Topclubs willen goedkopere kaartjes uitfans

BVeenstra, 29-03-2019 om 12:35, 2889 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Europese voetbalclubs, vertegenwoordigd in de European Club Association (ECA), en de UEFA vinden dat de prijzen voor kaartjes voor het uitvak te duur worden. Ajax Life schrijft dat er zelfs een voorstel op tafel ligt en over het plan dat gemaakt is, wordt op 14 mei al gestemd.

De details zijn bij de supportersvereniging van Ajax nog niet bekend. 'Maar het kan niet anders of de gemiddelde supporters gaat erop vooruit', schrijft men. Laatst betaalde een Ajax-fan nog 75 euro om aanwezig te zijn in het uitvak van Real Madrid, terwijl de Ajax-fan straks ook 75 euro betaalt voor een kaartje in het uitvak in het stadion van Juventus.

Men wil nu het voorbeeld volgen van de Premier League, waar de prijzen voor kaartjes in het uitvak steeds verder opliepen. Nu is die prijs aldaar begrensd op 35 euro, waarna men nu de dure treinkaartjes wil aanpakken.

Edwin van der Sar, vice-voorzitter van de ECA, is blij met de progressie die nu geboekt wordt. 'Ik weet hoe het is om daadwerkelijk op het veld te staan en het is geweldig om te worden aangemoedigd door trouwe supporters. Uitfans kunnen echt voor iets extra’s zorgen en daarom moeten we ervoor zorgen dat kaartjes betaalbaar blijven.'

Ook vanuit AC Milan is positief gereageerd. Ivan Gazidis, tot voor kort werkzaam bij Arsenal, weet waar het goede voorbeeld is gegeven. 'De ontwikkelingen in Engeland zijn zeer positief te noemen. Er zijn goede stappen gezet en supporters reageerden positief. Het is nu tijd om bij Europese wedstrijden hetzelfde te doen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Ivan Gazidis, die man die mede verantwoordelijk is dat Arsenal de duurste kaarten verkoopt.

Trouwens eens met plan van vd Sar en zijn collega's.
0 0
Ferd
Simpel: kaartjes mogen niet duurder zijn dan vergelijkbare vakken voor het thuispubliek. Probleem opgelost.
0 0
AsensioWillemsen
Niet meer dan terecht om dit aan te pakken. De echte topclubs leven niet van hun ticketsales
0 0
Labrador
Dus het wordt duurder om naar Feyenoord uit te gaan?
0 0
EricAjax1
Daar hoeven Europese clubs zich niet druk om te maken dan ;)
0 0