Bergkamp en Vd Sar niet genomineerd voor prestigieuze prijs

BVeenstra, 21-03-2019 om 10:25, 8435 views, BBC Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De BBC heeft voormalig Ajacieden Dennis Bergkamp en Edwin van der Sar niet genomineerd voor de eretitel van beste niet-Britse speler in de historie van de Engelse Premier League. Een andere oud-Ajacied, Jaap Stam, behoort wel tot de dertien genomineerden.

Bergkamp speelde tien jaar lang bij Arsenal (1996-2006) en vierde grote successen met de Noord-Londense club. Zo werd de club in die tijd drie keer kampioen en won het vier keer de FA Cup. Bovendien scoorde Bergkamp in dienst van Arsenal 122 doelpunten. Toch moet hij het doen met een 'eervolle vermelding'. Ruud Gullit, een van de juryleden, zegt: 'Als je kijkt naar elegantie, hoeft Bergkamp in niemand zijn meerdere te erkennen.'

Van der Sar, die in Engeland bij Fulham en Manchester United speelde, is eveneens niet genomineerd. Bij laatstgenoemde club won hij vier keer de Premier League en bovendien werd met Van der Sar onder de lat ook de Champions League gewonnen. Ook Van der Sar moet het doen met een eervolle vermelding. 'Hij heeft meer wedstrijden, meer clean sheets en een hoger clean sheet percentage dan Schmeichel, plus vier titels, maar hij is nauwelijks genoemd', zegt jurylid Alan Shearer.

De shortlist is gebaseerd op buitenlandse spelers die ooit in het Team van het Jaar stonden. Het panel heeft vervolgens voor elke linie drie spelers geselecteerd. Naast Stam zijn verder genomineerd: David de Gea, Petr Cech, Peter Schmeichel, Nemanja Vidic, Vincent Kompany, Patrick Vieira, David Silva, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Sergio Aguero, Didier Drogba en Eric Cantona. Zaterdag wordt de winnaar bekendgemaakt.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RobbertB
Niet serieus te nemen deze shortlist.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Het zal wel tussen Henry en Ronaldo gaan, voor Cantona valt ook nog wel een argument te maken. Maar dat Bergkamp er nog niet eens bij zit ... Opmerkelijk! Drogba wel en Bergkamp niet? En de Gea vs Vd Sar ... Ze hadden beide niet gewonnen maar je hoort ze er wel bij te zetten!
0 0
Noxin
Bizar.
0 0
altijdwelwat
Geen Bergkamp..... geen lijst ....

Moet natuurlijk met afstand nummer 1 op de lijst staan , dan heel lang niks en dan op zeer respectabele afstand Henry .... alles daaronder is een kwestie van smaak en mag men over discussiëren. Over deze 2 valt niet te discussiëren.
1 0
AFCAMM
Edwin van der Sar? De keeper met het hoogste percentage clean sheets ooit in de CL (als enige meer dan 50%)?

Tsja..
0 0
Simon1
De Gea of Van der Sar...
Didier Drogba of Bergkamp...
0 0
RobbertB
Van der Sar, Bergkamp
0 0
amthree
Bergkamp die de mooiste goal ooit in de PL heeft gemaakt staat er niet tussen. Dan kan je dit toch niet serieus nemen?
0 0
Aeter
Wat een onzin is dit dan. Geen Bergkamp, pleur die lijst maar weg. Gullit kun je ook niet meer serieus nemen, die ouwe schnabbelaar.
0 0
Keizer020
De Gea? Reina verdient het meer
0 0
DaNaRWaL
zelfs Raymond van der Gouw verdient het nog eerder om in die lijst te staan, zet Jordy Cruijff er ook maar direct bij dan. Wat een nep lijst is dit man
0 0
EersteAanname
Stam wel, Bergkamp niet. Hmmm
0 0
Ajax27
Tjah, je zult in je selectie een balans tussen aanvallers en verdedigers moeten maken.
0 0
S_020
De naam Hansie Kraay schittert in afwezigheid op dat lijstje.
2 0
DanverAFCA
wel vieira maar geen bergkamp.. oke
1 0
Venta
Wel Aguero, maar geen Bergkamp..
1 -1
PetervanAmsterdam
Volstrekt lachwekkend dat Bergkamp niet tot de genomineerden behoort.
3 0
FerdiZ
en wat heeft de gea meer gepresteerd dsn vd sar?
4 -1