'Ajax grijpt naast dertienjarig sc Heerenveen-talent'

JesseTH, 26-03-2019 om 16:05, 10923 views, Radio Camataru |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Yoram Boerhout, een dertienjarige jeugdspeler van sc Heerenveen, heeft interesse van Ajax naast zich neergelegd. Hoofd jeugdopleiding van de Friezen, Jeffrey Talan, vertelt over het talent in de podcast "Radio Camataru".

'Yoram is een hele bijzondere speler', spreekt Talan lovend. 'Een aanvallende middenvelder of spits die veel en makkelijk scoort. Dat vinden wij een hele goede en dus zijn we blij dat hij bij ons blijft. Hij heeft gezegd dat hij niet naar Ajax gaat. Gelukkig heeft hij voor de route gekozen om bij Heerenveen door te breken.'

Boerhout is actief bij sc Heerenveen Onder 15 en kon naast de Amsterdamse interesse ook rekenen op de belangstelling van Feyenoord. Talan vertelt blij te zijn met de keuze van Boerhout om zich op sc Heerenveen te richten en ziet in hem een speler die stappen richting het eerste elftal kan maken.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Sociaal emotioneel gezien een verstandige keuze om lekker bij Heerenveen te blijven. Het is nog een hartstikke jong kind. Hem uit zijn leefomgeving halen vind ik een onzalig plan.

Over 5 jaar gewoon kijken hoe hij zich heeft ontwikkeld.
1 0
eros
Ik begreep dat hij uit Leleystad komt.

Leleystad --> Heerenveen is 50 minuten
Leleystad --> Amsterdam is 30 minuten
0 0
niquedegraaff
Ja en? Hij is dit nu gewend. Het gaat niet om de reisafstand, het gaat om alle vastigheid die je zo'n kind ontneemt. Juist in deze leeftijd is vastigheid zeer belangrijk. Dat is ook de reden waarom ik de chaos van de middelbare school zo raar vind. Kinderen puberen, hebben rust en regelmaat nodig. Vervolgens kwakken we ze op scholen waar alles behalve rust en regelmaat is.
0 0
Joodhannus73
Dertien jaar en dan in een gastgezin stoppen? Of hoe wil je het anders doen? Moet toch niet gekker worden. Voetbal is leuk, maar deze waanzin moet stoppen. Laat kinderen minimaal tot hun 16e bij de ouders wonen en met hun eigen vriendjes op school zitten. Als hij echt zo goed wordt, kan je hem later alsnog overnemen of anders kopen. Het schijnt toch dat we genoeg geld op de bankrekening hebben staan...
1 0
Boer
Ik vind ook dat Ajax dat niet moet doen. Als je telkens de beste spelers van andere clubs met een goede opleiding weghaalt ondermijn je die opleidingen. In Groot Amsterdam loopt genoeg talent. Met een echt goede opleiding haal je daar veel meer uit.
0 0
alvin01
Het niveau is hier net als Fr12, kansloos, manmanman...;-(
0 0
alvin01
Goh.
0 0
Klasseman
Wat een onzin het is nog een kind stelletje mafkezen
0 0
Duif63
Mja Marc, als dit al niet lukt is het geen wonder dat Richarlison en Lainez niet zijn gekomen.

(Kom maar op met de minnetjes, hè hè)
1 -5
Ozymandias
Hahaha, de kritiek op Overmars begint steeds grappigere vormer aan te nemen. Ajax loopt een 13 jarig talent mis?! NettoOut!!!
0 0
OntlastendeMiddenvelder
'Dertienjarig talent grijpt naast Ajax-toekomst'

Of tenminste voorlopig.
2 0
Joseph
Mag toch nog geen contract tekenen, als hij zich bij Heerenveen goed ontwikkeld lekker laten zitten daar. Als hij straks een contract mag tekenen, kan Ajax zich opnieuw melden.
1 0
MPAjax
sorry maar toen ik de naam boerhout hoorde nam ik het verhaal al niet serieus, niet iets voor psv?
0 -7
appeltje
Zoiets riep je vast niet toen De Boer nog trainer was.
2 0
4EVERAJAX
hahahaha daarvoor is hij wel uit t juiste hout gesneden om m maar even in te koppen.
0 0
trodat4030
Dan vraag ik me af welke idiote gedachten je had toen Ajax Frenkie de Jong haalde, gezien Luuk en Siem..
1 0
Ozymandias
Hey je bent Nigel toch niet vergeten? ;-)
0 0
Westerpark1982
Ze zijn wel flink bezig met scouten in de regio zo te zien. Flink doorselecteren kan geen kwaad in de o16 en o19 lichting...
3 0
Sanalologo
Laat dit soort jochies toch lekker thuis in Friesland.
5 -1
Sampaoli
Komt uit Lelystad.
2 0