Van Dijk: 'De Ligt kan in alles nog beter'

BVeenstra, 22-03-2019 om 07:20, 5506 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Virgil van Dijk was na afloop van het duel tussen het Nederlands elftal en Wit-Rusland lovend en kritisch tegelijk over Matthijs de Ligt. De twee verdedigers vormen het centrale duo van Oranje en lijken samen dan ook een mooie toekomst voor zich te hebben.

'Waar De Ligt zich nog in kan verbeteren? In alles', zegt Van Dijk tegenover Veronica Inside. 'Hij is een uitstekende verdediger, maar hij weet ook dat hij nog genoeg kan verbeteren. Als je op die leeftijd (negentien, red.) al zo speelt, is dat fantastisch. Ik ben heel blij dat hij naast me staat', is de Liverpool-verdediger ook erg lovend over de Ajacied.

Het Nederlands elftal wist donderdagavond zonder moeite te winnen van Wit-Rusland. In de Rotterdamse Kuip werd het 4-0 voor Oranje, waardoor men uitstekend is gestart aan de EK-kwalificatie. Zondag wacht het tweede duel: thuis tegen Duitsland.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Kritisch..? Hoezo? Niet dat dat niet mag - sterker nog, dat moet als je beter wil - maar hij geeft alleen de groeimarge van De Ligt aan. Wat had hij dan moeten zeggen. De Ligt zit aan zijn top?
0 0
Lagasj
Ik vind De Ligt positioneel beter dan van Dijk.
Is gewoon een slimmere speler.
Dus ....laat je niks wijs maken Matthijs want ik zie dat je in Oranje onzekerder speelt dan bij ons.
Is een goeie les voor je om met mensen met een dikke ego naast je te spelen.
Krijg je in de toekomst meer mee te maken.
Ajax is beschermend voor je, en nu moet je leren zo nu en dan een keiharde (mentale) elleboog uit te delen. Volgend jaar gaat niemand je helpen, zoals van Dijk je nu al niet helpt..... in tegendeel die is alleen voor zichzelf bezig.
Hetzelfde geld voor de Jong.
Klinkt hard maar je zal er van opknappen.
0 0
Freddy Al
Het is goed voor Matthijs dat hij ook met van Dijk samenspeelt, ik denk dat Virgil vooral waardering heeft voor Matthijs maar hem kan helpen om nog beter te worden.
Op de wat langere termijn is Matthijs een exceptioneel goede verdediger,die wat mij betreft nu al een Jaap Stam voorbij is.
0 0
Maxwell5
De Van Dijk (over)hype continues.
0 -2
Klasseman
Ten Hag is niet onder de indruk van van dijk en ik ben het met hem eens
0 0
Radikaal
ik wens me van Matthijs nog een machtig afstandschot. Daar mag ie met Koeman nog wel een rondje aan werken vind ik. De benen en de kracht heeft ie. Hij probeert het zelfs af en toe. De Ligt plus een regelmatige pegel van 30 meter is een superster.
0 0
Ajax27
Ik sta er nog steeds van te kijken hoe die van Dijk zich heeft ontwikkeld. Dat had een aantal jaren geleden niemand met een beetje voetbalverstand durven te zeggen. Over laatbloeiers gesproken... was gewoon een heel beperkte voetballer bij Groningen die aardig kon verdedigen. Niets speciaals aan. En nu, man man, zo'n verdediger wilt iedere club wel hebben. Wellicht maakt ie nog dat laatste stapje naar de europese top en komt ie naast de Ligt te voetballen. Zou wel een legendarisch Nederlands duo zijn wat de boeken ingaat op Europees niveau.
0 0
Schip
Hij is nooit heel beperkt geweest in de zin van doorsnee. Juist niet. Hij was rustig en fysiek sterk aan de bal, kopsterk, uitstraling. Hij had altijd dat extra's. Alleen was hij ook erg kwetsbaar. Te weinig wendbaar, niet kort genoeg erop, voetenwerk matig. Daarin en in anticiperen heeft hij een enorme stap gemaakt. VdHoorn, die was redelijk doorsnee.
0 0
AFC34
Zou je asjeblieft wat beelden terug willen kijken van hem in zijn tijd bij Groningen? Hij was daar ronduit geweldig, alleen had hij regelmatig slaap momentjes en die zijn er pas bij Liverpool een beetje uit.
0 0
Ajax27
Neen, ga ik niet aan beginnen.
Wat ik me nog van die tijd kan herinneren was dat vd Hoorn gewoon een erg groot talent was en dat er niemand wakker van lag dat men bij Ajax voor hem koos ipv van Dijk.
0 0
masterrr
Voor Matthijs erg goed om speeltijd te hebben naast Van Dijk. Die jongen is denk ik een mindere verdediger, maar wel completer en verder, wat erg logisch is gezien zijn ervaring.

We zitten wel gebakken de komende jaren qua centrum en kunnen op een EK/WK ook makkelijk met 532 weer gaan spelen als het materiaal er naar is
0 0
Joseph
Misschien 3-2-3-2, met zulke goede verdedigers zie ik liever extra middenvelders dan 2 backs.
1 0
HStorm
Tegen de Witski Ruski speelde van Dijk ook niet zijn beste wedstrijd maar zelfs dan spat de klasse ervan af en staat hij bijna altijd op de juiste plek en heeft bijna geen tackle nodig. Wat een genot om te zien. Samen met Matthijs wereldklasse achterin het centrum waar iedereen nog jaren van mag gaan genieten en tegenstanders jaloers op zijn.
2 0
NoFX
Ik zag die Liverpool fans zo hartstochtelijk van Dijk bezingen in een fimpje. Vond ik mooi, daarom de tekst aangepast en vertaald voor Matthijs de Ligt. Misschien leuk voor bij ons op de tribunes?

Onze laatste man
Het slot op de poort
Zie 'em verdedigen
Wij juichen als hij scoort
Rustig aan de bal
Hij heeft overzicht
't is Matthijs de Ligt
't is Matthijs de Ligt
2 -1
Jornnn
Erg solide verdediger die van Dijk. Ik heb wel het idee dat van Dijk vooral idolaat is van van Dijk.
3 -5
gunithater
Omdat hij zelfverzekerd is..?

Er valt altijd wel wat te klagen he..
3 0