'0-1 van PSV teleurstellend, maar niet de reden'

JesseTH, 17-03-2019 om 19:50, 7691 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong baalt naast het slechte spel ook van de nipte overwinning die PSV wist te boeken op VVV-Venlo. De middenvelder benadrukt echter wel dat het niet meer dan teleurstelling is, want effect op de eigen wedstrijd had het niet.

'In de warming-up hoorde ik dat ze de 0-1 gemaakt hadden', vertelt De Jong voor de camera van Voetbal International. 'Het is teleurstellend, maar zeker niet de reden waarom wij vandaag verloren hebben. Zij moeten misschien ook vaker een slotoffensief forceren dan wij. Vandaag waren wij zo matig dat we een slotoffensief niet eens echt hebben kunnen openen.'

De achterstand op PSV is na zondag vijf punten en dat betekent dat de Amsterdammers er in eigen huis niet meer overheen kunnen bij een winstpartij. 'Dat weten we, maar we hadden die wedstrijd sowieso moeten winnen. Het is wel heel vervelend dat het nu niet meer in onze eigen handen ligt. Ik denk niet dat er een wonder nodig is, want als je thuis wint, hoeven zij maar één keer meer punten te verspelen dan wij.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Terugnaardemeer
De teleurstelling over de 0-1 in Venlo geeft aan dat ze ook op de hoogte waren van de langdurige 0-0 in Venlo. Dat laatste heeft volgens mij meer effect gehad op de manier waarop de spelers de wedstrijd tegen AZ in gingen dan de late 0-1 daar. Keer op keer laten ze het afweten als de koppositie binnen bereik ligt.
0 -1
3sterren
Ooit zei een groot en legendarische Ajacied:
”Je wordt geen kampioen door van Feijenoord en PSV te winnen. maar je moet ook van Sparta, Excelsior en AZ winnen ...
Vrijelijk geïnterpreteerd en de namen van de andere clubs weet ik niet meer, maar het komt neer op het volgende: ”als je kampioen wilt worden, dan moet je ook van de kleintjes winnen”.
0 -1
ajaxwestland09
Kan die de jong zijn mond is houden en zijn voeten is laten spreken
3 -1
Bennyben
Ik vond de 0-1 tegen az nogal teleurstellend, het boeit me geen reet wat PSV speelt je had het gewoon in eigen hand en nu niet meer
8 -1
3sterren
Helaas niet de eerste keer dit seizoen, en vorige seizoenen.
Maar laten we de moed er in houden. PSV denkt dat ze er nu zijn en dat kan laksheid in hun spel brengen ...
0 -1
iammike
Ik denk helemaal niet dat ze dat denken. Die ploeg heeft gewoon een veel betere mentaliteit. Hier word nu al geroepen: als we over 2 weken winnen gaan we kampioen worden. Om het 3 en 5 dagen later alweer te verneuken tegen Emmen en Willem II.

Ajax kan zich beter meer richten om ook spelers op karakter te scouten, dat is het gene wat je gewoon mist. Die uitstraling van Blind en Frenkie daar straalt de laksheid en nochelanche gewoon keihard van af.
0 -1
Van Reenen
Toch is een voetballer als Davy Propper wel iets voor Ajax. De beuk erin als het nodig is en niet 185 meter met de bal aan je voet blijven lopen als Frenkie vaak doet. Zullen de spelers van Barça hem wel gauw afleren.
0 0
ajaxxcied4life
Echt van de zotten als dit ook maar een enige rol heeft gespeeld bij dit resultaat, behalve dan dat het de wil om te winnen zou moeten vergroten.
5 -1
wendoo9
Psv heeft gewoon stront geluk ! Lozano wordt geen stro breed in de weg gelegd met zijn actie naar zijn doelpunt en VVV mist kansen die moeilijker waren om ze te missen !! Bij ons vliegt een frommel goal over 6 schijven er wel in !
1 -2
lm
Is geen toeval meer dat tegenstander dat doen als Ajax tweede staat denk als Feyenoord op plek twee hadden gestaan pakken Heracles vvv ook punten tegen pisvee weet wel zekers dat clubs het der om doen en daarom moet Ajax altijd 100% spelen want als Ajax zijnde heb je niet allen als pisvee als tegenstander om het kampioenschap
0 -4
Klasseman
Eens wat een geluksploeg dat achterlijke PSV, normaal gesproken had VVV er toch wel 3 ingelegd en die keeper van VVV zag er ook niet helemaal fris uit bij dat doelpunt, maar dat zal wel toeval zijn. En dan krijgen wij zo een frommel goal om de oren hoe onrechtvaardig kan het zijn.
1 -2
FlyingDutchMan
Het is wel mega vermoeiend en frustrerend ja, Lucky Ajax kunnen ze beter aan hen koppelen..
1 -1
31xAjax
Over 6 schijven zeg je? Dan was er idd ook niet genoeg tijd om in te grijpen....
0 0
wendoo9
Laat me maar zo zeggen was wel een geluksgoal geholpen door de wind !
0 0
Siemmie
En waarom horen ze dat in de warming-up? Prima als iemand voor de wedstrijd even vertelt hoeveel het is geworden, maar het lijkt mij wel handig om alle details achterwege te laten. 'PSV heeft gewonnen' is genoeg info lijkt mij.
2 -2