Blind speelde al 52 duels: 'Voel me goed'

BVeenstra, 30-03-2019 om 12:05, 4223 views, Inside Ajax |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Daley Blind staat ervan te kijken als hij hoort dat hij dit seizoen al 52 officiële wedstrijden (inclusief interlands) heeft gespeeld. In gesprek met Inside Ajax denkt hij zelf aan 42 wedstrijden, maar het aantal gespeelde duels blijkt dus nog veel hoger te liggen.

'Het zijn er zeker veel, ja. Het is vreemd om die cijfers zo te zien', zegt Blind, die zich ondanks het feit dat hij geen echte voorbereiding draaide, goed voelt. 'Twee jaar geleden speelde ik bij Manchester United onder Van Gaal bijna zestig wedstrijden, dus ik heb het zeg maar wel in mijn benen. Ik ken mijn lichaam goed, weet wat er gevraagd wordt qua herstel en weet hoe ik elke wedstrijd optimaal fit kan zijn. Er is niets wat mij belemmerd tijdens wedstrijden en trainingen. In het herstel richting een volgende wedstrijd voel ik me altijd wel goed.'

Waar Blind de ervaring heeft van het spelen van veel wedstrijden in een seizoen, geldt dat voor veel van zijn teamgenoten niet. 'Ongetwijfeld zullen spelers kleine pijntjes hebben, die heb ik ook. Je moet soms bij jezelf te rade gaan om door te spelen. Vermoeidheid zit tussen je oren. We zijn allemaal fit en als je niet honderd procent kunt geven, moet je een keer een dag rust nemen. Zo professioneel moet je dan zijn, hoe lastig het ook is', aldus Blind, die benadrukt dat Ajax een fitte groep heeft. 'Tegen PEC Zwolle konden we bij 1-1 nog aanzetten om aanvallend voetbal te spelen.'

Met 52 gespeelde wedstrijden staat Blind aan kop bij Ajax. De top-vijf wordt gecompleteerd door Matthijs de Ligt (50), Dusan Tadic (49), André Onana (47) en Frenkie de Jong (46). Ajax speelt dit seizoen nog minimaal elf en maximaal veertien wedstrijden. 

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
14! 14! 14! 14! 14!
0 0
Freddy Al
Het mentale aspect weegt zwaar mee, minder ervaren spelers zullen meer tijd nodig hebben om volledig te herstellen.
0 0
Danos
En er komt minimaal 1 en anders 2 wedstrijden van oranje nog bij
0 0
Redrum
Nog 14 wedstrijden erbij, dus Blind komt op 66 duels. Dat is wel heel veel ja.
2 0
PuurGeluk
Dat zijn er bizar veel! Nooit bij stilgestaan dat dit normaal is in bijvoorbeeld Engeland.
1 0
NoPants
Wie in de PL heeft er zoveel wedstrijden gespeeld dan? Bijvoorbeeld een virgil van dijk, onomstreden bij liverpool, komt op 46 wedstrijden. Dat is inclusief interlands.

Als blind alle wedstrijden de rest van dit seizoen speelt, komt hij op 63-66 wedstrijden (afhankelijk van prestaties CL) uit. Geen zin om het op te zoeken, maar ik kan me geen speler bedenken die er meer heeft.
1 0