Schöne verschaft duidelijkheid: 'Een bewussie'

BVeenstra, 20-03-2019 om 15:25, 6554 views, Ekstra Bladet |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne heeft het nog maar eens duidelijk benadrukt: zijn rake vrije trap tegen Real Madrid (1-4) in de Champions League was een 'bewussie'. Dat vertelt de Deen in gesprek met Ekstra Bladet.

'Na afloop waren er wat misvattingen over wat ik na de wedstrijd had gezegd, maar het was echt een schot op doel', legt Schöne uit. 'Dat vertelde ik ook tegen Hakim Ziyech, die dat gelukkig ook zei tegen de pers. Voor nu wil ik het duidelijk maken: het was echt zo bedoeld!'

Ajax wist het duel in Madrid met 1-4 te winnen en volgens Schöne was de overwinning niet alleen mooi vanwege de ruime score. 'De spelers van Real Madrid gingen mopperen op elkaar. Het ging niet alleen om onze zege, maar ook de manier waarop we wonnen. We waren veel beter op sommige vlakken. Het is een avond die ik niet snel zal vergeten.'

Met Ajax is Schöne verwikkeld in de strijd om drie prijzen. 'Maar we hebben nog niets gewonnen', zegt de Deen, die bij Ajax niet iedere wedstrijd in de basis staat. 'Ik moet laten zien dat ik bij de beste elf hoor. Dat doe ik al jaren, dus ik ben er wel aan gewend. Het is niet nieuw voor mij. De laatste wedstrijden heb ik gespeeld en ik denk dat ik het goed gedaan heb, maar dat maakt niet uit. Ik moet hard werken.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Hahaha, ach Schone of het nou bewust was of niet. Zo'n wereldgoal altijd opeisen dat ie bewust was! Nooit omlaaghalen. Les voor de volgende tegen Juve ;-)
0 0
jackwolf
Wat is dit nu weer. Hij heeft toch echt beweerd dat hij hem diep bij de tweede paal wilde neerleggen omdat de keeper wat dicht bij de eerste paal stond. Nu ja, het zij je vergeven Lasse.
0 0
Mikee
Tegen Juve mag je van mij ook onbewust zo scoren hoor, Lasse!
0 0
trooop
Niet dat het belangrijk is. Maar hij zei toch zelf dat het de bedoeling was dat ‘ie in elk geval bij de 2e paal binnen zou vallen indien niemand ertegenaan zou lopen? Zoals ze dat tegenwoordig altijd proberen.
Dat is iets anders dan een bewussie. Eerder een ‘safe bet’.
4 -1
AFCA Leiden
Dat wilde ik dus ook zeggen. Als ik het me goed herinner zei hij dat tegen een Deense interviewer direct na de wedstrijd.
0 -1
Libero
Ja, dat zei hij toen. En half bewussie iig.
1 0
Libero
Ik dacht al toen ik las dat hij zei dat het geen bewussie was. Wel of niet bewust, sws nooit toegeven; daar was ie te mooi voor en vergeet het psychologisch effect niet.
Iedere volgende tegenstander loopt het dun in de broek als Schöne een vrije trap gaat nemen in de buurt van de 16.
0 0