Bosz keek Real - Ajax: 'Heb staan klappen en juichen'

JesseTH, 19-03-2019 om 20:50, 9398 views, YouTube |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Peter Bosz heeft genoten van hetgeen Ajax heeft laten zien in het tweeluik tegen Real Madrid. De voormalig trainer van de Amsterdammers juicht de manier van spelen van de ploeg van Erik ten Hag toe en heeft zelf juichend voor de televisie gestaan.

'Wat je nu gezien hebt bij Ajax tegen Real Madrid, praat iedereen toch over?', spreekt Bosz bij Andy in de Auto. 'De mensen zo'n plezier kunnen doen, dat vind ik geweldig. Het mooie is dat je er ook mee kunt winnen, want dat zie je bij Ajax. Dit is toch waar je voetbal voor wilt kijken? Ik heb genoten en zelfs staan klappen en juichen. Die kopbal op de lat van Varane, de twee buitenspelers die allebei binnen twintig minuten geblesseerd raakten, het viel ook een keer goed. Ze hebben het verdiend, want ook thuis vond ik Ajax al veel beter.'

Toch, ondanks alle lof van Bosz, zag de oefenmeester het Ajax op de flanken verdedigend moeilijk hebben. 'Als ik kritisch mag zijn: de vleugelverdedigers hadden het moeilijk. Die gozer (Vinícius Júnior, red.) was snel en had al geel. Ik vond Tagliafico heel agressief, maar hij had het ook moeilijk tegen Vázquez.'

Tot slot komt Bosz te spreken over de vrije trap die Lasse Schöne scoorde tegen Real Madrid. 'Ik had bij ons op de club tegen iedereen gezegd: dat doet hij bewust. Ze vroegen: meen je dat echt? Ik zei: ja man, kun je je Van Hooijdonk tegen Freiburg nog herinneren? Kom maar, YouTube. Toen hebben we zitten kijken met de staf. Geweldig. Schöne staat op het punt om gewisseld te worden en schiet hem erin.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Hahaha lachen die gasten. Maar aan het einde waa wel precies wat ik niet goed vond aan Bosz. Het niet warm lopen??? Hoezo niet, dat moet gewoon om je spieren warm te maken en rekken. Het hoeft alleen geen half uur te zijn. Even paar rondjes inlopen, wat sprintjes, daarna rekken.. dat is het enige wat ik beter vond van Ten Hag. De conditie was veel beter aan het begin van het seizoen, daarom won Ajax veel meer. Jammer dat Ajax dat niet heeft doorgezet conditie training, want je ziet dat ze veel vermoeider zijn op het veld. Wedstrijden is echt niet hetzelfde als conditie training. Vind de conditie echt slechter dan aan het begin van het seizoen, waarschijnlijk toch ook in mindere mate die rare filosofie, zoals de italianen. Spieren moet je elke week bijhouden, na twee weken verlies je al spierkracht.. voetbal, lijkt tot nu toe de enige sport, waarbij de sporters geen goede conditie lijken te hebben. Na dit filmpje begrijp ik ook waarom hij bij de vorige duitse club niet heeft gehaald. Voor de rest vind ik hem een topper... als hij dat kam veranderen wat betreft conditie training, dan kan hij topprestaties gaan leveren.. maar goed misschien heb ik het mis..
0 0
GerardAjax26
Ik vind het altijd fijn om naar Bosz te luisteren. Ik ben meer dan tevreden met Ten Hag als trainer, maar zou wel mooi zijn als Bosz hem opvolgt over een paar jaar.
1 -1
PJK54
Oké heeft Ajax naar de finale gebracht maar verder? ..... helemaal niets geen kampioenschap, geen beker niets!!! Oké had een prima uitstraling in vergelijk met Te Hag maar alleen daarmee red je het ook niet. Ik hoop dat hij de komende jaren nog flink wat ervaring opdoet en dan eens terugkomt maar op dit moment zeg ik nog even nee.
0 -3
Nick
Als Bosz ook maar een enigzins normale 'erfenis' van de Boer had gehad waren we hoogstwaarschijnlijk niet dat punt tekort gekomen.
1 -1
PJK54
met ALS heb je nog niets!!
Het is wat ik schrijf laat hem lekker ervaring opdoen en dan terugkomen dan hebben we daar veel meer aan.
0 0
Bjorn
Binnen enkele jaren terug naar Ajax graag.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Die onvoorwaardelijke Bosz liefde hier... eigenaardig... Ten Hag zat toch op de bank in Madrid?
2 -10
Nick
Klopt.

En Bosz zat op de bank toen we voor het eerst in 20 jaar weer een Europese finale haalden.
9 0
Cello
Een finale waarin hij op dramatische manier tactisch faalde....en we van een helemaal niet zo goed Man U. verloren. En dan begin ik nog maar niet over de uit-wedstrijd tegen PSV waar hij ook tactisch faalde en we achteraf de laatste kans op een kampioenschap verspeelden (let wel bij winst hadden we in de eindstand na 34 duels boven Fnoord gestaan en hadden de havenslaven nu nog gewacht op een kampioenschap na 1999).
2 -6
ETM
Iedere wedstrijd tegen Feyenoord en PSV waren we ver uit de betere.
Thuis tegen PSV kan ik me nog goed herinneren. We lieten het na ze af te slachten. Efficientie was dat seizoen wel een probleem: scorend vermogen.
Bosz ging ook cruciaal onderuit na enorme scheidsrechtelijke dwalingen in de pot vs Groningen. Bosz gooide in zn eerste periode de speelwijze van de vorige trainer over boord en pas later vond hij er de juiste spelers bij. Dat heeft m punten en kwalificatie gekost. Maar uiteindelijk werd Ajax een aanvallende machine. Wie dat niet gezien heeft is stekenblind.
Maar jij verdedigd door dik en dun Ten Hag onder het mom van dat als het fout gaat dat dat door de spelers komt. Tegen die twee clubs verloren we 3-0, 3-0, 6-2 . Allemaal evengoed 3 punten waard als die ene wedstrijd uit tegen PSV die we nipt verloren onder Bosz. Tegen Heracles konden we 80min niet onder druk uit voetballen. AZ benutte haar kansen niet anders was dat ook 4-1 geworden ofzo. TH stapte op een heel moeilijk moment in en daar houd ik rekening mee bij het beoordelen van zn 1ste halve jaar. Een combinatie van grote versterkingen (Tagliafico, al eerder, Blind en Tadic.) en het slim wegzetten leidde tot een geweldige Europese campagne. Daarmee heeft hij wat crediet opgebouwd.
Maar het is hartstikke scheef zoals jij Bosz afbrand tov Ten Hag.
De finale haalde we door een ijzersterke tactiek. In die finale ging het goed mis ja.

Ik ben helemaal niet zo van trainers tegen elkaar af zetten. Althans niet op die manier. Kijk liever naar spelontwikkeling en beoordeel trainers daar afzonderlijk op. Maar als je dan toch wil vergelijken dan maak jij er echt een potje van.
3 0
Ajax27
Vergeet ook niet erbij te vermelden dat we de finale haalde door enorm geluk. Na 2 spectaculaire thuiswedstrijden met het geluk van de wereld in de kwart en halve finale wegkomen door ontzettend naïef voetbal. Anders had niemand zo de polonaise achter Bosz aangelopen.
1 -3
Nick
Vergeet niet te melden dat de spelers van Schalke en Lyon opgelucht de Arena verlieten na in leven te zijn gelaten door Ajax.
1 0
ETM
Is veel te makkelijk. Zowel Schalke als Lyon hadden geluk dat ze nog leefde. Tegen Lyon speelde Ajax een voortreffelijke 1ste helft. Maar werd het zenuwslopend door het score verloop. Tegen Schalke stond Ajax op uit de dood. Dat kun je ook veerkracht noemen. Maar gooi t maar op 'enorm geluk'.
Ik ben heel blij met het huidige Ajax en vind dat ze de kwartfinale dik verdiend hebben. Maar er zijn hier ook genoeg 'wat alsen' mogelijk. Benfica had beide wedstrijden 'kunnen' winnen. Bayern liet in beide openingsfases grote kansen liggen etc.
'Door enorm geluk' Ik kan er niet veel mee. Over of het spel onder Bosz naief was daarover valt te discussieren.
Aanhakend op een eerdere reactie van jou, denk ik dat je de 'breker' op 6 miste? ;)

Overigens loop ik niet in de polonaise achter Bosz aan. Ik was onder de indruk van het hetgeen hij met Ajax deed en dat kan ik onderbouwen. Heb daar ook geen resultaten voor nodig. Ook had ik punten van kritiek. Dat is niet zoals ik in de polonaise lopen zie :)
3 0
Godenzoon24
En ten Hag won van Psv?? Je gaat nu een trainer beoordelen op het verliezen van een finale . Ipv trots te zijn op het behalen van. Is in jouw leven t glas altijd half leeg. Of waren je argumenten op Bosz naar beneden te halen op.
4 0
Maxwell5
Dat jij dat niet los kan zien van Ten Hag is jouw probleem, pik.
3 0
Koningtoto
Die komt terug zodra ten Hag weg gaat.
7 0
Ron403
Ben bang dat dat een utopie is haha... maar ik hoop met je mee!
6 0
Farry
Bosz. Als je dit leest, je bent welkom.
13 -1
NUL20
We zoeken nl nog een assistent trainer...
4 -3
Ajacied33
Mooie reactie van Bosz. Je voelt je als Ajacied toch trots dat er bij alle trainingen op de Europese velden de dag na Real- Ajax laatstgenoemde hoofdonderwerp was. En dan in positieve zin natuurlijk..
12 0
Klasseman
Blijf maar lekker bij Leverkusen je kan niet tippen aan ten Hag slijmjurk
2 -21
ajax4ever01
Nepsupporter
9 0
Ajacied33
Waarom zou hij moeten slijmen? Hij zit bij van Der Meyde in de auto en geeft als liefhebber eerlijk antwoord. Ik vind het mooi
12 0
appeltje
Klasseman is een trol die net doet of-ie Ten Hag de nieuwe Jezus vindt. Niet serieus nemen.
5 0