Ten Hag: 'Hoe wij spelen is het allermoeilijkst'

JesseTH, 17-03-2019 om 21:20, 3277 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag geeft aan dat de manier waarop hij met Ajax probeert te spelen de moeilijkste manier is om een ploeg te laten spelen. De 49-jarige coach ziet echter dat er veel kritiek komt op de teams die op een dergelijke wijze proberen te spelen, maar bij het succesvol uitvoeren ervan luisteren veel aspecten bijzonder nauw.

'De restverdediging is het allerbelangrijkste aspect bij ons. Hoe wij spelen is het allermoeilijkst', beweert de trainer bij Rondo. 'Als het niet loopt, ben je extra kwetsbaar. Als het wel loopt, kun je je tegenstander je wil opleggen. Op dit soort ploegen is altijd de kritiek: die zijn kwetsbaar in de omschakeling. Of het nu FC Barcelona, Manchester City of Bayern München is. Het allermoeilijkst is het om een plan met de bal te hebben. Er zijn maar heel weinig ploegen die dat kunnen.'

Ten Hag haalt al met al een gemiddelde van 2,36 punten per duel bij Ajax, een aantal waarmee hij zijn voorgangers redelijk ver voor blijft. Toch blijft het vertrouwen in Amsterdam schommelen. 'Bij Ajax moet je titels winnen, maar het moet ook op een bepaalde manier van voetballen. Ik denk dat dat vrij goed gaat. Het ligt dichtbij mij, want dat is hoe ik mijn teams wil laten spelen.'

De oefenmeester plaatst er echter wel een kanttekening bij. 'Dat moet wel vanuit de controle gebeuren, maar ik wil attractief voetbal spelen. Mijn belangrijkste opdracht was dat Ajax weer mee moest doen in Europa, dat is dit jaar wel gelukt. Uiteindelijk willen we titels winnen. We staan in de bekerfinale en we doen nog mee om de titel.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Is inderdaad waar. Het voetbal dat Ajax wil spelen is met een hoge moeilijkheidsgraad en tevens de enige manier voor europees succes voor een Nlse club. Dit verklaart ook de verschillen in de competitie (achter PSV) en in de CL (heel ver voor PSV). Over een hele competitie genomen is deze intensieve aanvallende manier van spelen moeilijk vol te houden (zeker voor een relatief jong team dat ook nog eens pas ca 2 jaar op deze wijze speelt) en leidt ook tot enige wisselvalligheid of anders gezegd is minder stabiel dan de wijze waarop PSV speelt. Daarentegen is de wijze waarop PSV speelt europees gezien van geen enkele waarde. Andere teams uit andere landen beheersen deze wijze van spelen veel beter dan PSV. Zit ook veel meer in hun aard dan in de Nlse om zo te spelen.
0 0
Freddy Al
DE cijfers zeggen dus dat hij het heel goed doet, we zitten bij de laatste 8 in Europa voor het eerst in 15 jaar, we staan in de bekerfinale .
Dan zal hij toch wel iets goed doen?

Als ik hem inhoudelijk antwoord hoor geven op de vragen in Rondo komt dat op mij niet over dat hij maar wat doet, ook zoekt hij geen excuses voor een nederlaag.
Hij speelt in de regel aanvallend en neemt met dat spel veel risico, is dat niet wat we bij Ajax willen zien?

Als we over de teleurstelling van een slecht resultaat heenstappen dan zie we niet veel verkeerds dit seizoen.
Maar PSV dan, ja dat is PSV en die organiseren een buurtfeestje als er op een afschuwelijke manier in de laatste 4 minuten van de wedstrijd alsnog gewonnen wordt van VVV,ik hoop niet dat we dat als maatstaf gaan nemen.

UIt verliezen van AZ met 1-0 is niet fijn maar ook geen schande, AZ was deze keer gewoon beter en het had ook zomaar gelijk kunnen eindigen met wat mazzel.

Dan gaan we ook nog eens vertellen dat het een slecht beleid is ,Overmars en v.d. Sar moeten weer eens oprotten.
Tsja dan snap je er helemaal niets van; beleid zorgt niet voor een bal wel of niet op de paal of weggehaald van een doellijn.
Beleid kan er wel aan bijdragen dat je weer op het podium staat in Europa,dat je een goede opleiding en scouting hebt en dat je financieel gezond blijft,dat er een prima structuur en de benodigde faciliteiten zijn om topsport te bedrijven, nuchter bekeken klopt dat allemaal.

Elke Ajacied baalt van een nederlaag of puntverlies, dat hoort ook zo, maar dat hakken en zagen en galbakken op alles wat Ajax is, levert nada ,njente, niets ,nul, op.
3 -2
Gerrr
Deze moeilijke manier van spelen is soms te riskant.
Dan moet jij als coach ingrijpen als je ploeg niet goed in de wedstrijd zit en aanpassingen doen.
(psv,fey,heracles,az,heerenveen)

Maar dat doe (kun) je niet.
Geen titel is wegwezen.
2 -3
Terugnaardemeer
Riskant zou kloppen tegen betere tegenstanders. Maar waarom werkt het dan tegen Real en Bayern en niet tegen AZ en Heracles?
0 -1
Gerrr
Omdat Ajax die wedstrijden boven zichzelf uitsteeg ?
Als de vorm van Real uit ook in de eredivisie gehaald wordt verlies je geen enkel punt.
0 0
Siemmie
Heeft helemaal niks met vorm te maken. Dat Ajax in de CL zo'n hoog niveau haalt en boven zich uitstijgt, ligt aan 2 dingen: inzet en mentaliteit. Die worden in de CL wel getoond en in de Eredivisie nauwelijks en dat is voor mij de enige oorzaak van het grote gat op de ranglijst (alweer). Het ligt niet aan kwaliteit, want die heeft Ajax meer dan genoeg om kampioen te worden.
0 0
Pierre Heno
"Voetbal is een simpel spelletje......maar simpel voetbal spelen is het moeilijkste dat er is!" ( quote JC). Er zaten gewoon te veel Ajax spelers onvoldoende hoog in de concentratie vandaag.
0 0
Rdk1983
Op zich met hem eens dat we weer meedoen in Europa. Geloof ook best in zijn tactiek. Echter als het niet loopt of de motivatie is er niet, moet je ook anders kunnen spelen.
0 0
michaellaudrup
Speel dan wat simpeler, jij probeert er echt hogere wiskunde van te maken. Voorlopig is het totaal niet overtuigend of degelijk te noemen. Met je restverdediging.Je hebt verdomme de beste selectie zet het dan een keer simpel neer en geef simpele taken in het veld.
4 0
Klasseman
Dit is toch wel hogere tactische kennis van Ten Hag, daar snappen de meesten van de supporters niets van en zelfs de meeste trainers acteren niet op dat niveau. Dan is er af en toe een lichte hapering, maar iedere wedstrijd zijn we dominant. Je wilt ons niveau toch niet vergelijken met die boeren uit Eindhoven.
Gaat echt allemaal goed komen, Ten Hag straalde gewoon die zekerheid uit vanavond. Klasse!!
2 -8
Terugnaardemeer
Met alle respect voor EtH, maar wat een gelul. Er was niets attractiefs aan het spel vandaag. Mooi spelen en dan verliezen was nog acceptabel geweest. Dit was het gevolg van een team dat zich niet kon opladen na een wereldprestatie. En dat is de belangrijkste en moeilijkste taak die EtH heeft. Een taak die hij duidelijk niet beheerst.

De 2,38 punt per wedstrijd mag dan uitzonderlijk zijn. Dat is het materiaal dat hij tot zijn beschikking heeft ook. Daarnaast haalt hij de 2,38 punt in een competitie waarin de concurrent 2,58 punt per wedstrijd haalt. Dat zegt meer over de competitie dan over de uitzonderlijke prestatie.

Blijft overeind dat hij Europees aansprekende resultaten heeft gehaald. Daarmee heeft hij in ieder geval een verblijf tot het einde van dit seizoen verdiend. Anders was hij bij een nederlaag op 31 maart al op staande voet ontslagen. Maar ik betwijfel ten zeerste of Ajax gebaat is bij nog een seizoen met Ten Hag.
2 -2
Duif63
'We doen nog mee om de titel' hij zegt het echt. We hadden verdomme 15 punten voor moeten staan man. Zoals Juventus en PSG.
4 -2
Cello
Hij heeft gelijk. We doen zeker nog mee om kampioenschap. Of was het vandaag de 33ste speelronde?. Heb ik wat gemist?.
15 punten voor op PSV???. Dat had nooit gekund. Na 26 wedstrijden kan je maximaal 78 punten hebben, maar dan moet je alles winnen. IN dat geval had Ajax dus uit in Eindhoven gewonnen en had PSV dus nu 3 punten minder gehad (geen 67, maar 64). Dus we hadden maximaal 14 punten voor kunnen staan, maar.......dan wel alles hadden moeten winnen.

We doen nog mee om het kampioenschap, maar zullen dan echt, te beginnen op 31 maart, vanaf nu alles moeten winnen. En dan nmaar hopen dat in de andere 7 duels daarna PSV nog ergens averij oploopt. Hoe dan ook....je hebt het niet in eigen hand meer, maar tegelijkertijd heb je nog wel kans. Maar de enige optie zal zijn: winnen!
0 0
Ajacied33
Vond hem wel een goede indruk maken bij Rondo. We zijn een beetje slachtoffer van onze eigen succes, maar ik zie ons nog steeds kampioen worden. 2 punten met 7 potjes is te doen, zeker met een concurrent wat met de week slechter gaat spelen
3 -2
Bonno1978
En nu net dat steuntje in de rug krijgt voor de laatste fase...
0 0
iammike
Dit dus. Waarom zouden we in godsnaam winnen van PSV. De laatste 2x gingen we kansloos eraf tegen ze.
2 0
Ajacied33
Dat was uit. Vorig jaar thuis speelden we ze helemaal aan gort. Datzelfde scenario gaan we ook op 31 maart krijgen. Maak je niet druk...
0 0
michaellaudrup
waar baseer jij dat op?
0 0
iammike
Hoop het zeker. Maar de afgelopen jaren wanneer het moest ik de competitie liet Ajax het telkens afweten. En daarbij als je wint zie ik ze ook nog wel uitglijden bij Groningen uit en Willem II uit zo rond om de CL wedstrijden.
0 0
Radie125
Doe niet zo moeilijk
0 0
Bonno1978
Ok. Nu ik dit weet is het eigenlijk heel logisch dat je vandaag verliest. Wij spelen gewoon een heel moeilijk systeem. Thanx Erik! Kan ik gerust gaan slapen...
0 0
lm
Ja zelfs zo moeilijk dat we het zelf ook niet kunnen spelen
1 0
AFC34
Dan is het toch niet zo moeilijk om 1a 2 makkelijke effectieve speelstijlen eraan toe te voegen?
0 0
Gecko
Dan moet je de speelstijl eens aanpassen. Als de wedstrijd erom vraagt. Az heeft ons weggespeeld. Kon zomaar 5 2 worden. Een regelrechte schande. Net als Heerenveen. Feijenoord psv en nu weer AZ
4 -2
Labrador
Ik ben niet blij met zijn belangrijkste opdracht. Het gaat om zilverwerk. Europa is plan 2. In mijn ogen dan
3 -3
MPAjax
Europa is veel meer te verdienen op allerlei gebieden voor de club dus lijkt mij plan 1
2 0
lm
Ja maar je moet kampioen worden om CL te spelen dus lijkt me kampioen worden nr 1 toch
0 -1
AjaxPassion
Zijn we vorig jaar kampioen geworden?
0 0