Schreuder vindt 'ander geluid' goed voor Ajax

BVeenstra, 20-03-2019 om 07:25, 8593 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Vertrekkend assistent-trainer Alfred Schreuder - hij vertrekt na dit seizoen naar TSG Hoffenheim - denkt dat het goed is wanneer Ajax vaker open zou staan voor nieuwe dingen. In een interview met De Telegraaf legt hij uit dat de Amsterdamse club zich altijd moet willen vernieuwen en verbeteren.

Schreuder heeft in Amsterdam een prachtige tijd gehad. De trainer leerde Ajax kennen en andersom leerde de club Schreuder kennen. De Telegraaf schrijft dat de oefenmeester daarbij het lef had om zijn mening en visie uit te dragen binnen een voetbalbolwerk, dat al jaren een bepaald imago heeft. 'De kracht van Ajax kan ook de zwakte zijn. Men denkt soms dat men de wijsheid in pacht heeft. Ze beseffen niet altijd dat ze moeten openstaan voor nieuwe dingen', zegt Schreuder.

De oefenmeester denkt dan ook dat het voor Ajax reden was om Schreuder en Erik ten Hag binnen te halen. 'Dat je binnen de club ook een ander geluid laat horen. Ajax heeft – ook binnen de opleiding – ontzettend veel goede dingen. En de arrogantie is op bepaalde momenten ook goed. Maar het moet niet té worden', zegt Schreuder, die veel mensen binnen Ajax gaat missen. 'Ajax is in tegenstelling tot het beeld dat bestaat een heel warme club met leuke, lieve en professionele mensen.'

Christian Poulsen

Met Christian Poulsen heeft Ajax zijn opvolger al in huis. De Deen liep de afgelopen vijf maanden al stage in Amsterdam. 'Christian heeft een goede indruk gemaakt. Hij kent de club goed en kan met zijn mentaliteit en internationale ervaring als speler iets toevoegen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Vernieuwen en verbeteren? Met Poulsen? Staat inderdaad bekend als een visionair die tactisch dominant aanvallend combinatiespel volledig snapt en daar slimme nuances in aan kan brengen...
2 -5
Ozymandias
Wij kunnen niet weten waar Poulsen voor staat. Je baseert weer eens een mening op onderbuikgevoelens. Misschien is Poulsen wel een tactisch wereldwonder. Hij heeft stage gelopen bij Ten Hag en hij zal samen met Overmars dus wel een inzicht op zijn kwaliteiten als trainer hebben.
0 0
Mario65
Ik denk dat Schreuder de eigenwijze Ten Hag ook zat is en dat zijn besluit om te verkassen daarom niet moeilijk was.
0 -5
Ozymandias
Waar baseer je dat op?
4 0
Liam
Alfred geeft het goed weer denk ik. En vrees ik.
0 0
JariJari
Bijvoorbeeld niet elke speler die Barcelona wil aan hun verkopen, ook als anderen meer bieden.
0 0
marrene
Klopt als een bus. Ik erger me al veel langer aan het feit dat er steeds maar weer oud spelers de kans krijgen bij ons. Op grond waarvan? Kwaliteit moet de basis zijn en niet of iemand oud speler van AJAX is. Dat zie je ook bij de jeugd.
Een andere kijk werkt verhelderend. En dan hoef je je eigen identiteit niet op te geven.
1 -1
Joodhannus73
Precies! Dat is ook het probleem binnen Ajax. Te weinig innovatie. Ze houden vast aan oude voetbalwijsheden, terwijl het voetbal om ons heen evolueert.
0 0
Juichtoon
Ik vermoed dat jouw voorbeeld nu net iets is wat Schreuder niet bedoelt. Het gaat veel meer over de manier van trainen en de trainingen monitoren. Dit gaat naar zeggen van de Nlse trainers en voetballers die in Duitsland hebben gewerkt daar veel professioneler.
0 0
AjaxPassion
Noem ook eens voorbeelden dan Alfred.
1 0