zodra ik weer een paar wedstrijden op het middenveld speel, denk ik wel dat het middenveld mijn favoriete plek is.' De voorkeur voor het middenveld komt mogelijk voort uit het feit dat Zinedine Zidane vroeger Mazraoui's grote idool was. 'Toen ik klein was, was Zidane altijd mijn voorbeeld. Ik keek altijd veel video's van hem. Die aannames en die rust aan de bal... Daar kon ik als klein jongetje wel van genieten.' 

Inmiddels heeft Mazraoui, net als zijn voorbeeld Zidane, al een aantal goede wedstrijden in de Champions League gespeeld. Eén daarvan beschouwt hij als de mooiste uit zijn carrière. 'Bayern-uit, dat was mijn eerste goal in het eerste en ook meteen in de Champions League. Dat is tot nu toe de mooiste wedstrijd uit mijn carrière. Ik leef mijn droom, dus ik ben elke dag trots op mezelf.' Mede door zijn sterke optredens in de Champions League, is de buitenlandse interesse toegenomen. Als Mazraoui zichzelf zou moeten contracteren, zou hij wel weten hoeveel hij zou betalen. 'Tussen de twintig en de dertig miljoen, denk ik. Ik ben nog jong en ik ben een aanvallende rechtsback, dat is wel in trek in het moderne voetbal.'

Ajax - PSV

Tot slot heeft de rechtsback hooggespannen verwachtingen van de topper tegen PSV. 'Sowieso chaos. Ik verwacht een hele pittige wedstrijd. Wij gaan er vol op en zij gaan er vol op. De fans waren fanatiek op de tribunes (tijdens de open training, red.), dus moeten wij morgen (zondag, red.) fanatiek zijn. Het wordt een mooie wedstrijd, zeker weten.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
theflyingdutchm
Ik zal wel wat minnetjes scoren met deze reactie, maar valt het jullie ook niet op dat sinds die discussie is gestart rondom Nous op het middenveld dat hij vanaf dat exacte moment ook zeer ''slordig'' is gaan spelen op de rechtsback. Ik zeg niet dat hij het expres doet, maar de 7-8 wedstrijden was hij stelselmatig de zwakste. Ik denk dat hij in zijn hoofd gewoon meer met het middenveld bezig is dan met de rechtsback positie en dat zijn spel daaronder lijd.
0 0
LS16
Tadic Dolberg Neres
Van De Beek
Nous Marin
Nico Blind Magallan Veltman
Onana

Zo zou ik op dit moment volgend jaar gaan spelen, maar dit team kan nog wel wat kwaliteits injecties gebruiken!
1 -1
HZMKK
Hahahaha wat een kut ploeg dit, dan weet je zeker dat je Europa niet in gaat
0 -2
Van Reenen
Wie zegt dat Ziyech weg gaat? Ik moet het nog zien.
1 0
gi0vanni
Nu hij heeft bewezen ook op topniveau mee te kunnen zal er wel een club het gewenste bedrag aftikken. En hij mag vertrekken dus die is volgend jaar weg. F. de Jong heeft het verkeerde voorbeeld al gegeven.
0 0
NoPants
Ik zou nous lekker rb houden, en blind op de plek zetten waar jij nous hebt. Marin ken ik niet, maar ik zou matusiwa op rcm wel eens willen zien als blind lcm staat. Ik denk dat zij ongelofelijk complentair zijn.

Als matthijs inderdaad weg gaat moet er minimaal 1 cv bij. Als vertonghen zou kunnen zou dat ideaal zijn, maar misschien beter een jongere speler van 22-25. Dat is oud genoeg om redelijk constant te zijn (niet het niveau van de ligt, maar dat gaan we sowieso niet vinden), maar kan je na een paar seizoenen nog voor een lekker bedrag verkopen. Dat blijft de levensader van onze club.
0 0
Gerard36
matusiwa zie ik ook graag op het middenveld terug komen, doet het goed bij de graafschap.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Mazraoui een prima vervanger van De Jong zou zijn en samen met Marin en Vd Beek een goed middenveld kan vormen. Alleen denk ik niet dat Dest volgend seizoen al klaar is voor een vaste basisplaats en Kristensen heb ik eigenlijk al een tijdje afgeschreven. Misschien dat Veltman zich terug in de basis kan spelen maar dan moet hij wel het niveau halen wat hij onder Bosz had. De manier waarop Veltman doordekt maakt counters een stuk moeilijker vanaf de kant waarop hij speelt. Tagliafico doet hetzelfde op links maar Mazraoui heeft het daar duidelijk nog moeilijk mee.
1 -1
Labrador
MATCHDAY
3 0
Koningtoto
Hahahaha, kan ook niet meer wachten man. Niemand kan ons stoppen, boeren gaan eraan. Have fun kerel.
2 0
Koningtoto
De keren dat Nous op het middenveld speelde, was ik aangenaam verrast. Hij heeft een sleep en een actie die ik als voetballiefhebber enorm kan waarderen. Verdedigend vind ik hem enorme stappen maken, maar nu niet goed genoeg voor een kwartfinale CL. Hij dekt niet, of aan de verkeerde kant, of op 12,5 meter. Als hij gewoon kort op de bal verdedigd is het gewoon een uitzonderlijk talent, maar dat kun je niet van hem verwachten, het is niet zijn natuurlijke positie.
2 -1
3*stars*3
Ik blijf mij toch verbazen als hij aan de bal is want hij maakt vaak de goede keuze en als het moet, een goede actie om er doorheen te komen.
Binnen en buiten de lijnen heeft hij een goede klik met Ziyech en dat zie je terug in de combinaties tussen de 2.
Verdedigend maakt hij nog steeds stappen.

Blijft trouwens geweldig om te zien hoe hij er alles aan deed om de bal binnen de lijnen te houden, in Madrid.
10sec later schoot Tadic de bal er schitterend in.
Ik weet off-topic maar imo de mooiste Ajax goal van het seizoen en daar had Mazraoui ook aandeel in.
4 0
ETM
Mooiste teamgoal denk ik zonder meer.
De goal van Neres en die van Schone waren ook meesterlijk, maar hingen om individuele acties. Veel besproken is logischerwijs de Zidane-move van Tadic, maar ik vond zn eerste aannames minstens zo mooi, plus de loop actie van Neres en afronden.
De goal tegen Bayern, geheel vanuit de opbouw was ook een hele mooie teamgoal en zeldzaam op dat niveau.
0 0
Koningtoto
Als aanvallende back, perfect. Als verdedigende back nog niet goed genoeg. Maar als hij stappen blijft maken komt dat wel.
1 -1