Brobbey: 'Probeer ze te helpen waar ik kan'

FinnDekker, 23-03-2019 om 20:10, 10110 views, OnsOranje |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Brian Brobbey was zaterdag opnieuw belangrijk voor Oranje O17 met wederom een goal. De spits van Ajax hielp zijn ploeg aan een overwinning op Israël. Op de site van OnsOranje beantwoordt het talent een aantal vragen.

'Dat zijn geweldige ervaringen om mee te maken', vertelt Brobbey als er wordt gevraagd hoe hij kijkt naar het aanstaande EK, waar de jeugdploeg zich voor lijkt te gaan kwalificeren. Het zou voor de aanvaller niet de eerste keer zijn. Vorig jaar won Brobbey het toernooi in Engeland. 'Ja, daar heb ik het wel eens over met de anderen. Ik probeer ze te helpen waar ik kan. Of we dat kunstje weer kunnen herhalen? Ik denk echt dat dat kan, ja. En dan plaatsen we ons ook voor het WK hè. Dat zou helemaal mooi zijn.'

Bij Nederland spelen naast Brobbey nog veel meer Ajacieden, zeven spelers om precies te zijn. 'Ja, dat zijn er wel veel. Mooi voor Ajax. En prettig ook ja. Je weet toch van de anderen hoe ze spelen. Maar we zijn één team met één taak. We kunnen allemaal prima met elkaar opschieten.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stroeve
Ik kan niet wachten tot deze jongen in het eerste debuteert. Ik verwacht heel veel van hem.
0 0
Ajax27
Haalt natuurlijk enorm veel voordeel uit z'n fysiek. Dadelijk over een paar jaar kijken hoe hij zich staande houdt tegen centrale verdedigers die langer en breder dan hem zijn. Pas dan zullen we zien of ie meekan.
0 0
Dondy
Hahahahaha Brobbel
1 0
AFCA0492
bij nederland spelen naast brobbel...
0 0
WZAWZDB14
Ik moet zeggen dat ik dezze wedstrijden zelf nooit volg, maar je hoor wel heel veel positieve dingen over de onder 17 lichting. Je hoort vaak dat de onder 19 selectie een relatief mindere selectie heeft, zowel bij ajax als bij oranje. Had ook geen idee dat Brobbey nog maar 17 is, wat wordt/is dat een beest!
0 -1
MaxBorggreve
Ik ben het niet met je eens. Zowel de U17 als de U19 van Oranje hebben een ongekend sterke selectie. Bij de U19 spelen spelers als: Scherpen,Pieri,Van Den Bergg, Reis,Castillio,Köckü,Ihatarren, Zirkzee en Redan. Stuk voor stuk grote talenten.

Brobbey maakt dit seizoen weer een geweldige ontwikkeling door. Naast zijn imposante voorkomen heeft hij ook nog de techniek om een bal bij zich te houden en is explosief op de eerste meters. Daarnaast scoort hij makkelijk (33 doelpunten in 34 wedstrijden).
Ik hoop dat hij volgend jaar de aansluiting maakt bij Jong Ajax. In potentie vind ik hem onze beste spits.
1 0
Ozymandias
Brobbey maakt dit seizoen een goede ontwikkeling door. Hij is nu allround een stuk verder dan een jaar geleden. Hij zal nooit een geweldige techniek ontwikkelen maar zijn voetballend vermogen ontwikkeld zich wel gestaagd (sneller dan ik had verwacht). Ook lijkt hij een stuk sneller te zijn geworden en maakt hij steeds vaker intelligente loopacties. Als het Brobbey lukt om zich elk seizoen net zo goed te ontwikkelen als dit seizoen geef ik hem een redelijke kans om bij Ajax te slagen. Ik denk niet dat hij veel moeite zal hebben met de stap naar het Eerste Divisie niveau. Daar zijn z'n voetballende kwaliteiten inmiddels goed genoeg voor.
4 -2
MPAjax
Brobbey het beest, hoop dat hij blijft scoren en snel genoeg door geschoven wordt want hij scoort meer dan Dolberg
0 -3
EricAjax1
appels en peren
6 0
Ajaxxxisdebeste
Ben benieuwd hoe ver die het gaat schoppen, hoop op mooi jaren in het eerste snel
1 0