Ajax-fan beboet voor wangedrag tijdens succesvol EL-seizoen

GinoHaverkamp, 20-03-2019 om 15:50, 5513 views, Faro de Vigo |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Een Ajax-fan is in Spanje veroordeeld tot een boete van 1620 euro wegens wangedrag rondom een uitwedstrijd van Ajax in Spanje in 2016. De supporter mishandelde drie agenten en dat is hem duur komen te staan, zo meldt Faro de Vigo.

Het voorval deed zich plaats rondom de wedstrijd van Ajax tegen Celta de Vigo in 2016. Toen waren de Amsterdammers op bezoek in Spanje in het kader van de groepsfase van de Europa League. Supporters van zowel Ajax als Celta de Vigo gooiden voorwerpen naar elkaar. Toen de politie wilde ingrijpen, zocht de supporter in kwestie de confrontatie op en raakte hij slaags met de autoriteiten. Eén van de agenten werd in het kruis getrapt en dat wordt de Ajax-fan flink kwalijk genomen door de Spaanse rechter.

Het duel tussen Ajax en Celta de Vigo werd die dag geteisterd door meerdere geweldsincidenten. Zo werden drie Ajax-fans opgepakt nadat ze zowel op een centraal plein in de stad als in het stadion voorwerpen naar agenten gooiden. Twee relschoppers kregen boetes van 6000 euro.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rik428
Ik ben normaliter niet zo van het te pas en te onpas roeptoeteren dat ‘de straffen te laag zijn’, maar hoe veel rechters en officiers van justitie moet je pijpen om met een boete van 1620 euro voor het mishandelen van 3 agenten weg te komen?
0 -1
debarbaar
Dat is 'm duur komen te staan? Helaas niet duur genoeg. als je drie agenten mishandelt dan lijkt een jaar of drie eenzame opsluiting in het heetste deel van Spanje een. prima straf.
0 -1
davidoff
ach, spanjaarden. ...si.....es....taa......snurk
0 -1
KleinMiljoen
Slechts een boete? Had wel klein gevangenisstrafje mogen zijn naast een boete
0 -1
Restored
boete voor mishandeling ja? wat een onzin joh
0 -1
Restored
boete voor mishandeling ja? wat een onzin joh
0 -1
Restored
boete voor mishandeling ja? wat een onzin joh
0 0
Restored
boete voor mishandeling ja? wat een onzin joh
0 0
davidodo98
kan niet hoog genoeg zijn
0 0
Libero
Jezus, 2,5 jaar na dato. Een geoliede machine, dat Spaanse rechtssysteem...
4 0
Rik428
Juist prima, net op het moment dat je het bijna vergeten bent backfired het nog even
0 0
JanTa
Hij heeft 2,5 jaar lang kunnen sparen.
0 0
Libero
Haha, ze hebben gewoon gewacht tot hij het kon betalen.
0 0
Koningtoto
Ach, zolang ze geld uit west en noord Europa kunnen halen is alles geoorloofd.
1 0
Labrador
Heb ik wat gemist ? Ik was erbij maar heb niets gemerkt. Sterker nog, ik heb fans na afloop sjaaltjes zien uitwisselen door de hekken heen.
1 0
DeBaarsjes
Ook waren er Ajacieden die trokken een vlag van Celta naar beneden.. Na de wedstrijd werd de vlag weer teruggegooid naar de 2e ring. Zat niks kwalijks in die actie. Wel een vette uitvak zo vlak achter de goal. Kon me herinneren na die 2e goal... tja toen was er geen houwe meer aan en viel iedereen over de reclameborden haha
0 0
Vince355
Drie agenten mishandeld, lekker geloofwaardig. Waarschijnlijk deed hij moeilijk en kreeg die zelf gewoon klappen, die die probeerde te weren.
2 -4
Sterspeler
Ooit dat filmpje gezien van die Ierse amateur bokser (geen McGregor) in Turkije op de straat die in zijn eentje 7 man neertimmert? Waar een wil is...
0 0
Sommelier
En hoe weet jij dat nou?? maar goed bedachte complottheorie hoor, mafkees!
Jou soort moeten ze eens in een gesticht stoppen
0 -2
Vince355
Doe normaal idioot. Jij weet ook niet wat daar is gebeurd, mijn verhaal klinkt geloofwaardiger dan een supporter die 3 agenten in elkaar slaat.
1 -3
Noxin
De kwalificatie "(eenvoudige) mishandeling" staat niet gelijk aan iemand "in elkaar slaan". Een trap in het kruis, zoals in het artikel staat, is al voldoende. Als iemand jou 1 klap geeft, kan je al aangifte doen van mishandeling.
1 0
Gecko
Hoe willen ze dat dan innen?
0 0
trodat4030
Ze sturen vast een tikkie ;-)
2 -1