Kotarski: 'Ben er binnen twee jaar klaar voor'

BartVeenstra, 22-03-2019 om 11:50, 5316 views, 24 Sata |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dominik Kotarski laat in een interview met 24 Sata blijken dat hij er geen spijt van heeft om Kroatië op vroege leeftijd te verlaten voor een avontuur bij Ajax. De negentienjarige keeper speelt sinds januari 2018 in Amsterdam en naar eigen zeggen maakt hij stappen.

'Normaal gesproken sta ik bij Jong Ajax op doel en wacht ik op mijn kans', begint Kotarski. 'Eerlijk gezegd ben ik misschien nog niet klaar om in het eerste op doel te staan, vooral als het gaat om de Champions League. Maar als ik zo doorga, ben ik er binnen twee jaar klaar voor.'

Kotarski maakt wel al deel uit van de A-selectie en hij is dan ook bijna overal bij. Hij spreekt vol bewondering over de zeges op Real Madrid en daarnaast is hij zeer te spreken over de selectie. 'Er lopen veel kwaliteitsspelers rond en het team is in balans. Er is een mix van ervaring en jeugd. In de kleedkamer heerst een goede sfeer, dat zie je ook terug op het veld.'

In Amsterdam kijkt men nu uit naar de kwartfinales van de Champions League tegen Juventus. 'Niemand zal het makkelijk vinden om tegen ons te spelen. Ze zullen respect voor ons hebben omdat wij Real Madrid hebben uitgeschakeld. Aan de andere kant heeft die zege ons ook meer vertrouwen gegeven. Als je Real Madrid kunt verslaan, kun je iedereen verslaan.'

Edwin van der Sar

Bij Ajax heeft Kotarski te maken met Edwin van der Sar, die in binnen- en buitenland wordt gezien als een van de beste keepers ooit. 'Het is een eer en privilege wanneer zo'n legende de suggestie wekt om jou naar de club te halen. We hebben een paar keer met elkaar gesproken en ik denk dat we elkaar in de toekomst nog vaker zullen spreken. Elk advies van zo'n legende is goud waard.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trooop
@Ozy: Het gaat erom goed te voorspellen óf die keeper die blunders eruit weet te krijgen. Dat heeft meer met psychologie dan met motorische aanleg te maken. Er zijn heel veel technisch uitstekende keepers, maar slechts heel weinig betrouwbare.
2 -1
trooop
@AFCA: Als el maach ooit onze vaste keep wordt eet ik m’n schoen op. Als kotarski dat wordt niet.

Ongelooflijk trouwens hoeveel keepers er in de jeugd doorheen gejaagd worden. Kennelijk is het erg moeilijk te voorspellen wie een topper wordt en wie niet. Ik kan dat zelf ook niet, bij jonge keepers.

Misschien heeft het hiermee te maken: om een topkeeper te worden heb je naast aanleg veel zelfvertrouwen nodig, maar de jongetjes met veel zelfvertrouwen komen als ze klein zijn niet snel op doel te staan. Wie wou er vroeger tijdens partijtjes nou de keeper zijn? Niemand.
2 0
appeltje
Ik, omdat ik niet kon voetballen.
1 0
Ozymandias
Jonge keepers maken regelmatig blunders en moet je dus eigenlijk ook niet op die momenten beoordelen maar op alle andere momenten (goed of fout). Bijvoorbeeld, Onana maakte bij Jong Ajax meer blunders dan Kotarski dit seizoen doet. Het gaat erom hoe goed een keeper is wanneer hij de ervaring heeft om die blunders uit z'n spel te halen. Ik denk dat Kotarski de kwaliteit heeft om een hele goede keeper te worden. Hij heeft geen duidelijke zwakke punten. Hij is redelijk op de lijn, redelijk in één op één situaties, heeft redelijke reflexen, is redelijk bij hoge ballen vanaf de flanken en heeft een redelijke passing in beide benen. Nu moet hij leren om de blunders uit zijn spel te verbannen en dan zal hij een goede keeper voor Ajax worden.
1 0
AFCA.
Wie heeft er meer potentie? El Maach of Kotarski?
0 0
Fredschuit1
Kotarski
0 0
appeltje
Ik zou zeggen Kotarski.
0 0
wolterx
Als ik hem tegen Duitsland weet zag spelen, eerste helft gewoon enorm goed. Haalt nog 3x een 1 op 1 eruit en zijn passing was vrij sterk, moest wel bij de eerste goal iets langer blijven staan maar dat leren ze je bij Ajax wel. Als hij constant gaat worden gaat hij tegen de tijd dat het 2021 is ook echt klaar zijn voor Ajax 1.
4 0
Joseph
Ik zou proberen te verlengen met Onana, seizoen 2020/2021 moet Kotarski er dan staan. Ik sluit el Maach overigens ook niet uit, die moet dan wel een stap extra zetten, staat nu achter.
1 0
Lane 8
Varela speelde ook sterk tegen leverkussen overigens
3 0
Joseph
Zag ook alleen de samenvatting, maar dat zag er inderdaad prima uit. Je hoort de naam van Cillessen als vervanger, maar als dat niet lukt mocht Onana toch vertrekken, kun je die miljoenen goed op andere posities investeren.
1 0