Krol: 'Heb vertrek een beetje geforceerd'

ThijsZwagerman, 24-03-2019 om 11:50, 4577 views, Voetbal International |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

In gesprek met Voetbal International heeft oud-Ajacied Ruud Krol een boekje opengedaan over zijn vertrek bij Ajax. De verdediger vertrok in 1980 naar het Canadese Vancouver White Caps, maar naar nu blijkt waren er veel grotere clubs voor hem in de markt.

Krol had altijd al het idee om te gaan reizen, maar zijn eerste contract bij Ajax veranderde die plannen. 'Samen met een vriend was ik van plan de wereld te gaan verkennen en ontdekken, tot ineens dat contract bij Ajax kwam. Toen heb ik uiteraard daarvoor gekozen. Maar twaalf jaar later had ik daar alles gewonnen wat je kon winnen, Europa Cups, Wereldbeker, kampioenschappen en bekers. Het avontuur begon dit keer echt aan me te trekken. Ik moest ook gewoon weg uit Nederland, er was geen enkele uitdaging meer', zo vertelt Krol, waarna hij beschrijft hoe moeilijk het was om bij Ajax te vertrekken.

'Probleem was de wissel van voorzitter bij Ajax, Ton Harmsen in plaats van Jaap van Praag. Harmsen werkte niet echt mee. Vujadin Boskov wilde me bijvoorbeeld naar Real Madrid halen, maar kwam er niet uit met Ajax. Zelf had ik mijn zinnen gezet op de Serie A. Italië, dat was mijn land, mijn competitie. Ik hield van het voetbal daar, van Gianni Rivera en zo. AC Milan, AS Roma, Fiorentina, Torino en Napoli; allemaal wilden ze me graag hebben. Ging weer niet door. Zelfde gold voor Arsenal. Toen was ik het zat en heb ik een vertrek een beetje geforceerd. Vancouver White Caps werd mijn nieuwe club.'

Een jaar later keerde Krol weer terug naar Europa, om voor Napoli te gaan spelen. In dienst van de Italianen groeide hij uit tot een grootheid, waarna hij in 1986 zijn profloopbaan afsloot bij het Franse AS Cannes.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Die Ton Harmsen heeft in zijn periode heel veel kapot gemaakt en ruzie gemaakt bij Ajax.
Was ook de reden dat Johan naar 010 vertrok.
0 0
je
Klopt
0 0
Schip
Was inderdaad geen beste.
0 0