Realistische Kristensen: 'Speel niet genoeg'

ThijsZwagerman, 24-03-2019 om 10:40, 5899 views, Bold.dk |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Rasmus Kristensen beseft dat zijn situatie bij Ajax snel moet veranderen. De Deense rechtsback is sinds zijn komst naar Amsterdam nooit uitgegroeid tot een onomstreden basisspeler en dankzij de doorbraak van Noussair Mazraoui en de rentree van Joël Veltman is zijn perspectief er niet beter op geworden.

'De situatie is helder: ik speel niet genoeg. We hebben een waanzinnig goed team, dat maar blijft winnen. Helaas ben ik daar geen onderdeel van. Zo gaat dat soms in het voetbal. Natuurlijk is dat niet leuk, maar ik werk elke dag keihard om de trainer te overtuigen. Het is echter ook moeilijk wanneer je concurrenten zo'n hoog niveau halen', zo vertelt een realistische Kristensen aan het Deense Bold.dk.

De 21-jarige verdediger kent zijn plaats in de pikorde van trainer Erik ten Hag. 'Mazraoui is de eerste keuze, daar bestaat geen twijfel over. Tussen Veltman en mij gaat het meer om wat voor type we nodig hebben. Ik ben aanvallender ingesteld dan hij, maar hij is een defensievere rechtsback. Het ligt er dan net aan wat het team op dat moment nodig heeft.'

Door zijn beperkte inbreng dit seizoen, behoort een transfer aankomende zomer tot de mogelijkheden voor Kristensen. 'Als de situatie niet verandert, moet ik op zoek naar iets anders. Daar ben ik op dit moment echter nog helemaal niet mee bezig. We gaan een spannende tijd tegemoet met Ajax en daar moet alles voor wijken. Het is nu dus niet het moment om na te denken over een transfer.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WantAmsterdam
Denk dat bij een middelmatige club die in het juiste systeem speelt (5-3-2, of iets in die richting) waar hij niet teveel moet verdedigen, en waar hij ook meer ruimte heeft, prima tot zijn recht zal komen, denk daar aan een club als Augsburg (spelen toch vaak met heel aanvallende verdedigers).
Maar Ajax is voor hem te hoog gegrepen en is ook totaal geen Ajax voetballer. Vraag me af, hoe is het mogelijk nog altijd zulke spelers te halen? Je weet je kan’m bij Ajax niet alles aanleren...
1 0
Radie125
Gewoon niet het niveau wat bij Ajax hoort misschien iets voor 010.
1 0
Vince355
Komt tekort
1 0
Toeschouwer
Ook weer zo een aankoop 5 miljoen.
gekocht door scout bij nacht.
Hoe gooi ik geld in het water.
Word ook weer verkocht bij eerste bod van een andere club.
0 -1
3*stars*3
Zulke miskopen zitten er altijd tussen, bij elke club of gaan we doen alsof Guttierez, Ramselaar, Romero en Luckassen hun aankoopbedrag en die 30mil waard zijn?

Totaal geen fan van Kristensen en bizar dat hij door de scouting is gekomen.
Voor 3,5/4mil kan je hem wel wegdoen aan een championship club.
1 0
BrandjeXL
Een miskoop kan inderdaad best maar dat mag nooit om iemand zijn kwaliteiten zijn. De spelers die jij noemt van psv waren wel dragende spelers bij hun vorige clubs. Dat het dan misgaat dat kan maar elke idioot kan zien dat Kristenen niks heeft om naar Ajax te komen.
0 0
AsensioWillemsen
Geen Ajax voetballer. Maar zou me niet verbazen als ie straks naar de Bundesliga vertrekt en daar uitgroeit tot vaste waarde voor een Wolfsburg ofzo
1 0
Ruff Rhythim
Is gewoon geen Ajaxmateriaal....
4 0
AFCA-B93
Hele keurige jongen die zich denk ik nooit negatief zal uitlaten over de club. Eigenlijk een kopie van Dijks, heel goed voetballen kunnen ze niet (iig niet wat ze bij Ajax hebben laten zien), maar vooral bij Kristensen een beetje cultheld aura om zich heen waardoor hij mijn sympathie wel krijgt. Gun die jongen het beste iig
8 0
Pointer1
Hoop gewoon dat hij een leuke club gaat vinden, Bij Ajax geen toekomst maar dat is geen schande.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Eerst beste bod verkopen... is niet van het niveau Ajax of waar we naartoe willen...
1 -1
MennoJerry
ik zou hem een jaar verhuren aan bijvoorbeeld Willem II. Heeft zeker wel potentie, moet alleen wel spelen om zich verder te kunnen ontwikkelen.
3 0
BrandjeXL
Leg die potentie eens uit? Heeft alleen een redelijke voorzet maar mist verder alles wat je nodig hebt als voetballer
0 0
MennoJerry
ik denk hij zijn positiespel moet verbeteren. ik vind hem nu nog te veel bezig met de aanval en hoe hij daarin moet staan. terwijl hij een verdediger is, dus zijn beslissingen een verdedigende basis moeten hebben. ik denk dat hij bij Willem II kan leren hoe hij situaties verdedigend het best op lost, in enigszins dezelfde stijl als hoe Ajax voetbalt.
0 0
MennoJerry
ik denk hij zijn positiespel moet verbeteren. ik vind hem nu nog te veel bezig met de aanval en hoe hij daarin moet staan. terwijl hij een verdediger is, dus zijn beslissingen een verdedigende basis moeten hebben. ik denk dat hij bij Willem II kan leren hoe hij situaties verdedigend het best op lost, in enigszins dezelfde stijl als hoe Ajax voetbalt.
0 0
Ozymandias
Ajax moet na dit seizoen afscheid van hem nemen. Dest is nu al een betere rechtsback voor Ajax en verdient de kans om zich in de schaduw van Mazraoui tot een basiswaardige speler te ontwikkelen.
1 -1
HansBeus
Als je beter dan de rest ben dan speel je heus wel in deze selectie!
0 0
Spuit11
Als hij helemaal realistisch is, hoort hij erbij te zeggen; "En terecht, niveau is echt hoog."
0 -1
edalm
Hij is beter dan Veldman. Heeft alleen meer ritme nodig
0 -9
Bky
Zou wat zijn ja als hij niet eens beter is dan de trainer van Ajax o.14 ja.
3 0
Rsv
Veltman is een stuk beter dan Rasmus
5 0
insectenverdelg
Ook beter dan Veltman?
1 0
RedFeather
Doei
1 -11
insectenverdelg
Goede reactie. Lekker volwassen ook.
4 -1
Lagasj
Hij is niet alleen beter dan Veldman maar is ook nog piep jong. Zou wel eens een goeie kunnen worden. Moet dan wel verdedigend een stap zetten.
0 -3
Ajax_026
Veltman met een T
2 0
AJAIXIXIXI
Hij moet verdedigend nog een heel stuk beter worden en dan zie ik in hem zeker de vaste rechtsachter van Ajax. Alleen denk ik niet dat dit gaat gebeuren.
2 0
BrandjeXL
Laat ie eerst eens normaal leren lopen en dan pas aan verdedigen denken. Deze jongen en Orejuela bewijzen dat er nog steeds niet lekker wordt samen gewerkt tussen de scouting en Overmars. Ja een miskoop kan maar bij beiden had zo'n beetje iedereen wel in de gaten dat ze of tekort komen of er hemelaal niks van kunnen.
2 0
wolterx
Vind wel dat hij zich in media steeds positief doet profileren. Komt over als een realistische en aardige jongen, is geen ideale back voor Ajax maar is geen slechte speler als hij binnen 20m van de achterlijn komt (aanvallend) met relatief hoog rendement. Ben wel benieuwd naar zijn ontwikkeling, zou hem graag jaartje op huurbasis zien vertrekken en daarna beoordelen of je met hem door wilt of niet.
10 0
Web
Hij komt gewoon tekort.
Ajax moet door selecteren
5 0