Bosz wil geen credits voor huidige prestaties Ajax

JesseTH, 19-03-2019 om 21:05, 3830 views, YouTube |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Peter Bosz wil absoluut geen credits voor de huidige prestaties van Ajax, zo laat bij blijken bij Bij Andy in de Auto. De trainer, die het met Ajax schopte tot de finale van Europa League, werkte met behoorlijk wat spelers uit de huidige selectie, maar dat zegt volgens hem niets over zijn kennis of bijdrage aan de prestaties uit het heden.

'Daar heb ik helemaal geen bijdrage aan gehad', spreekt Bosz eerlijk. 'Ik heb wel spelers bij het eerste gehaald, maar dat doe ik eigenlijk niet eens. Ik ken die jongens ook niet heel goed. Ik krijg op een gegeven moment van Marc Overmars te horen: er is een jongen, die heet Matthijs de Ligt, is zestien jaar en een centrale verdediger. Dan is mijn eerste gedachte: dat kan nooit, iemand van zestien die centrale verdediger is en bij Ajax 1 mag meetrainen. Toen hij een week had meegetraind, zei ik tegen Marc: doe maar niet meer terug.'

'De andere die ik meekreeg was Dolberg', vervolgt de oud-trainer van Ajax zijn verhaal. 'Hij zei: dat is een jongen uit de A-jeugd, is lang geblesseerd geweest, maar neem ze maar mee. Dat is niet mijn verdienste, dat zijn gewoon goede voetballers. Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat die jongens kunnen ballen.'

Ten slotte komt Bosz ook met een anekdote uit zijn begintijd bij Ajax. Het nichtje van de trainer had en heeft een YouTube-kanaal en Bosz figureerde daarin tijdens een Q&A. 'Ik had met Ajax afgesproken geen persconferentie te doen. Ik ben bij haar op de slaapkamer gaan zitten en toen zijn we dat gewoon heel spontaan gaan doen. Dat bleek dus de eerste keer te zijn, nadat ik bij Ajax had getekend, dat ik een interview deed.' Eenmaal op de club werd Miel Brinkhuis, perschef van Ajax, erop aangesproken. Het ging echter verrassend positief. 'Al zijn collega's zeiden: Miel, geniaal hoe je hem daar gepositioneerd hebt. Miel wist nergens van!'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
UltimateKaos
Altijd fijn luisteren naar deze man!
0 0
T.reckveugel
Bosz heeft lang zijn mond gehouden. Nu al lang niet meer. Jammer
0 -1
Nick
Lijkt me vrij raar om bij Andy in een auto stappen en vervolgens niks te zeggen.
1 0
RusselWestbrook
Haha :')
0 0
AjaxPassion
Bosz heeft het niet nodig om zichzelf omhoog te praten, met rare argumenten te komen en zichzelf te allen tijde te verdedigen. Is altijd ontspannen en legt gewoon uit hoe het in zijn ogen in elkaar zit. Bosz zegt gewoon hoe het zit en heeft geen geheimen voor de media. Heerlijk.

En nee, dat ligt niet aan zijn stem, dit is een inhoudelijk dingetje.
1 0
trodat4030
Hij heeft een schorre stem, nog meer dan mijn opa die 70(!) jaar rookte. Maar dat vind ik het probleem niet zozeer, ik vind zijn vocabulaire gewoon heel vreemd. Alsof hij in een andere taal denkt, dat vertaalt naar t Nederlands en niet alle, veelgebruikte woorden kent en daardoor hele aparte uitspraken heeft.

Daarnaast vind ik het wel een gebrek dat hij nooit een fout erkent. Niemand is feilloos, dat accepteer ik best, maar geef het wel gewoon toe als je een fout maakt en ga niet krampachtig vage onzin uitkramen om maar je gelijk te willen bewijzen.. Zo zou hij nog steeds met FdJ en Blind de pot tegen PSV aanvangen, flikker toch op man.. Geef gewoon toe dat je geblunderd hebt, daar win je veel meer sympathie mee dan wanneer je blijft vasthouden aan je eigen gelijk (zéker als t tegendeel bewezen wordt)..
0 0
AjaxPassion
Ja precies
0 0
Indojood
Verademing om Bosz te horen praten. Geen bullshit, rare uitdrukkingen en gewoon eerlijk. Hoop echt dat ie Ten Hag tzt opvolgt.
6 -2
EricAjax1
Hoop dat hij terug komt als ten Hag vertrekt (ten Hag hoeft van mij niet weg)
8 0
Cello
Peter Bosz moest niet weg, maar is zelf opgestapt. Dat er daarbij strubbelingen waren tussen vooral hem en sommige stafleden, doet voor de leiding van Ajax daar niets aan af. En iemand die wegloopt nemen ze niet echt heel gauw terug, misschien wel nooit, precies om die reden. Hij is niet betrouwbaar.
Heeft de situatie rondom de staf goed gebruikt om naar Dortmund te vertrekken. Als excuus. Begrijpelijk als je daar 6 mio per jaar kan gaan verdienen. Maar ik heb het gevoel dat hij óók zonder het makkelijke excuus was vertrokken.
Van mij hoeft hij dan ook nooit meer terug te keren.
Hij heeft de club èn de supporters in de steek gelaten.
0 -3
ETM
Je vertelt je theorie alsof het een feit is. In het Poulsen-topic verwijt je mensen dat ze oordelen zonder inzicht. Dat doe jij hier ook. Bosz zelf heeft aangegeven dat tegenwerkende krachten weldegelijk een rol speelde. Jij geloofd hem niet. Moet je zelf weten.
Kan mij eerlijk gezegd niet veel schelen waarom hij precies is weggegaan. Ik hoop dat hij op een dag terugkeert. Ajax is voor mij het voetbal op de mat. En Ajax staat voorop. Die was imo nog lang niet klaar. Een bijzonder aanvallende trainer bij een bijzonder aanvallende club.
2 0
EricAjax1
Zou me er iets meer in verdiepen voordat je met zo'n eenzijdig verhaal komt..
2 0
Hans Kraay Jr.
Lezen we allemaal mee?
2 0
talent020
naar Bosz luister ik altijd met veel plezier, hoop hem ooit als coach terug te zien
9 -1
Archy
Wat is het toch fijn om deze man te horen praten over voetbal, ik hoop dat hij ooit nog een tweede poging doet bij Ajax!
13 -1
Ajax#1900
ik zie dat wel gebeuren eigenlijk. Hij heeft zich altijd positief uitgelaten over de club an sich, maar hij is natuurlijk eigenlijk gewoon in de steek gelaten. Misschien over 5 jaar nog eens. De club past wel perfect bij hem en andersom. Gun hem het beste daar bij Bayer.
6 -1