Slechtste start kalenderjaar Ajax sinds 2009

BVeenstra, 20-03-2019 om 16:30, 7650 views, Ajax Showtime |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax is bezig aan haar slechtste start van een kalenderjaar sinds 2009. De Amsterdammers verspeelden na de winterstop al elf punten, waarmee het slechts 1,8 punten gemiddeld per duel pakt. Een flink verschil in vergelijking met de voorgaande jaren, zo merkt Ajax Showtime op.

Een gelijkspel tegen sc Heerenveen (4-4), een inmaakpartij tegen Feyenoord (6-2) en nederlagen bij Heracles Almelo en AZ (beide 1-0) zorgden ervoor dat Ajax al flink wat averij opliep na de winterstop. In totaal werden slechts zestien van de 27 mogelijke punten gepakt in de periode van de winterstop tot de interlandperiode en daarmee presteert Ajax slecht. Slechts 1,8 punten gemiddeld per wedstrijd is iets wat nauwelijks voorkomt in Amsterdam.

De cijfers uit voorgaande jaren zijn een stuk beter. In de jaren 2010 en 2017 wist Ajax zelfs meer dan 2,6 punten gemiddeld per wedstrijd te pakken. Vorig seizoen, toen trainer Erik ten Hag net begonnen was, pakte Ajax tot de eerste interlandperiode van dat kalenderjaar (2018) 23 punten uit tien wedstrijden. Destijds werd er gelijkgespeeld tegen FC Utrecht en ADO Den Haag en werd er verloren bij Vitesse. Een gemiddelde van 2,3 punten per wedstrijd was het resultaat.

In 2017, toen Peter Bosz aan het roer stond als trainer van Ajax, verspeelde Ajax twee keer in tien wedstrijden punten. Er werd destijds gelijkgespeeld op bezoek bij FC Groningen en Excelsior. Het leverde een gemiddelde op van 2,6 punten per wedstrijd. Dat puntengemiddelde werd ook in 2010 onder Martin Jol bereikt. Destijds werden er 29 van de 33 mogelijke punten gepakt, wat neerkomt op een gemiddelde van 2,64 punten per wedstrijd.

Om naar hetzelfde gemiddelde als dit kalenderjaar te gaan moeten we terug naar 2009. Destijds begon Ajax, toen onder leiding van trainer Marco van Basten, ook uitermate teleurstellend aan een nieuw jaar en dat kostte Ajax toen de landstitel. Er werd destijds verloren van FC Groningen, sc Heerenveen en Vitesse, terwijl men gelijkspeelde tegen Heracles Almelo en ADO Den Haag. Van de 33 mogelijke punten werden er toen twintig gepakt, wat neerkomt op een gemiddelde van 1,8 punten per wedstrijd.


Overzicht wat betreft de start van Ajax na de winterstop tot de eerste interlandperiode. Ajax is dit kalenderjaar zeer teleurstellend begonnen met gemiddeld 1,8 punten per wedstrijd. De laatste keer dat Ajax zo startte was in het kalenderjaar 2009.

 

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
Dit zegt toch genoeg?
0 0
Redrum
Komt allemaal goed. Na 31 maart doen we het net zo goed als psv na de winterstop, of eigenlijk beide even slecht. De weken daarna gaan bepalen wie er kampioen wordt. Ik geloof nog steeds in onze kansen.
1 -1
de-Ajacied
Florida in de winterstop was geen sportief succes
Ze kwamen terug met blessures en griepjes
2 0
Babayaka
Gewoon een matige selectie, geen goede verdediging, geen goede flanken, en middenveld is zozo.
Althans in de nationale competitie waar ze allemaal al te goed voor zouden zijn.
Je staat op 8 punten van de bovenste , dus zo goed is het allemaal niet. 8 punten want tegen psv gaan ze ook onderuit.
0 0
Gerrr
Dat ligt niet aan Ten Hag,

volgens Ten Hag.
0 0
Boer Gijs
Wat slecht zeg. Dag titel. Hag en Overmars out graag
1 -3
MPAjax
OFF:

Moet toch wel lachen om comedy kanaal FR12 af en toe -

"Gênant noemde Feyenoord-TD Martin van Geel de steun van de clubleiding in hem. Maar hoe Feyenoord zich zaterdag in de eigen Kuip liet verschalken door Willem II, dát was pas gênant.." -

Dit zei van Geel zelf over zijn huidige situatie bij Feyenooit en de rest. Ik kwam niet meer bij toen ik het las.

Beste voetbalhumor, ze zouden een FC Knudde type blad moeten beginnen met als titel 'Feyenoord op z'n best'.

:DDDDDDDDD
1 -2
ST
Heeft alles te maken met de overwintering in de CL. Dat is ook al sinds al die jaren niet meer gebeurd. Ja de eerste wedstrijd na een CL wedstrijd gaat elke keer goed maar de 2e steeds verkeerd.
1 -2
Boer Gijs
2 wedstrijden extra zijn dat, in het jaar onder Bosz waren dat volgens mij 4. Dit is veelzeggend zwak. Overmars en Hag mogen conclusies trekken. Onvoorstelbaar teleurstellend dit na jaren niks, opnieuw niks
1 -1
3*stars*3
Zo zonde en dan zie je zo’n PSV ploeteren en ploeteren maar gewoon de punten pakken.
Dat zo’n ploeg alles in eigen hand heeft om de titel te pakken....

Geluk bij een ongeluk is dat Fey zich 4x kon opladen in de ED toppers en daarna loopt te kloten, waardoor Ajax “verzekerd” is van die 3e plek.
2 -3
BillSplate
Dat De Boer zo vaak kampioen geworden is. Wat mogen we hem, het team en het geluk bedanken!
5 -1
Freddy Al
Dat zijn harde cijfers, je kunt ook zeggen dat het vanaf nu alleen maar beter kan gaan.
Ik zie nog steeds kansen op de titel,en ik hoop op de wens van vertrekkende spelers om Ajax iets moois te geven.
2 -2
Middenweg401
Daarin ben je afhankelijk en dat had niet gemogen.
Als PSV een punt haalt 31/3 dan ben je klaar.
2 -2
Gecko
Een regelrechte schande is het!!,
1 -2
Ajaxbrl
We zullen pisvee moeten verpletteren 31-03, Geen winst is voor het 5e jaar geen kampioen!
4 -2
Gecko
Beste selectie. Vijf punten Heracles. 6 2 Feijenoord. Verloren Az
Wat een teleurstelling. Nog steeds kwaad
Geen kampioen is ten Hag exit
3 -4
Tecmessa
Geen kampioen maar wel CL winst, moet ie dan ook weg? ;-)
1 -3
Babayaka
Nou tegen Juve eindigt dit sprookje. Het is een verrekt matig team.
0 0
Ajacied33
Hahah 20 punten voor op jouw clubje, bekerfinalist, kwartfinalist CL nadat je Madrid hebt verkracht, aanstaande kampioen 2018 -2019, heerlijk voetbal laten zien. Matig team dat Ajax idd..
0 0
..::Rootje::..
Bedankt voor de research, meneer Bart.
3 -1
BrandjeXL
Grappig dat diegene die normaal het hardst blèren over de beste selectie in jaren nu ineens allemaal lijstjes erbij halen om aan te geven dat deze cijfers niks zeggen. Mooi dat gedraai van ze.
5 -5
Koningtoto
Ik zit al een jaar of 10 hier. Ik heb je nog nooit zo negatief over onze club gezien man. Ondanks het verlies tegen az is de titel nog niet weg. De beker kun je winnen en tegen Juve kan je stunten, net zoals je tegen Real kan stunten. En kom niet aan met Real was niet in goeden doen, want die kwamen net weer in de flow. Alles ligt nog open Brandje, ook psv wint geen 8 wedstrijden, die winnen ook geen 7 wedstrijden, die winnen ook geen 6 wedstrijden. Wij moeten alles winnen en als dat niet lukt, so be it. We hebben Europa mooi voetbal laten zien, we staan nog meer op de kaart, dan na de finale van Bosz. Maar dit seizoen staan we sowieso niet met lege handen. Ik zet 2 meier op de dubbel.
3 -2
BrandjeXL
Hoezo, de start is toch ook gewoon ruk van dit jaar. Dat mag best benoemd worden. Ik zeg je dat Ajax dit jaar geen kampioen wordt. De dames kunnen het niet opbrengen om ook in de competitie vol gas te gaan. Als het goed is dan is het goed maar als het ruk is mag je dat ook best benoemen en ik ga dan niet met allemaal lijstjes komen om de zwakke resultaten in de competitie recht te lullen.
4 -1
Boer Gijs
Sluit ik me bij aan.
0 -1
Labrador
Ja zo lust ik er nog wel een paar. Dit zijn het aantal punten na 34 wedstrijden:

2009: 68 punten (3e)
2010 85 punten (2e)
2011 73 punten(kampioen)
2012 76 punten ( kampioen )
2013 71 punten ( kampioen )
2014 71 punten ( kampioen )
2015 71 punten ( 2e )
2016: 82 punten (2e)
2017 81 punten (2e)
2018 79 (2e)

Tot nu toe hebben we 62 punten. Dat kunnen er 86 worden. Kortom, dit lijstje zegt niets.
6 -4
Schip
En zo lust ik er nog wel een paar. Blijf elke wedstrijd maar het maximaal aantal punten oreren, dat Ajax kan halen en stel die bij elke zeperd maar weer bij.
2 -2
..::Rootje::..
Maar daar gaat dit lijstje helemaal niet over.

Het enige wat telt in je nietszeggende reactie is, dat Ajax derde werd in 2009 toen Ajax het jaar met gemiddeld 1,8 punten begon. Dat is het enige vergelijk dat je kan maken.
3 -1
Labrador
Mijn punt is dat wij nu qua puntenaantal in verhouding veel hoger staan dan de laatste 10 jaar. Als je over 34 wedstrijden 4x verliest en 2x gelijkspeelt dan doe je het over het algemeen niet slecht met 86 punten. Een aantal waar je normaal gesproken gewoon kampioen mee zou worden.
3 -1
..::Rootje::..
Dat is waar. Maar deze statistiek geeft aan, dat het de slechtste start van het jaar is sinds 2009. Dat het aantal punten nu 62 of 64 is heeft daar geen betrekking op.
1 0
Libero
Cijfers na 9, 10 of 11 wedstrijden en wel of geen deelname aan beker en Europees voetbal niet in acht genomen... een beetje gekunsteld dit.
Tuurlijk is het niet best, laat ik daar duidelijk over zijn.
3 -2
Duif63
Deze cijfers bevestigen het beeld dat met uitzondering van de uitwedstrijd tegen Real, het na de winterstop helemaal niet goed gaat met Ajax. Nog minder zelfs dan vorig jaar toen TH net begonnen was.
3 -4
BrandjeXL
sssstttt mag je hier niet zeggen.
3 -5
Libero
En toen er geen beker, noch Europees gespeeld werd.
2 -1
Ajacied33
Madrid thuis was anders ook niet verkeerd. NAC, Fortuna, Ado, Feyenoord beker, allemaal prima hoor. Zijn wel kleine clubjes allemaal, maar die moeten ook verslagen worden. Bovendien gebeurde dat met goed voetbal. Nee hoor, zo erg is het allemaal niet. Ach, kampioen worden we sowieso
5 -3
BrandjeXL
Feyenoord was helemaal niet goed. Daar hoor je bij de rust minimaal twee doelpunten tegen gehad te hebben en scoor jezelf uit twee (gelukkige) counters. Na de 0-2 begonnen ze pas te voetballen.
2 -2